En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, västkusten har storm. Jag kan blogga på lilla datorn lite ialla fall.
Mannen har varit ute i över 12 timmar och jobbat, nu sist skulle ha se till att Leo, Carina, Texas och Tequila fick ström igen.

Jag gick i bokskogen idag med hundarna, det var mest lä där. Sedan tog jag en liten tur med Dreamer själv, hon behöver lite egen tid lilla madamen. Hon blir mera o mera nyfiken så nu är det att leka kurra gömma för hon skall ha ett lagom avstånd ute. Men hon är rätt självständig lilla damen och mycket nyfiken, det är ju en egenskap som är mej varmt om hjärtat!
Jolly Marie var förbi och sålde glass, det är trevligt när man ses lite då o då och får prata lite. Vi har ju varit vänner sedan dom köpte Jolly för 12 ½ år sedan och nu på sista år är det mest barn och familj för oss båda. Jolly var ju så jättesjuk i somras så dom trodde att dom skulle förlora henne i livmoderinflammation men hon klarade det. Nu är hon lite senil men väldigt sund i kroppen. Det är segt...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-20

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, min laptop har krashat helt, jag får nog lämna in den.
Just nu lånar jag Johans som är yttepytteliten med knapparna på fel ställen! Bättre än inget, jag kan kolla mailen och dylikt, uppdatera bloggen men inte lägga in bilder! Jag hoppas att IT nissarna jobbar över jul så dom kan reparera min.... annars får jag ta valpbilder och gå till grannen och lägga in dom... Alltid löser man ngt!

Var i Ullared idag, det var inget folk alls. På hemvägen så hälsade vi på Pontus, han har det hur bra som helst och kom inte ens o hälsade!
Kanske känner han sej sviken.... Men han älskar sin fjordingstokompis över allt annat.

// Krashad Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-19

Visa hela (1 kommentar)

Jo nu är det mörkt! När den lilla snön försvann så blev det kolsvart ute. Man känner inte för att vara ute mera än nödvändigt. Dis o dugg jämt, ständigt fuktigt ute.. Det känner mina lungor av, helt tvärt emot andra som astma som trivs i fukten så är det det värsta som är för mej. Överkänlig för allt, som igår var vi i kyrkan som Emil sjöng med skolan, ett julspel som är så vackert att man bara kan gråta! DÅ tog en herre framför oss av sej jackan, han blev varm och hade after shave på sej, jag kunde inte andas, fick nästan panik och hostade som en galning, i kyrkan!! Inga dofter går bra, röklukt eller hyacinter. Parfymer dödar! Hur skoj är det då??!!
Dreamer fäller och då känner jag av det oxå, annars går hundarna rätt ok. Hästarna är bara blöta så det märks inget utav dom själva.

Nu till ngt skojigare! Jag har börjat att träna Dreamer lite på att hålla fast apport ( spår apport) och hon är så smart och kvicktänkt. Det är det enda som blir...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-18

Visa hela (3 kommentarer)

Ja, nu är valparna redan 2 veckor! Jag väntar med spänning på kort för att se ögonen vidgas på dom små. Om en vecka flyttar dom hem och valprummet är röjt och iordningställt. Det är både för o nackdelar att ha dom nära sej, dom blir sociala och trevliga men vaknar 5 på morgonen och vill ha mat!! Hela jullovet k
ommer nog att bli morgontidigt och när klockan är 9 på förmiddagen så får man vila middag, precis som valparna!!

Tass skadan den står Dreamer för. Vad hon gjort har jag inte en aning om, en dag så var hon halt. Bara så. Jag tittade i tassen och mellan trampdynan så är det uppskuret ca en halv cm. Inte stort men oftast lite svårläkt... Men ibland undrar man ju att det inte blir större skador med tanke på hur dom lever o far!!

Fick kort idag från Sigge, i Borlänge var det full vinter och härlig snö! Hundar och hästar var nog överlyckliga!! Det är alltid så trevligt med juletider, då ramlar det oftast in ett kort eller två som julhälsningar!

