En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, jag vaknade i natt och räddade mina svarta skinnstövlar från Dreamers jetlaggade tid! Det lät så konstigt i hallen och jag gick ut och tyckte i mörkret att Dreamer såg lite större ut och där låg stöveln... Men den klarad sej och jag gick till sängs, lagom trött runt 3 tiden på natten!
I morse så hittade jag en sko i hennes bur, hon ligger gärna där med öppen dörr på natten och då hade hon hittat en av mina skor, tack o lov den sk fulsko som man aldrig får slängt men nu finns det ju en bra anledning!!
Först blev jag arg men sedan rätt glad, detta visar ju att hon behöver mera än bara promenader! Så nu skall vi börja lite spår träning, redan på Lördag tror jag!

När jag kom hem igår så kom Sandra från skogen, Jurassic parkrundan. Hon hade haft nationellt prov och var hemma lite tidigare. Tog hästen och båda hundarna och gav sej ut i höstiga bokskogen. Alla som var med i helgen vet rundan och backarna! Detta gör att jag blir lite mera impad av Dreamer, hon har...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-13

Visa hela (2 kommentarer)

Ja, det är lika bra att börja med en gång. Jag var på vattengympa igår, försöker att göra det regelbundet och sedan tränar Emil Innebandy i samma byggnad så jag brukar vänta på honom. Igår kom Johan ner med Emil eftersom han inte skulle behöva vänta så länge på mej innan och då hade han med sej Dreamer. Klockan var mörkt och regnade o blåste. Han fick vänta på mej en stund men sedan så gick jag motionsslingan med henne. Det var mycket kallt med blött hår!!
Jag hade nog kommit ca 100 meter när vi mötte första personen och hunden. Jag satte henne ner och vi började prata med dom mötande. Det var en welsh springer som var väldigt glad och lycklig. Vi stod nog o pratade i 10 minuter och Dreamer var nyfiken men lugn. Satt fint hela tiden. Sedan mötte vi både hundar, gående och joggare i spåret. Går fint i kopplet och är glad o lycklig. Nästan för bra för att vara sant... Inga rädslor vad jag kan märka ialla fall, och mycket nyfikenhet!

Jag kan ju förstå henne om...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-12

Visa hela (1 kommentar)

Jag fick några fina kort från Pernilla på goa Nemo, både ett från utställningen och sedan ett hemifrån i kvällssolen. Titta o njut!

Visst är han vacker!

Hemma rullar allt på, Dreamer anpassar sej bra, leker mycket med Kissy och är en väldigt nyfiken och glad hund på bara 8 månader!

Det är ju rätt mörkt och regn just nu, vi går våra promenader i skymmning och mörker och det är inga problem för henne. Vi har vägarbete hemma på vägen, en viss elfirma gräver ner kabel och dom har satt upp vägmärken. Kissy markerade dessa och varnade för fara men Dreamer blev bara nyfiken och undersökte och tittade på Kissy och undrade var hon höll på med...

Vad som är skönt med Dreamer är att hon är uppvuxen med diverse djur på en ranch, så hästarna är helt natuligt för henne. Hon är ju van att umgås med lama, grisar och 10 berner!!

För er som undrar vart Crazy blivit...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-11

Visa hela (4 kommentarer)

Idag har vi firat far, vi började med frukost länge och helt plötsligt när vi fortfarande satt i morgonrocken parkerade ett gäng med bilar utanför, jag gick ut i rosa morgonrocken och hela spårgänget var där! Susann, Tessan, P-A, Petra, Carina och Lizlott var där!
Det var bara på med grönbyxorna och hänga på. Vi gick en långpromenad och hundarna busade värre hela vägen. Dreamer var lite avvaktande mot hela högen av rusande aussies men i mitten av promenaden så släppte allt och hon for som en tätting också!
Vi hade lagt spåren innan och fikade när vi kom tillbaka. Svinkallt och blåsigt värre!
Kissys spår gick bra, ett tapp på en pinne men annars jättenoga. Jag valde ett snårigt spår som Nanook hade här sist och mycket lövmark. Men jag var nöjd.
Tessan o Gucci var först färdiga så vi gick hem och tränade lite lydnad i paddocken, helt jättebra gick det med Gucci, vilken kontakt!! Rutan med taget funkade också jättebra. Jag tränade kontakt och plats med Dreamer och...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-09

