En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Efter Söndagen var jag rätt slut, all spänning släppte i ett nafs. Jag hade tagit ledigt eftersom barnen är lediga. Vi startade tidigt med stallet och sen upp till Kinna för att inköpa gardintyg. Hittade faktiskt en del, nu skall dom bara sys också...

Pernilla med 3 barn och 3 hundar anlände på förmiddagen. Vi tog en härlig promenad i vårsolen och blev ett helt gäng! Johan, Alice, Jag, Pernilla, Pontus, Jakob, Joel, Oscar och Emil var dom mänskliga. Sigge, Nemo, Harry, Kissy o Dreamer var dom andra!

Vi gick genom bokskogen och såg sjön. Kissy o Nemo lekte tafatt, Dreamer var lite ledsen över kopplet men hon är mycket bättre!
Här är några kort, visst är mina hundar vackra!


Urfälld Dreamer!!

Hmmm, vacker..


Inte bara duktig, utan vacker, även...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-07

Visa hela (4 kommentarer)

Jo, efter mycket vånda och obeslutsamhet så blev det gjort.
Kanske kan det bero på att jag inte har tävlat på nästan 5 år och då var det lydnad med Sexy, Apellen gjorde jag nog med Silly för hur många år sen som helst..
Jag vet ju hur bra min hund är (Kissy) en klocka i spåret men är jag en bra förare..

Det var en grå morgon, stoppade in min cd bok i öronen, tyvärr inte riktigt rätt bok för att peppa till ngt positiv.. Magdalena Graafs självbiografi, Det skall bli ett sant nöje att få döda dej!
Med modet vid tårna, tänk en uppfödare av bruksras med fruktansvärt dåliga nerver för tävling!! Johan ord i örone, lita på hunden!! Ok måste försöka!

Samling o lottning. Start nr 2 av 4, 2 rapporthundar som redan var ute på sin special.
Ut till spåret, det var sk blixtspår, dvs går som en blixt med en apport på var sida. Gick bra att gå ut, skakiga ben kan jag tala om!
Ut med linan, sela på och domarna kom. Lugn, lugn ta´t lugnt...
Påsläpp... Menar du...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-05

Visa hela (21 kommentarer)

Jo, Dreamer är halt. Upptäckte det idag på morgonpromenaden. Fick gå mest i koppel. Man undrar ju vad hon har gjort. Men det är inte så konstigt, en studsigare hund får man leta efter och igår satt Kissy bunden på utsidan pga nersmutsad, ej välkommen på ett par timmar inne, och Dreamer ville leka.
Up o ner på kanten till gräsmattan, up o ner studs hit o dit, krumsprång i luften, jag vet inte allt hon hittade på medans Kissy var SUR.
Det går väl över får vi tro men jag är lite ovan att hundarna haltar!

Ledig dag idag. Uppe med tuppen, varför är det så lätt att gå upp när man inte måste? Ut med hundar, la ett spår, mockade, gick spår och sedan longerade jag Maggie. Hon har blivit så kanonduktig och galopperar nu fint på volten, håller balansen fint.
När jag hämtat barnen red jag o Oscar, Ruby tror att han är 3 år och oinriden ibland. Pga mina dåliga armar så har jag ett skarpt bett i munnen, annars hade vi gjort rundan på ca 5 minuter istället för 1 timme. Vi...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-03

Visa hela (2 kommentarer)

Nu är det mycket när det är soliga dagar och ljusa kvällar!

I Tisdags så åkte Alice, Oscar och jag upp till klubben med båda hundarna. Jag skulle träna lite apportering med främmande apporter och hoppet. Det gick ganska bra, har hennes sönderbitna fotboll med mej och arrangerar att barnen lägger den bakom hindret. Det gick bra men ibland blir det ett dubbelkommando ändå... Men jag altinerar med att kasta bollen och peppa henne emellan barnens insats. Dreamer tränas mest i positioner och ståendet, Lena skulle sett, tala om att stanna på en halv sekund!
Igår så när jag kom hem från jobbet hade Oscar lagt ett spår som jag gick direkt vid hemkomsten. Lite dåligt sug i linan, tog alla apporterna men inte vanliga Kissy.. Vet inte vad som var fel, varmt, fällningen som är i full gång, löpet som är på G? Ärligt talat så bryr jag mej inte, är trött på att hitta anledningar, glöm denna dagen och satsa på nästa!
Sandra gick en lång promenad på kvällen och då stack Kissy...

