En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo så kan man ju kalla helgerna här hemma.
Fredag kvällen avlöpet lugnt och ro, både Sandra och jag hade varit hos tandläkaren och då är man ju lite mör...
Lördagsmorgon, upp i ottan iväg till långtbortistan på hopptävling. Oscar hoppade L:C förklass och där blev det ett stopp i omhoppningen och med laget fick han tyvärr ett stopp på sista hindret. Nerverna spelar honom ett spratt ibland och "glömer" att rida. Sandra var med i lagklassen och skulle debutera på Ruby, gick bra på 3 hinder sedan fick han syn på blommorna och Sandra satt på backen och skrattade.. Bättre lycka nästa gång!
Diamond gjorde sönder sin grimma och när vi åkte hem åkte vi inom Ullared, 20 minuter kvar till stängning, köpte en grimma och lite annat på 10 minuter! Rekord tror jag!

Idag börjades dagen med en härlig ridtur på Pontus! Han kan den gamle än!! SÅ go att rida och Nathalie har gjort ett bra jobb i sommar.
Sen gick jag en härlig promenad i solen genom sädesfälten, tala om härlig...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-24

Visa hela (2 kommentarer)

Jo då vi har tränat några dagar på att ta främmande föremål och överlämna dessa, det fick vi bakläxa på sen sist.
Idag kunde vi köra dubbelt och även ta kort, de ni! Sista semesterdagen till ära!

Alice fjolårsskor, dvs stövel och gummisko kom väl till pass!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-19

Visa hela (5 kommentarer)

Så kan man summera helgen.
På utställningsfronten har väl ingen missat att Milou har fått sitt första cert och dagen efter CK för en annan domare. Makea blev Bir valp bägge dagarna! Vi gratulerar med mössan i hand!
I Fredags var vi på häst träning i Onsala, kick off inför hopptävlingsdivitionen! Hon är känd tränare fick laget en omgång och det hela slutade med att dom hoppade bana med kombinationer och hinder på 1 meter. Det är väl inga problem för tjejerna och deras D-ponnier, nu var det ju så att Oscar rider B-ponny som alltså är 129,9 cm hög själv, och då blev det medelsvår klass status på det hela!! På divitionen är det 70 o 80 cm så det borde gå bra om nerverna är ok för dagen!

I Lördags så var jag med Lena o Ki i skogen, gjorde uppletande med hysteriskt glada Kissy o Crazy samt var med på läggande av blodspår med alla hundarna lekande! Det spåret skulle Ki gå dagen efter.

På Lördagskväll så hade grannen kräftskiva och mannen gjorde bla debut som...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-18

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, idag har kroppen sagt upp sej! När det är sådana väderväxlingar och blåst då fungerar inte min kropp!! Släpa sej runt rundan med hundarna, ont över allt är summan... Men det finns positiva sidor av elände! Jag försöker att se det så och hoppas att andra också gör det!
Ialla fall, det positiva är att hemsidan äntligen har blivit uppdaterad! Inte mycket men lite.... Lite på valpsidan, hästsidan och familjen. Uppdatering av hussidan och hundar kommer när mera kort är tagna!
Nästa vecka börjar skolor och jobb igen, skall bli ganska skönt att allt blir i sina vanor igen, men det kommer att bli hårt att gå upp på morgonen igen!!

Igår hade jag tur, jag fick bevis på att jag tränar! Apportering!! Just som jag släpat mej ut och höll på körde "hela" brukshundsklubben till skogen för träning!! Inte hela kanske men nästan! Ki, Solvej, Catharina och Lena. Jag vinkade glatt med apportbocken som hej!!
Jag och Oscar tog hundarna som sällskap och gick bort och hälsade...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-14

Visa hela (1 kommentar)

Jo, Jojje och Linda begav sej till Askersund i dag, som tur va så regnade det inte så mycket som här! Här har ju öst ner hela dagen!
Det var domare Nils Molin. Idag fick han 1,1 Hp och matte o husse var nöjda med detta.