Visa hela (6 kommentarer)

Ja, nu har lära känna tiden börjat. Hela familjen talar lite Amerikanska med Dreamer blandat med Svenska.. Låter lite skoj för den ovetande om situationen!!

Idag har det varit mycket folk här som vi inte känner, hästspekulanter på Sandras Hasse. Jag har låtit Dreamer vara med så mycket som möjligt och hon är frimodig utan att vara överdriven.
Vi gick även en promenad längs stora vägen, in bland några hus och hon är hur följsam som helst! Leker i skogen fullt röj, träffade lite kor och en Vorsteh idag, dom såg mystiska ut!!

Sandra gick ut ett spår för Kissy, det gick bra när vi gick det. Alla apporterna in och hon var glad o nöjd. Det började i risskog och avslutade på fält. Där blev näsan högre men båda apporterna togs in utan problem.

Vi har börjat lite med Dreamer också, inomhus med plats och lite fot. Hon kan absolut inget på Svenska så det är att gå tillbaka till valpstadiet med en 8 månaders!! Men hon fattar snabbt och är jättevillig att lära....

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-08

Visa hela (3 kommentarer)

Dreamer är en fantastisk hund! Igår var eldprovet! Gail följde med ner till hoppträningen, Oscar skulle hoppa Ruby, Sandra min kusins travare. Allt flöt och var lugnt ända tills Sandra kom ur balans, hästen hoppade av mycket högre än tänkt och hon tappade balansen och for med huvudet in i sargen och blev sparkad på knät när hon satt fast i stigbygeln.
Vi trodde nog alla där i röran att benet var av. Efter lite väntan så kom ambulans och transport till Varbergs lasarett. Mitt i denna röran med hästar och folk i massor så stod stackars Gail och Dreamer! Tala om cool Californisk människa o hund. Inte ett pip eller oro Dreamer visade!
Alice blev väldigt ledsen, hon trodde nog att Sandra dog och var väldigt bekymrad när pappa kom och skulle följa med ambulansen...

Nå, väl Sandra klarade sej undan med blotta förskräckelsen, en hjärnskakning och skrubbsår på benet som alla trodde var av! Vila i några dagar sedan är det väl full fart igen, travaren skall hoppas punkt slut!...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-07

Visa hela (4 kommentarer)

Här kommer nya bilder på Dreamer!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-06

Visa hela (8 kommentarer)

När valpköpare nästa gång har en åsikt om att det är lite jobbigt att valpen vaknar 5 på morgonen skall jag berätta hur det är att ha en jetlaggad hund på 8 månader! Inatt kl 02:30 vaknade jag att Dreamer gjorde rundan här hemma, en tom påse som nog innehållit hundgodis hittades. Jag klädde på mej och gick ut med henne o Kissy, dom rastade sej och sedan ville Dreamer leka!! Jo, det var ju kväll i Californien och dags för lek!! Hur skoj är det att leka mitt i natten, blåsigt o kallt?? Sådär för matten men Kissy hängde gärna på.

Nå väl, somnade väl efter ett par timmar för att gå upp tidigt och gå berömda Bonderundan. Hon fick allt gå i koppel första biten men sedan så sprang hon lös och tittade på västkustens höstmorgon. När vi nu kom hem så tog vi stallet och hon är lös och smidig hela tiden. Hästar är hon ju van vid så in i hagen och kika vilka dom var.

Dreamer är väldigt lyhörd, lekfull och uppmärksam. Inte ett uns rädsla för något hittils! Inte...

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-06

Visa hela (3 kommentarer)