En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Men det är på grund av Kärlek ! Radiostationen "Mixmegapol" har en nomineringstävling som heter : Annika har ett tjejplan ! och det går till Kanarieöarna en vecka för bara tjejer ! Det är sol, bad , avslappning, massage, vin & chokladprovning, shopping, m.m.

Min motivering va : " jag skulle kunna skriva 3 A4 sidor om allt Tina gör och engagerar sig i sin Familj, hundar, hästar och alla andra människor runt omkring henne och att hon verkligen skulle behöva avkoppling och ro om sig själv! Men den största anledningen är att jag älskar henne så evinnerligt mycket !! "

Hoppas att hon får åka med !!

Nu så sitter jag, Sandra & Alice och målar, på en fredagkväll...ganska mysigt..

Kram Johan

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-13

Visa hela (10 kommentarer)

Idag har vi alla varit ute i timmar!
Dagen började med stallet och var inne igen tidigt. Alla barnen är hemma och vi åt en mysig frukost ihop. Sen gick jag o la spår till Kissy. Det gick genom lövskog ( massor av stora gryt) och ut på åkern där jag la apporterna. Hon tog spåret redan på vägen dit, markerade gryten men gick bra vidare. Ut på åkern, slog lite men klockren på första apporten. Vinkel och andra apporten gick också bra. Ner i en slänt och vidare uppåt, där började hon slå lite och missade en apport. Runt i vinkel och tog slutapporten. Jag släppte henne där och tog upp dom två reservsluten. Hon var jättenöjd och glad. Bra tryck i linan och behöver lite mera ängsträning. Jag har gjort tunna apportpinnar, ungefär som en lillfinger i storlek. Allt för att synas mindre.
Sen gick Sandra o Kissy 1 mil, i träning för lumpen!
Jag tog resterande barn och vi gav oss ut i skogen. Oscar hade kokat oboy och Emil hade rastat lille Kasper som fick vara hemma, innan vi gav...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-13

Visa hela (4 kommentarer)

Jo det här med barn är jättebra att ha. Den lilla valpen lär sej att det är många i huset som kan vara bra att känna!
Emil gick till skogen med Kasper, det var en härlig värld med massor av träd och pinnar. Hur härligt kan livet vara?? Han sov som en gris när dom kommit hem igen, helt utmattad. Då ligger inte skogen långt bort utan det var alla upplevelser som blev mycket för lilla hjärnan! Som alla säkert vet så går jag 3:e året på gymnasiet... Nästan ialla fall, Sandra går där och jag hjälper henne så gott jag kan. Igår var det historia, Forntiden, antiken och romarriket.
Då passar man på att ta upp lilleman i famnen och det tog nog 40 minuter innan han gav upp och la sej till ro. Skam den som ger sej! Historian tog lite mera tid..Det är intressant men jobbigt med alla namn och årtal. Alla barnen utan Alice sitter som klistrade vid bordet och vi har även Oscars bok som är lite mera lättfattlig.
Senare tittade Oscar på Tv och tog upp Kasper i famnen ( inspirerad av...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-12

Visa hela (0 kommentarer)

Jo, det är ju en upplevelse att ha en 10 veckors valp..
Det är ju det positiva med att föda upp valparna, i denna åldern så är dom lämnade och älskade. Nu älskar hela familjen Kasper, inte tal om annat men det är såååå jobbigt när man inte är van!!
Nu har vi ju Mormor till honom hemma, Kissy och Dreamer. Dom drar ju sitt strå till stacken med uppfostring och jag tycker att det är den bästa fostran. Crazy är ju lite putt på honom, hon vill ha lugn o ro med sina bebisar!! Går han mot dörren till "hennes" rum så gruffar hon, hur mycket bryr han sej?? Inte ett dugg!! I morse fick Johan ta han i nacken därifrån. Men hans kusiner är ju där och morrar o skäller, han vill ju vara med!!
Rumsrenheten är riktigt bra, men 6 personer som skall ha koll, det blir rätt rörigt ex: tar ngn ut valpen?? NU!! 4 hysteriska människor i blandad storlek försöker agera men så blev det en pöl ändå..
Igår tränade jag lite med honom. Först tittade han på igenom buren på apportträningen...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-10

