En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Idag har vi varit iväg på uppfödar möte i Mullsjö.
Det var mycket givande och trevligt. Vi är ju en ras med många användningsområden och mycket trevligt att träffas och se vem alla är.
Jag tror nog att vi är rätt normala människor allihopa och drar åt ungefär samma håll med våran ras och utveckla den.
Vi var några som samåkte och det blev mycket trevligt prat under vägen.

Crazy är hemma igen och är tjock och go. Det blir nog inga valpar inatt.
Lite spännande att se vad som kommer ut..

Igår var jag på planeringskurs på restaurang i Kungsbacka. Vi är några som behöver en lite puff i ändan för att komma till skott med träningen och tävlandet så nu jäd... Lena skall ha kurs och vi sydde ihop dagarna rätt bra!! Första gången ut nästa vecka! Spännande!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-17

Visa hela (2 kommentarer)

Min Nordsvenska arbethästid är över.
Lindsey fick igår vandra vidare till dom evigt gröna ängarna.
Hon har funnits i mitt liv i över 20 år! Alltså hälften av min ålder. Hon var född den 1/6-82, född hos en uppfödare i Varberg och jag köpte henne utav dom som köpt henne av denna. Alltså har hon bara haft 3 ägare under sitt långa liv. 2 föl hade hon fött när jag köpte henne och vi tog 3 fina föl på henne.
Hon var väldigt gammal den sista tiden, men aldrig dålig. Hon har haft otroligt dåliga hovar alltid, och nu sprack dom isär på slutet. Vi tog beslutet i höstas men slakteriet har haft så mycket att göra att det inte gick förrän nu.
Min underbara man fixade allt och jag visste inget förrän idag. Hon har inte stått hemma dom sista åren utan i skogen tillsammans med sitt sista föl född 1995.
Johan följde henne till slutet och nu känns det sorgligt men rätt skönt, det var rätt tid för henne.

Jag har gjort precis allt man kan göra med en häst, ridit...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-15

Visa hela (4 kommentarer)

Jo det blev verkligen ett nygammalt besöka av valpköpare igår, först kom Freddan o Tessan med dotter Maja ( Guccis ägare) och lite senare äve Liselott med Funny! Vi kikade på valparna och Freddan var värsta fotografen och vi har fått några jättefina kort utav dom, tack så mycket. Det är inte stå bilder på alla, dom är rätt svåra att fånga på bild i stående, vill liksom inte alls stå..
Vi fikade och sedan gick Liselott, Johan och jag en promenad i urmörkret!
Tack alla för en trevlig stund!!


Svart hane

Svart hane

Röd tik

Röd tik

Röd tik

Svart hane

Svart...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-15

Visa hela (9 kommentarer)

Ibland sker saker utan att man vet om det och att man skall vara stolt, utan att man vet!! Låter det knepigt? Nu till saken. När jag sist jobbade, alltså i Måndags var Johan hemma med hundar o barn, dvs vab. I regnet så tog han den första promenaden, inte jättemycket regn utan blött. När han kom ner för sk bondebacken så skötte han en del jobb per telefon och hundarna var långt före. Då får dom syn på mannen, dvs mörka mannen som alltid går här i sin seglarjacka.
Från början helt hundrädd kan jag tala om! Alla tre hundarna tog fart och Dizzy gapade att jag har valpar, Kissy muffade lite och Dreamer sa inte mycket alls. Men rusade gjorde dom. Johan insåg snart att ropa tillbaka dom var ingen idé, dom var för långt borta. OCH vad händer, när hundarna var mitt för honom, då sliter han upp paraplyet i snoken på dom! Kissy stannade, viftade på svansen och tittade, Dreamer studsade bakåt, gick genast fram och undersökte vem han var, Dizzy fortsatte att skälla men gick...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-14

Visa hela (3 kommentarer)

Här kommer några flera av Fröjdis bilder!

Det är inte så lätt att ställa upp dom men man får en viss blick ialla fall.
Fick frågan av Lilleba om svansarna, tiken som är kvar har svans och hanarna alla 3 har korta fina stubbar!

Idag har jag varit mycket med dom små liven och Alice är stämplad i fingrarna utav dom. Har VAB för Alice och hon är så pass att hon kan vara med i stallet. Oscar är också hemma, alla hostar förfärligt. I flera timmar var valparna både ute i rastgården och inne o busade för fullt! Mera leksaker fick dom och det behövs, dom testar tänderna för fullt. En bollkamptross blev favoriten fort.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-13

Visa hela (5 kommentarer)

NU har vi fått kort från Fröjdis!!

Ett litet smakprov på våra fina o goa valpar!


Är jag vacker i profil så säg... Hane


Söt? Hane


Jag gnager, Tik


Sover!


MAT


100% bus?


Trondheimbon tar det coolt!


Tyken uppsyn, sk 1an


Gnager på kamerabandet....


Tik tv, Hane th


Våran Alice som skall på Bosses kalas!

1 svart tik och 2 svarta hanar finns kvar till seriöst intresserade!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-12

Visa hela (8 kommentarer)

Nu har alla åkt hem till Norge.
Igår anlände Siv som har pappa Egon och hennes väninna Mona som skall ha en av valparna. Mona har rest ändå från Trondheim och då har man intresse!! Fröjdis slog följe med dom ner och hon stannade över natten.
Alla blev helfrälsta i valparna! Och dom är jättefina och jämna! Nu när man såg Egon igen på nära håll så ser man att några av hanarna kommer att bli pappa upp i dagen, och det är absolut inte någon nackdel!!
Sture o Susann var förbi en sväng och kikade på valparna också!

Kullen är ju väldigt jämn och fin, både till utseende och mentalt. Så coola och hanterbara men gott gry i dom och full fart när dom är vakna. Kamerabandet som man har runt halsen har blivit en jättekampsak för valparna, både Mona och Fröjdis hade dom hängande och då passade dom små på att hänga i dom.
Dom rör sej otroligt bra allihopa, breda och fina och har ett lätt och fint steg.

Jag hoppas att kort kommer från Fröjdis i morgon när...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-11

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, idag har vi kännt på den stora världen också!
När jag och Alice gjorde stallet så frågade hon om dom inte kunde få komma ut i rastgården och visst fick liven det.
Vi öppnade och både jag o Johan stod på utsidan av staketet för att bara iakttaga dom, ut genom hålet med huvuden och skutt ut, nyfikenheten lockar ut dom och ingen rädsla här inte! Vilken kapacitet det finns i dessa små liven!
Annars gick natten bra, Dizzy sov under lampan med dom små och allt var tyst och lugnt i stallet. När våran Sandra kom hem mitt i natten gjorde hon ett skällande men inte mera. Vi sover alltid lite med öppet fönster men nu lite mera för att höra ev ljud från stallet och det var rätt kallt i natt kan jag tala om!
Jag är förvånad över Dizzys foglighet, hon bor i lägenhet i stan, går på gator mycket och sover i sovrummet, här bor vi på landet, sällan koppel på ute och bara i skogen, nu får hon sova med valparna i stallet, och hon är precis samma goa glada hund! Det är väl en...

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-10

Visa hela (2 kommentarer)