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-02

Visa hela (2 kommentarer)

Så, igår var det dags igen!
LENA träning.
Jag hade verkligen inte någon lust alls, man har såna dagar. Men det känns som allt kör i hop sej och jag inte kan sortera. Ett lass hö skulle in, steka pannkakor, hovslagaren osv osv...
Men Annika kom i flygande fläng( fortast på vägen vinner!!) och med var Marina o Osis, vi knödde in oss dvs Petra o Flisa, Jag o Kissy. Hastighets rekord till KBA och vi kom i tid!!
På parkeringen (som inte var av grus) mötte vi upp Mikael (bror till Marina o Annika) och dottern Ida och Tiha(Prizzy). Nu var vi på G!
Blåsträning kan man kalla det. Kissys bedrift blev så där, hon rasfäller, kissar över allt så det är löp på G. Jag hoppas hon väntar lite till så inte Dreamer hänger på för då går Mh´n i stöpet...
Nöjd blev jag hyfsat o alla andra. Det är verkligen att rekommendera, gå kurs för Lena! Jag tror hela gruppen instämmer med hull o hår.
Osis fick en häftig upplevelse, Gucci blev nyfiken och stack dit sin näsa.. Då la mormor...

Skrivet av doorkeepers, 2009-03-31

Visa hela (1 kommentar)

Jo så kan man kalla det, inte en kennel nu utan en aktiv familj med diverse djuraktiviteter! Men det var också innebandy i Lördags som Emil tillbringade med sin pappa och farmor.
Det gick bra, nöjd o glad grabb landade sent hemma igen.
Själv började jag dagen med att gå en promenad på morgonen, bara en rastrunda. Efter det gick vi ner i stallet och började med lilla ponnyn, riggade i ordning henne och även Maggie. Jag och Oscar skulle köra med svängel, bonderundan och Alice fick rida med alldeles själv. Precis vid utgång kom Lena så hon hängde på med sina tre hundar. Allt gick bra och Lena fick viska i Nadjas öra en gång för hon skulle gå upp för backen.
Här ett kort där Alice nya vojlock syns, rosa offcourse!

På väg mot skogen, dom minsta och sötaste!

Det är ju bra att Lena var med som har sin nya mobil med en bra kamera!
Här beviset på oss med...

Skrivet av doorkeepers, 2009-03-30

Visa hela (5 kommentarer)

Nu åkte slutspelsskägget av...Frölunda är utslaget ur slutspelshockeyn....
De e bara å gratulera Matilda & "morsan" i småland till HV´s framgångar..!

Annars har dan varit skön, va uppe 07.20 och snickrade i stallet, en ny häst har kommit hit på lån. .! Sen så har ja sågat ved, Alice har vart med ute i 12 timmar idag !Vi har åkt 4-hjuling och grillat korv ! Mysigt. Tina har tränat hundarna och övat med hästen.

En god middag med familjen , och sen så stöttade vi "earth hour" med att släcka ner det mesta i huset. Och inatt vrider vi fram klockan 1 tim till härlig sommartid..

God natt

Kram Johan

Skrivet av doorkeepers, 2009-03-28

Visa hela (4 kommentarer)

Vi har fått liten hälsning från Finland, Pessi. (President Pucko). Han har en "stora syster" i form av en Beaucerontik, vilket fungerar jättebra.
Men se, var kan han ha lärt sej detta?

Vi har ju kallat det Vorsteh fasoner som Kissy har lärt sej men detta visar nog att det är genetiskt!!
Detta kortet är för härligt, kaninen är av teddy och lever inte kan påpekas!

Hemma njuter vi av ljuset! Igår så tog alla barnen, ponnyn och två hundar en långpromenad först lite längs landsvägen och sedan genom skogen. Det tog nog en timme och vi njöt även om det var lite kallt i skogen.
När vi kom hem la Oscar ett spår till Kissy och medans det låg så tömkörde vi Maggie med linor o svängel. Hua mej vad kallt om händerna! Men hon är cool och det gick kanonbra.
Medans vi väntande på middagen så gick vi spåret, Oscar o Emil gick med som störning bakom....

Skrivet av doorkeepers, 2009-03-26

Visa hela (10 kommentarer)