I Romelanda var Iron och gjorde sitt MT, för Korningen. Han är ju fullcertad sedan mera än ett år och vi har väntat på detta! Han klarade detta galant och var skott fast. 354 p och därmed godkänt! Vi gratulerar Sture och Susann till detta!! Duktiga ni är!!

Ytterligare har det bevisas, Door-keepers satsar på bredden!! Tack vare våra duktiga valpköpare så kommer vi dit!!

Själv har vi bakat idag! Inga bullar utan bröd från bla Leila bakar, det är gott!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-10

Visa hela (4 kommentarer)

Vi har bara varit hemma i skogen, men andra har varit mera ute i landet!

Alice och jag tog fyrhjulingen till skogen och plockade lite gulingar, måste säga att jag har ju varit en sådan motståndare till detta kördon men den är väldigt bra att ha när kroppen sagt upp sej! Då kunde jag göra allt jagville, först en långis med hundarna, sedan svampen med Alice och även orka med spårläggning och spåra!

Kjell kom upp och spårade med Crazy, hon var överlycklig när han kom och gjorde ett helt fantastiskt spår! Även Mix la han två spår till som gick klockrent.

Kissy har jag inte spårat med sen när, hon blev så lycklig att svansen gick runt runt när vi gjorde påsläppet! Första vinkeln snurrade hon lite i,tog 3 apporter och den 4 såg jag men hon slog lite i spåret innan hon var tillbaka och fick trasan i slutet! Hon är en kanonspårhund!!
Catharina, Lena, Carina o Leo kom även dom och vi fikade hop och sen gick dom sina spår när vi gick hem. Alice och pappa Johan var med...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-09

Visa hela (5 kommentarer)

Man kan göra det mesta med sina hundar, jag tycker bäst om skogen i alla former. I morse var jag och Oscar ute i skogen och red LÅNGT och hade båda hundarna med oss! Att se en aussie trava brevid hästarna i trav, flyta fram, liksom rinner vid sidan som en skugga, eller upp och ner i terrängen, vigt hoppa upp stenklyftor och block, det är som balsam för själen.
Rent praktiskt fortsätter vi med apportera och det går framåt för var dag. Katt mat är toppengodis!
Vi var o hälsade på våran gamla häst idag också. Nu har jag haft henne i 20 år, det känns rätt mäktigt! Men hon hänger på slutfrasen, hon har så dåliga hovar. Men denna sommaren har hon överlevt och säkert hösten också. Jag har lovat mej själv att hon inte skall lida och den dagen vi ser att hon inte är glad tar vi bort henne! Att hon går i superstora hagar och äter och trivs med livet är helt ok, jag har inte någon användning för henne men hon mår bra. Men börjar hon må dåligt tvekar jag inte.

Väl...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-06

Visa hela (3 kommentarer)

Det gjorde den idag när jag öppnade min mail....
Ett mail från en mycket ledsen Mathilda, som köpte Flash utav oss ( Carry/Sexy). Hon hade placerat om Flash pga tidsbrist och nu bodde han i ett jättebra hem inte så långt härifrån.
Hon hade i somras fått reda på att han skadat ett ben, ligament och krossade detaljer. Detta visste jag och undrade lite stilla hur lång tid detta skulle ta att bli frisk ifrån.
Det skulle ta jättelång tid, många operationer och mycket lidande för honom så veterinär och ägare tog det tunga beslutet att låta honom få somna in.
Man skall inte rädda till varje pris kan jag tycka, se till hundens bästa vilket gjordes och det är bara beklaga att sådana beslut måste tas..

Nu till lite verklighet här.. Första svamparna av gul valör är plockade i skogen. Mannen, Lilla dottern och jag begav oss till skogen. Inte så mycket, det har nog varit för torrt. I så fall lär det bli ändring på detta nu för det ösregnar ute nu i två dagar!...

Skrivet av doorkeepers, 2008-08-04

Visa hela (2 kommentarer)