En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, man kan inbland undra och förvånas över hur man blir behandlad som uppfödare och medmänniska!
När vi skriver detta är det med stor eftertanke och stort övervägande.
Allt som skrivs i detta inlägg nämns inga namn eller hundar pga vi vill verkligen inte anklagas för förtal som vi har blivit utsatta för.
Vi har i många år nu fött upp Aussies, har hittils producerat fram 134 valpar. Det är rätt mycket och man lär sej på resans gång hela tiden.
Vi var med och startade rasklubben, i början tillhörde vi Kelpie och Cattledog klubben, som vi hade mycket trevligt i hop med och var aktiva där med.
I den rasklubben vi nu tillhör är vi medlemmar i men inte aktiva.
När man är uppfödare så är det både med och motgångar och så är uppfödarlivet.
Men nu har motgångarna blivit personliga påhopp, förtal och anklagelser av en sällan skådad dignitet.
Genom alla år som vi har hållit på och 134 valpar, ja då har vi haft 3 hundar med krampanfall. Aldrig något som vi...

Skrivet av doorkeepers, 2013-04-29

Visa hela (0 kommentarer)

Jo, det är viloläge på hundfronten med valpar och tävlingar för våran del.
Nästan varje helg är det häst som gäller och nu drar även fotbolls säsongen igång och då är alla tre barnen på aktiviteter och då får man ta ett beslut som förälder att lägga sina egna intressen på hyllan ett tag.
Hundarna går det ingen nöd på hemma, dom är med nästan över allt och aktiveras dagligen men inte tävlingsmässigt.
Kissy skall inga mera valpar ha och Dreamers håller vi på att utvärdera hennes två kullar innan vi funderar på en fortsättning. Försökte para en fodertik men det blev ingen parning denna gång men vi prövar väl på nästa löp istället. Vi har ju några ungtikar som håller på att meriteras så det blir nog några fler kullar under prefixet Door-Keepers men inte alls i den utsträckningen som förr.
Var sak har sin tid.
En goding som vi inte heller hinner med som vi önskat är goa Pontus, han är i år 19 år och full fart men han vill jobba var dag och han...

Skrivet av doorkeepers, 2013-04-23

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, man styr inte över allt.
Vi har försökt o para,en tik i vår, men det funkade helt enkelt inte.
Jätte tråkigt vi har så många bra och trevliga valpköpare som blir besvikna.
Vi tar nya tag nästa år.

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2013-04-05

Visa hela (0 kommentarer)

Alla som läser att vi skall ha valpar efter Kissy i midsommar är ett år sena , jag vet inte vad som hänt men kan inte uppdatera hemsidan så det är bloggen som gäller för närvarande! Löp på G här och vi hoppas på parning fram i vår.

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2013-03-20

Visa hela (2 kommentarer)

Ja, när man säljer valpar så får man många vänner för livet, våra norska vänner Kirsten och Fröjdis var riktiga vänner utanför hunderiet. Dom har köpt Dottie och Emmy från våra D och E kullar och även om hundarna inte längre finns i livet så bevarades vår vänskap. Kirsten dog i Påskas och i veckan var det hennes syster Fröjdis tur att följa efter. Tyvärr så blev ingen av dom gamla.
Fröjdis lärde vi känna som en schäfer och pudel ägare. Mycket aktiv sådan och Ulvi som Fröjdis hade när vi träffade henne första gången var en riktig fin schäfer av gamla sorten. Några år senare vid ett besök hos oss somnade Ulvi in på blå stjärnan.
Fröjdis hade i sina unga dagar jobbat på en stor schäferkennel i Norge, Torarinn, som är känd långt utanför Norges gränser. Där jobbade hon med att arbeta med hundarna så det var hennes grej i livet!
Ingen av systrarna hade några barn eller familj men otroligt många vänner och en del släkt.
Kirsten var den som stod för...

Skrivet av doorkeepers, 2013-02-26

Visa hela (1 kommentar)

7 Februari har en speciell känsla i våra hjärtan.
För 18 år sedan föddes våran första aussie, Sunny.
Vi fick hjälp av Gun på Mr Binks kennel att hitta henne då det inte fanns så många aussies i Sverige, och vi hittade henne i England. Då bestod inte världen av massa mail och hemsidor, speciellt inte i England som kom långt efter Sverige i det sammanhanget.
Vi hittade Sunny per telefon genom kontakter. Vi hade satt upp oss på en intresselista som Englands aussieklubb hade. ALLA som hörde av sej till dom ville uteslutande merle, gärna röd merle. Men för vår del ville vi ha en bra hund, oavsett färg. Att det blev en svart trefärgad gjorde saken bara bättre tyckte vi!
Sunny som egentligen hette Accra Triple summons var en liten söt tjej som kom till Sverige med två syskon. Vi fick henne levererad ända fram till dörren hemma av en annan familj som köpt en syster och det var första gången vi såg henne.
Sunny växte upp och blev en god o glad hund och hon fick två kullar....

Skrivet av doorkeepers, 2013-02-07

Visa hela (1 kommentar)

Ja, då summerar vi ännu ett år som gått med våra goda vänner!
Många framgångar med dukta valpköpare, två nya kullar fick underbara hem och vi hoppas på dom!
Även tråkiga saker har hänt, mist en mycket god hundvän, Kirsten, det var ett hårt slag och några gamla hundar har lämnat jordelivet. Hundarna lever ju tyvärr inte så länge som vi önskar och Kirsten kunde gott o väl varit med oss i många år till!
Året började ju med att vi hade en kull med valpar efter Dreamer, en bra och jämn kull där vi behöll Tootsie här hemma.

Idag bor hon i Kungsbacka hos Kersin och Björn. Där lever hon ett lyxliv och går många kurser på bla hundakademin! Vi tog det tunga beslutet för vår del, när vi kände att vi inte räckte till för 3 hundar med aktivering, en aussie har rätt till ett aktivt liv med mycket skoj i livet och just nu kunde vi inte ge henne det.
Året började även med att vi fick en stor 15 åring i huset som klarade...

Skrivet av doorkeepers, 2012-12-31

Visa hela (4 kommentarer)

Ja, på hundfronten är det lite stiljte just nu, vi planerar ev en kull till våren och då förväntar vi oss verkligen allroundhundar och är man intresserad så maila oss gärna!

Hästarna tar upp en stor del av barnens liv just nu, ialla fall Oscar o Alice. Oscar har väl vuxit ifrån maskeradtävlingarna men Alice går in med liv o lust i detta och en granne är en bra målare!
En hedrande andraplats i utklädningstävlingen och clear round på 40 & 50 cm.
Så här läskiga var dom...

Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2012-11-20

Visa hela (0 kommentarer)