En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Har fått lite bilder på Dreamer. Hon är Pain in the A... Det gillar jag!!
Kolla bilden här:

Jag vill inte att du håller i mej!! Låt mej gå!

Ok om du håller i mej så får jag väl stå då...

Kirsten har också fått nya kort på sina blå, dom är rätt lika på kort, lite högbenta och skrangliga men det bli nog bra!

Uppdaterat sedan sist!
Sandra har klarat Matte B!! Om ni visste var hon slitit med detta och vi har jobbat dag o natt med detta, grannen som är lärare och rektor har varit behjälplig på alla vis och haft privatlektioner!! Jag är så glad och lättad för hennes skull!
Hon hade inte med sej så mycket från högstadiet, blev nog godkänd för att det skulle se bra ut i statistiken för skolan... Jag är glad att vi nu kan slappna av inför sommaren!
Jag har inte kunnat se att det gått utför utan försökt att peppa och vara med och på över allt!!

Kram Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-03

Visa hela (4 kommentarer)

I Torsdags så var det maskeradhoppning på ridskolan, här kommer bilder därifrån! Sandra och Pontus vann bästa utklädning, dom var midsommar, Pontus var stången och hon drömmen!

Vad passar bättre än att Oscar var indian, med en sådan häst!

Tyvärr är det ju så att han börjar bli lite stor på Diamond, tävlade idag och L:C blev ett stopp och en miss och i L:B orkade dom inte runt, det var nog 30 grader varmt. Men dom kämpade tappert bägge och lite vila nu över sommaren och sköna turer i skogen gör nog att dom är hoppsugna till hösten igen.
Om någon känner någon som vill ha en B-ponny i några år, träna med och tävla om man vill så har vi en över! Se på våran skönhet!

Nu till hunderiet:
Nevada var här och hälsade på häromdagen, han är urmysig och har ett...

Skrivet av doorkeepers, 2008-06-01

Visa hela (2 kommentarer)

Eftersom fåren har lammat och dom har vuxit till sej så skall dom ut när dom är klippta. I veckan åkte några ut och var jättelyckliga! Lite för lyckliga, 2 av lammen har funnit utsidan av hagen mycket roligare och hittar inte hem.
Jag och Bosse skulle därför idag försöka låta lammen hitta hem.
Dom gömde sej bland skogsmaskinger och släpkärror, inte helt lätt att få tag på. Vi tog med oss Kissy först i koppel. Men sedan la jag henne som stopp och det gjorde hon galant! Jag var riktigt impad, hon låg som ett stopp och fyllde en bra fuktion, inte gav sej efter dom utan höll dom stången. Dom blev lite stressade så vi bestämde att avbryta och komma tillbaka senare. Jag skulle vidare till skogen och gick förbi dom och tänkte det var väl sjäva den. Jag tänkte att jag sätter Kissy som stopp och försöker själv. DÅ gick dom in i en stockhög och jag kunde spärra utvägen! Fick kopplet runt den enas hals och höll den andra i nacken. Ringde hysterisk till Johan som kom och hade...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

Nu kommer det bilder på våra nya hästar.
Debban är ju Sandras stora häst som vi till o börja med lånar. Till hösten får vi se.
Debban är ett Lettiskt halvblod som blir 15 år i sommar.

Sedan är det här diamant temat... Gemmy och hennes släktingar heter ju på diamanter, sedan köpte vi Oscars B-ponny, o vad hette han, jo Diamond, inget vi döpt honom till utan han hette det från början. Nu har vi hittat en ny större ponny till honom som vi köpt, vad heter den?? Jo Ruby Red!! Alltså en Rubin! Ibland så skräms det faktiskt!!

Ruby kommer från Irland och har stått på Kvibille ridskola och skall nu vara en läromästare för Oscar.

Visst är dom fina!

Kram Tina mfl

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-30

Visa hela (4 kommentarer)

Vi vet ju att aussien är en känslig ras. Hur orolig skall man vara? Själv försöker jag varna för dom saker jag vet men man kan ju inte förutsätta allt.
För några år sedan så hade Kevin ( Ur våran B kull) busat på isen, han linkade lite bak efter det och det blev en tur till veterinären. Det visade sej att ett korsband blivit skadad och en operation planerades. Matte med döttrar åkte till veterinären och lämnade in honom, han undersöktes, lyssnade på hjärta osv. Allt helt ok. Han sövdes och vaknade inte mera! Han obducerades och inte något fel fanns på honom. Då undrar man om han sövdes för mycket och vi vet ju att dom är känsliga. Ägaren var en "gammal" Collie ägare och varnade ändå för detta när hon lämnade in honom...
I veckan har vi fått ett annat dödsbud. D-K Dynamite a Khount som bara var 7 år somnade in en eftermiddag. Han hade en nedsatt njurfunktion pga borelia förra året, det visste dom men han bara somnade. På dagen hade han busat och hoppat omkring...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-29

Visa hela (4 kommentarer)

Det händer inte jättemycket på hundfronten nu, vi har tagit det lite lugnt, tränar mest ute på promenader och Kissy har blivit så lugn och lydig efter sista löpet. Det märks även att man har tränat lite mera lydnad!
I skogen så kan jag ha henne lös och det är så skönt! Igår gick hon in i ett snår, ut studsade ett rådjur i full hastighet! Nej, inte dit sa jag och hon bara vände sej om och kom tillbaka. Det är skönt nu när det är full fart på alla små i skogen, man måste vara rädda om dom och hade det varit en hund som jagar så håller jag dom i koppel denna tiden!

Korna har fått komma ut och hej o hå vad det var skoj sa Kissy! Men även där har hon blivit lydigare så nu kan Gun styra henne bättre i ut och in vallningen av korna. Det är härligt och se hur allt bara kommer på plats när det gäller Kissy och vilket tryck det verkligen finns i henne! Även om jag kanske aldrig skall tävla i vallning så är det skoj att kunna praktisera det i verkliga livet!...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-26

Visa hela (3 kommentarer)

Det är ju lite varmt just nu i Californien!! Här kommer ett kort på bernern som badar med alla dom småkompisarna, det är +41,5 C!!!!
Vi är nog rätt nöjda med våran temperatur!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-19

Visa hela (7 kommentarer)

Idag har vi äntligen fått gjort Kissys Mh. Vi har väntat på detta och det känns bra att kunna anmäla till apellen nu.
Mh´t gjordes på Schäferhundsklubben i Varberg. Kanontrevliga och kunniga folk som höll på. Johan åkte och hade med sej Leo som hade videofilmsuppdraget. Själv var jag hemma med allt det andra. Syrran var också med och var fotografen i gänget.
Summa sumarum var: En jättebra hund!! Mycket nyfikenhet och mod. Jag är stolt både ägare och uppfödare. Hon tyckte inte så mycket om trasan, tyvärr men vi vet ju att hon är lite känslig för andra föremål än hennes egna.
Ok i all hantering, inte överdriven utan cool. Inte så mycket jakt, vilket vi redan har märkt här hemma. Aktiviteten blev en 3:a på, ingen stress alls. Dumpen var helt fantastiskt bra liksom skramlet. Avståndsleken gick hon ända fram till fig när han var i värnet men lekte inte utan kollade av honom.
Spökena var hon riktigt förbannad på!! Hua mej, stackars spöken! Stötte med frambenen,...

Skrivet av doorkeepers, 2008-05-18

Visa hela (7 kommentarer)