En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, alla som är nyfikna!

Nu har dom landat, hur det gick till vet vi inte ännu men dom är här!

Johan kom in och hjälpte Gail med att köra ut hundarna genom tullen, inte en tulltjänsteman inom synhåll!! När burarna kom så nästan jag grät av glädje!
Här är ett kort på syskonen tre, Dreamer är svart, Siv håller Ptrine och Kirsen på andra kanten med Preston.
Visst är dom fina:

När vi åkte hem så fick vi närbilder på älg, Gail rusade ur bilen och knäppte men det var nog för mörkt. Stor sensation för en California dam, en älg mitt på vägen!

Dreamer är underbar!!

// uppdatering kommer!

Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-05

Visa hela (13 kommentarer)

Ja, så tänkte jag idag när jag öppnade brukshunden.
Min vana trogen läser jag alltid tidningar bakifrån o fram när jag skummar igenom dom.
Helt plötsligt ser jag en hund, med bra kontakt med sin förare. Undra om det är en snygg BC var min tanke, bläddrade "framåt" och såg att det var ett reportage om SBK Göteborgsavdelningen. Tillbaka igen och såg att det var ju MIN hund! Jo, det är Sandra Wesa och Carry som är på bilden!
Lustigt när man ser ens egen hund på bild och tycker den var snygg. Kanske väldigt tur d!

// Tina som väntar

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-04

Visa hela (5 kommentarer)

Dreamer kommer inte idag!!
När jag öppnade mailen i morse så hade jag mail från Gail där hon skrev att hon kommer förmodligen samma tid i morgon!! Uah! Det ringde vid tolvtiden i natt men ingen var där, förmodligen ringde hon från flygplatsen då.
Det hade strulat till sej vid incheckningen, så hon fick snällt åka hem igen. 8 timmar i bil för ingenting!!
Nu hade jag laddat så länge och jag vet att jag inte är den första som blir besviken, alla dessa myndigheter!!
Det går väl an för mej, värre för Kirsten och Fröjdis. Dom satt på båten Sandefjord/Strömstad när jag ringde så det var bara att snällt sitta kvar och slösa bort 6 timmar i onödan!!

Pust och stackars Gail!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-04

Visa hela (6 kommentarer)

Igår åkte jag och Lizlott till Lerum på aussieträff!
Vilket kanondag det blev och trevlig upplägg! Det var Liselott o Hans och Ingvor som höll i detta och vi kan bara bocka o buga o tacka för trevligt initiativ!
Jag prövade lite rallylydnad med Kissy, jättebra kontaktövningar måste jag säga och inte helt lätt, måste vara på alerten som ägare hela tiden! Jag kände att det var lättast utan koppel för det trasslar jag bara in mej i. Nu förstår jag varför Makea har en sådan underbar kontakt med sin matte!

Sen gick jag ett spår med Kissy och Jojje följde med oss och fotade lite. Det var första gången som Kissy spårar ngn annan stans än hemma skogen! Måste säga att jag blir impad över kapaciteten i henne, helt klockren, lite besvärligt där det var snår, hon nosade gärna lite på snårgrenar också... Där blev det en miss på en apport, hon markerade den men tog den inte . Dom andra var klockrena men det blev lite strul på slutet, det kom en gäng med hundar ett par meter...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-03

Visa hela (6 kommentarer)

Idag har vi haft direktkontakt med Växjöutställningen, det är väl bra att kunna få vara med på ett hörn utan att vara direkt närvarande!

Pernilla var först ut med Nemo, 1,1 ck i första juniorutställningen! Det är inte dåligt. Sen var det Monster och Milou i unghundsklass. Monster blev 1,1 ck och Milou 1,3. I bästa hane blev Monster 2 med cert och Nemo tätt bakom som nr 3! I juniorklass tikar blev det : 1,1 hp Nanook (alias Ester), 1,2 hp Makea och därefter 1,3 Nea. Om våran veteran Ollie var där förtäljde inte historien men vi grattar till alla duktiga utställare och en fin grupp med hp på N kullen och inlånad Monster. Tack för hjälpen!
Grattis till Marie som tog Bir med Lucy och certet med Olivia!

Vi var och tittade på lite Connemaror på ett stuteri här i Fjärås! Det har alltid varit min dröm och vi får väl se vad som händer, hittade en jättetrevlig liten sak......
Min moster köpte deras första Connemara 1973 och sedan dess har jag varit frälst av rasen men...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-01

Visa hela (2 kommentarer)

Jo,nu har Diamond flyttat!
Faktum är att det gick jättebra, han kom till ett stall med tre boxar, två halvblod skall ha gå med. Westenriden lär han bli, dom skulle prova ut en egen sadel till honom!
Vi fikade ute, på renfällar och öppen eld medans hästarna hälsade på varandra genom staketet.
Youri som husse i familjen heter är hovslagare och NH tränare, så det kan knappast bli bättre. Sonen som skall ha honom är 8 år gammal. Vi säger bara lycka till!

Igår var det klubbmästerskap i dressyr, det var 13 starter och Oscar o Diamond blev delad 5:a! Det var jättebra för att vara första gången!!

HÄR är kallt nu! Men i Småland är det glashalt och jag säger bara till alla jag känner: Kör försiktigt till Växjöutställningen! Riskera inte livet för en uställning!

Dom som är där, lycka till! Vi håller tummarna hemfrån!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-31

Visa hela (3 kommentarer)

Ja nu är det höst ute på riktigt!

Först vill jag/vi tacka för alla snälla ord i föregående bloggen, Oscar blev väldigt tårögd av glädje och själv värmer det i hjärtat när någon annan ser att man försöker att ge sina barn vad man kan!! TACK!

På valpfronten så antar ju Sandra att Dizzy är dräktig! Det är ju alltid skoj! Hon var tydligen även iväg på lite vallträning i helgen men pga sitt tillstånd fick hon inte vara så aktiv som hon ville..

Hemma är det lov på barnens front. Hundarna är med hela dagarna ute, Kissy är helt återställd i sin höft och busar som aldrig förr.
Igår gick jag o mannen över stubbåkrarna med ponny, Alice o hundar. Helt orange ljus och frisk höstvind!
Medans en annan sprang som en besatt för att ponnyn skulle galoppera så tränade maken lydnad i dubbelhandling. Kissy är väldigt duktig men när Alice tjuter av glädje så kunde inte Crazy hålla sej utan kom springande och undrade vad somhände, då blev ponnyn "livrädd för...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-29

Visa hela (3 kommentarer)

Ja, så kan man nog sammanfatta kvällen igår.
Klubbmästerskapen i hoppningen för Oscar och Diamond, sista tävlingen i hoppning.
Vi arrangerade det hela i tävlingssektionen så vi var där tidigt, jag hade raggat priser och Sandra hade bakat, som många andra gjort också.
Allt flöt på bra, Oscar gick in som nr 3. När Diamond såg alla färgglada hinder blev han nipprig, snällt sagt! Han tittade och kikade på det mesta. Tyvärr så blev det några vägringar och Oscar blev så besviken, förra året var han klubbmästare och slog många som hoppar i högre klasser, tävlat Sm och Gp ponnyn.
När vi var färdiga och plockat undan allt så såg jag att han var ledsen, jag frågade om det var för rundan inte gick så bra men det var inte det värsta, utan det att det var sista gången han hoppade honom! Stackars Oscar, att lämna en kompis för man är för stor, det knäckte nästan honom. Han grät och grät djupt förtvivlad.
Hans ridlärare Susanne peppade honom och sa att försök minnas...

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-28

Visa hela (4 kommentarer)