En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Just så är det. En utställning i Borås idag gjorde Nelson storslam med att bli Bir valp och Miloun 1,1 hp 2 bästa hane! Bra gjort!! Det var en inofficiell utställning som är jättebra träning för dom små med mattar o hussar!

Sedan fick vi information från Hässleholm där Winston och Monster har varit. Dom har ju precis debuterat i juniorklass och restulatet blev: Winston 1,1 ck, CERT och 2 bh!! Monster 1,2 hp! Det är ju kanonbra gjort!!! Undrar om vi har tagit ett sådant tidigt cert på D-K kennel!!

Åter igen!

Hurra va ni är bra!
/ Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-18

Visa hela (2 kommentarer)

Nej, inga flera barn, vi har 4 st och det räcker gott o väl!

Vi har köpt en aussie från Usa igen!! Hon heter Dreamer och vi hoppas att namnet gör hunden precis som Gemmy var en ädelsten!!

En valpköpare till mej (berner) bor i Californien och är uppvuxen med aussie. Hennes pappa ville ha en och hon fick tag på en dräktig!! tik. Super trevlig tik som är Asca ch. Parad med en trevlig och snygg hane från kända linjer. Sagt o gjort, valpar blev det. 8 st. En långsvans och en kuperad, resten stubbar! Det fanns mycket att välja på för en gång skull för oss som inte får ha kuperade hundar!! Vilken lycka, jag valde mellan två men bestämde med för Dreamer. Den andra är fortfarande ledig om någon har intresse..
En hane och en tik blm går till Norge.

Nu hoppas vi mycket på dessa små liven att dom kan komplettera våra linjer här hemma. Dreamer är enligt uppgift jobbig och nyfiken värst i kullen. Alltid först fram och som en bulldozer! Det är sådana hundar som jag gillar!!...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-14

Visa hela (12 kommentarer)

... är precis som vanligt, fast fasligt trött efter helgen!
Vi var lediga i Måndags för vi hade då bröllopsdag sedan 1 år tillbaka!

Vi åkte ner till havet i Bua och åt lunch på en restaurang som var jättemysig. Sedan åkte vi till Varberg och pratade med syster yster lite. Sedan hem till allt det vanliga!
Nu är det att gå omlott pga sjuka barn och allt är som vanligt!!

Men all den uppvaktningen jag fick, värmer fortfarande!!
Såg att Linda och Nadja har massor av kort på sina sidor om ni vill se. Jag har också några som kommer in så småning om!

En del hundnytt, skoj och tråkigt..:

Igår blev det valpar på Ki-ro-mas kennel i Norge!! 4 hanar och 1!! tik. Vi grattar Emmy till dom fina valparna.

Fick ett tråkigt samtal av Wilmas ägare innan födelsedagen.. Wilma D-K Ozzie Rose (berner) hade fått somna in sedan hon fått cancer i käken, denna cancern tar död på många berner allt för tidigt! Hon blev bara 6 år...

Sandra har varit och tävlat med Dizzy, ett...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-14

Visa hela (0 kommentarer)

Vilken fin födelsedag jag har fått utav alla nära och kära!! En upplevelse som jag sent kommer att glömma!!
En fantastisk eftermidag och kväll hade jag och jag är glad ända in i själen.

Släkt och vänner kom och hade jättefina presenter med sej, massage presentkort, hushållsassistent, smycken, underkläder blommor och mycket annat fint! Även blommogram från "gamla" hundvänner värmde i själen.
Jag kan omöjligt räkna upp allt fint jag fått. Men någon som jag vill tacka för speciellt var den fina upplevelsen som vi fått av alla hundvänner, att åka till Kålmården och träffa vargar i hägn! Hur klockrent är inte det att ge till sin uppfödare som älskar hundar?? Jag och Johan kommer att åka dit och bara njuta.
Dom som överraskade med detta var underskrivna hundar med hussar och mattar:
D-K Metlaheart, D-K Merlin Winston, D-K Diamond Silver drop, I´m Dizzy, D-K Exact a Ruby, D-K Nougat Nemi, D-K Emerald I´m Crazy, Miss Hot Mix, D-K Miss Marple, D-K Hot Gem Silver Drop,...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-11

Visa hela (10 kommentarer)

Tjolöholm är för alla som inte vet ett stort stenslott med underbar natur alldeles vid havskanten i Fjärås. Pudelklubben hade en inofficell utställning där och det var 11 aussies, alla var "våra"!