Visa hela (4 kommentarer)

Jo, det noterade jag inte i går, men Dreamer springer ju som en tok i skogen när hon busar och krockade med någon hund och skrek till igår. Lite blod i ögonvrån var allt vi såg och inte berörd mera för det, men i morse!! Tala om kines! Så jag tvättade ur det och tog i salva, vi får hoppas att det inte blir värre. Stackars Dreamer, hon var verkligen ledsen!
Det är inte konstigt att det händer, far omkring som ett jehu i skogen bland pinnar och annat ris.
Här är ett kort jag fått som Lena tog igår, väntar bara på att våren skall närma sej, då är bakgrunden på bilden som en ljusgrön sal!

Från vänster: Sexy, Crazy, Meja, Dreamer, Bonita och Tikkan.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-09

Visa hela (3 kommentarer)

I morse när jag var i stallet så skällde Crazy helt plötsligt. Jag hörde på skallet att det var någon som kom och där kom Carina o Lena som skulle till skogen. Jag var inte sen att hänga på!! Dreamer och Crazy tog sk Jurassic park rundan medans Kissy och Sandra gick till skogen och tränade lydnad. Helt otroliga hundar vi har, vi släpper ihop 6 tikar i varierade åldrar och dom leker och busar som sjutton! Meja och Tikkan är ju bundisar och Dreamer vill oxå vara med i leken! Dreamer springer ju lite längre undan, är inte tränad på att hålla sej nära och det tog gärna lilla Sexy upp, hon som vill springa mycket! Vi diskuterade just detta att den träningen man gör som små, går promenader nära som ex Carina o Lena gått i Kungsbackaskogen gör nytta hela livet, däremot Dreamer som uppvuxen på ranch har haft större ytor och inte bunden till föraren. Jag fick en ny kompis, lilla Bonita tyckte att jag hade väldigt gott godis! Och det matades friskt kan jag tala om. Häftigt med 6...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-08

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, våran Sunny fyller idag 14 år. Hon bor i Åskloster med husse o matte + systers finska lapphund Trix. Hon är lite lomhörd och ser sådär men är full av liv. Visst är det härligt med så gamla hundar, och att man får behålla dom så länge! Att Sunny flyttade var att hon blev stressad av många hundar och mådde bättre av lugnet hos Therese.

(kort taget idag med mobil)

Idag har varit en så´n fika dag! Två härliga par från Skåne + en härlig svärmor har varit här som valpspekulanter. Det har pratats mycket hund och dom tror nog att hela Fagared kryllar av hundar. Först våra, Kissy och Dreamer, morsan Crazy och Kasper (Obama). Återkommer till honom. Ute i spårskogen med utsikt av oss var Miffo o Flisan, Skrot och Iron och inhyrningen hos Susan Misty. En rätt ovanlig ras, jovisst men inte här!

Kasper blev lämnad av en inte allt för glad familj i morse. Familjen hade sedan innan bestämt en skidresa denna veckan och då...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-07

Visa hela (8 kommentarer)

I snöblasket tränas det under promenaderna! Alla tre hundarna är så ivriga och Crazy är nästan tokig på godis, precis som vanligt. Med Dreamer i högerhand tränas Kissy i vänster med framförgående, jättebra verkligen går det, på vägen, i skogen och sedan skall jag träna lite mera på plan. Dreamer tränas mycket på positioner, hon studsar gärna och lätt med lilla rumpan! Platsliggning med 3 hundar funkar jättebra, även om Crazy som är gammal i gemet tar sej friheter, jag är ju mammaledig säger hon! Både Dreamer och Kissy är väldigt trygga på platsen, ligger bra stilla och har kontakt men inte orolig när man går runt och blir bakom träd osv. Även sittaden tränas.
Här kommer kort på bebisarna, bra grannen Petra har hjälpt till.


Stubb hanen

Poker Face

Svart hane

Svart...

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-06

Visa hela (10 kommentarer)