Det är...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-15

Visa hela (4 kommentarer)

Denna helgen har det blivit mest promenader för våran del. Både igår och idag har liten ponny med vattenkoppsbarn på ryggen gått en härligt promenad i skogen,, över stock o sten, bäckar och gärdesgårdar. Pappa höll i snöret. Själv gick jag igår med Maggie och idag så prövade jag på att tömköra henne! Efter lite krångel med att fatta framåt så kom hon på idén! Det gick jättebra!! Jag va så lycklig, tänk vilken klok ponny! Det kommer att bli lite bloggande om henne också framigenom, det får ni stå ut med!! När vi kom hem så prövade vi att lasta henne, det har tydligen gått jättebra innan vilket det gjorde nu också. Men när vi skulle backa ut henne fattade hon ingen ting. Vi fick trixa lite och lastade och backade ut henne 3 ggr till. Hoppas det nu blev en positiv upplevelse för henne.
Dreamer och Kissy var självklart med och det gick faktiskt över förväntan, ingen jakt och höll sej fint runt oss.
Igår hade vi kalas för Sandra, det var trevligt och hon fick...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-14

Visa hela (3 kommentarer)

Så kan man väl förklara dom sista dagarna. Alice med vattenkoppor = hemma från jobbet. Alla som har ett jobb som man håller på med ekonomi, ni vet hur exakt enkelt det är att vara borta från jobbet i dessa tider!
Nu är det så "lyckat" att Emil också är sjuk och är en jättebra barnvakt under tiden jag är ute med hundar o i stallet, samtidigt som jag åker iväg på eftermiddagar och kvällar och jobbar! Han har varit en klippa och dom är så goa ihop!
I natt så var Sandra iväg på Innebandy evangemang, Lusse vak på skolan och var borta hela natten och Johan var där några timmar mitt i natten och agerade vakt och alkotestare. Hemma hade Alice skyhög feber och spydde!! Urk, hur mycket orkar man!! Men hon är bättre idag och jag har varit iväg på min lediga dag och jobbat några timmar!!
Behöver jag tala om att jag är tacksam för att valparna är hos Sandra?? Det hade varit ont om tid för dom. Så kort får ni njuta av hos Sandras sida!

Hästen, jo hon är jättebra! Vi...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-12

Visa hela (2 kommentarer)

Idag blev Sandra 18 år, högst upp på önskelistan är ett körkort så vi hade fixat present till det! Nu är hon stor och skall ut i den stora världen!!

Vi har oxå tittat på Dizzys valpar idag, 9 dagar gamla. Dom är feta och goda och mår i all välbehag väldigt bra. Sandra tar hand om dessa på ett mycket bra vis. Både Silly o Dizzy blev tokgalna när vi kom så vi mötte dom ute på vägen! Silly blir alltid helknäpp och Dizzy är ju inte sen att hänga på. Annars var hon en av dom coolaste mammor jag sett på länge, det enda som störde henne lite var ena katten som försökte retas lite närgånget!

Här kommer lite kort:

Röd och svart tik ( mitt i gäspen!)

Två röda systrar

Tre gringos! Kopiorhanarna!!

Avslappnad mamma mitt i diandet!...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-09

Visa hela (11 kommentarer)

Jag fryser ihjäl i detta väder! Jag kände inte ens för att spåra med hundarna, utan lät det bli promenader istället. Sedan åkte vi upp till Kjell o Elsa för att ta farväl av Lindsey, det var en klar o kall dis dag men precis när vi kom sprack himlen upp och solen tittade fram... Jag tog lite kort och alla tre minsta barnen satt på henne och vi gav sockerbitar till både henne o Leona. Jag vet inte riktigt när det kommer att ske, vill inte veta utan Johan fixar detta med hjälp av Kjell och en annan kille.... Hon är gammal nu Lindsey, jättegammal. Hennes ansikte är helt grått, när jag köpte henne så hade hon några vita strån i pannan och nu är hela alltet gråvitt!
Som sagt tog jag kort och det kommer den dagen när hon somnat in.
Hon har inte gnäggat dom sista åren när jag kommit utan muttrat lite. Men just igår så hörde hon mej på håll och gnäggade för fullt! Usch vad detta är hemskt!

På kvällen så var vi på innebandy match med Emil, han stod i mål och dom vann...

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-08

Visa hela (4 kommentarer)