I babyklass blev det följande ordning: 1 hanvalp med hp Nemo, 2 hp Nelson. Nemo senare Bim valp. 1 tikvalp hp Nea, 2 hp Makea, 3 hp Tequila, 4 Nemi och R Meja.
1 hane vuxen Milou hp och Bim, 1 tik vuxen Gucci hp Bir, 2 tik hp Miffo 3 tik Leja ( ur J-kullen)

ALLA fick väldigt bra kritiker och jag är jättestolt över alla duktiga handlers!! Ni är en verklig bra gäng som kommer att göra vårat kennelnamn känt pga duktiga handlade hundar!!

Så mycket intryck och händelser som snurrar i mitt huvud just nu det tar nog ett tag att smälta!
Vi fick vänta och vänta på finalerna, först kom valpgrupperna: Där gick Nea och vann sin grupp och ytterligare väntan. Gissa hur glad Nadja o Mathias var!!
Även Gucci blev Grupp 1:a!! Med en märkbart blek Freddan i snöret, han fick ju hoppa in...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-04

Visa hela (6 kommentarer)

I Fredags så hade vi en liten valpträff här, ingen inbjuden utan på eget initiativ av dom fyra kurskamraterna, Nemo, Nea, Nemi och Tequila. Till detta anslöt Betong Berta ( Meja) med mamma och syster.
Det var en sådan underbar kväll, strålande som och fåglarna kvittrade! Det dröjde en stund innan Nea och matte kom, dom hade kört fel! Nadja är inte jättelokaliserad i dessa trakter så hon hamnde i Ubbhult och Kungsbacka innan hon kunde ta sej hit! Men hon kom och vi gick en promenad efter en stund bus på gräsmattan.
I skogen är det ju rätt torrt nu, vattenpölarna innehåller inte vatten utan dy numera, gissa hur valparna såg ut!! Lena tog kort för vår kamera var i Tyskland med Johan.

Vad som slår mej är att alla valparna är jämna och fina i storlek och faktiskt väldigt välbyggda! Inte så vanligt för valpar i den åldern. Positiva och glada är allihopa även om dom har olika personligheter.

Annars vilas det mest efter första jobbveckan, ridit på Pontus och gått i...

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-27

Visa hela (2 kommentarer)

Igår blev det äntligen av!! Vi tränade några stycken hemma i våran paddock!! Vi blev ett blandat gäng: Soda och Shio (vorshrar strävhår), Flisan (blandis), Miffo, Kissy, Skrot och Gucci som är aussisar. Vi tränade mest avkoppling, platsliggning i cirkel vilket är jättesvårt när man är van att busa ihop. Sedan var det lite inkallning och sedan tränade vi lite var för sej.
Själv jobbar jag på Kissys linförhet, efter förra träningen där hon halkade bak i position och blev lite rättad så gick hon som en klocka igår. Jag tog trossen som belöning och det är bra mycket bättre än godis på henne! Vi tränade en del hopp, sitt, hopp och där har vi mycket kvar. Men hon är så lätt tränad så det går nog fort om jag tränar var dag.

Sedan lade vi plats igen och avslutade med att gå en runda i skogen, i koppel!! Det är jobbigt när dom är vana att flyga fram över stock och sten!! Soda och Shio som inte haft koppel på sej sedan i Januari då dom var på mässan, undrade...

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-22

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har vi varit i Sätila ( ligger 1,5 mil härifrån, inte city av världen!) och hoppat två klasser var med våra goa ponnier. Oscar red ju Diamond som vanligt och i första klassen blev det en 4 placering, dubbel felfri och en bra runda. Tyvärr blev han lite säker på sin sak till andra klassen och då tog Diamond till tjurigheten och vägrade att hoppa ett visst hinder, men träning ger färdighet.
Den som nog är allra gladast idag är nog Sandra. Hon hoppade sin livs första tävling på en go o gla fjording! Första klassen gick hon felfritt i första rundan men en rivning i andra. Andra klassen blev hon 8 av 38 starten och fick rosett och plakett!! Då var hon stolt över den goa gula hästen! Hon själv har verkligen utvecklats som ryttare sedan hon ridit till Salsa och nu när vi sålt henne så tar hon med sen erfarenheten till Pontus. Det är bra träning!

På hundfronten träffade vi en Bc, Oscar frågade om det var en aussie, man vet ju aldrig... Och sedan en liten Chiuauah som var...

Skrivet av doorkeepers, 2008-04-19

Visa hela (4 kommentarer)