En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

...på armar o ben! Detta beror på en viss liten häst. Just när allt hände så tänkte jag inte så mycket på mej själv, men det syns nu!! Vänster arm har två riktigt svarta stora märken och höger arm är helt ur funktion.
Vad mycket kraft det är i en sådan liten häst. Tur att hon är en snäll individ och inte elak!!

Igår inköptes ett nytt träns med nedre nosgrimma, det betyder att hon inte kan gapa och på så sätt får man kontroll. Ett sk gummiband som sätts över nacke och fjädrar ner i bettet och sadelgjorden, det gör att hon inte kan ta upp huvudet och dra.
Ner och tömköra i paddocken och så fint hon gick!! Några försök att slänga upp huvudet och kom på att det blev rätt obekvämt... Jag har ett helt vanligt bett, vill ogärna slänga in något skarpare utan tycker det är bättre att hon går i rätt form så hon inte kan kasta sej iväg, över mej igen.
Nästa steg är att gå tusen ggr förbi det elaka elskåpet och dyngdiket. Sen har vi lös det problemet!!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-20

Visa hela (4 kommentarer)

Ja, då var man hemma igen, kul att några ha följt min tid i dom värmländska skogarna !

Här är ett litet hopkok av bilder :

Utsikten är det inget fel på, det är Norges skogar i bakgrunden. Det här är i augusti, då vi va uppe på röjdagar...man sågar ner träd och grenar, inget annat röj !!

Söndagen är det uppvisning av alla papper och intyg. Sen har vi en frivillig skyttetävling, med ett vandringspris. Gick väl sådär, märktes att man hade vart på Johan´s 30-års kalas dagen innan...!!

Det gick ju betydligt bättre med skyttet ute i skogen. Man får vara lite mallig när man har skjutit 2 älgar..!


Utsikt från ett av passen där jag sköt.

Korvgrillning och den sociala biten är en stor del av jakten. Sjön hade...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-19

Visa hela (1 kommentar)

I morse började dagen bra. En härlig promenad över åkrarna dimman i Lützern som steg mot vårt hus medans vi gick. Frukost i lugn o ro. Sen iväg till ridskolan på bytardag och Oscar till kyrkan. Hem och tömköra Shettisen, hon har börjat med duheter ( brunstar kanske..) och sticker och snurrar i tömmarna. Jättesnäll när Alice rider men när jag tar tömmarna blir hon rabiat. Fick ropat på Johan, jag orkade helt enkelt inte hålla henne. Kanske spöt tänke jag... För när Johan tömkörde gick hon som aldrig förr..
Longerade med Alice på och det gick jättebra, Alice är jätteduktig. Vi tog lite varm choklad och smörgås i solen som Johan o Emil fixat. Sen for dom och hämtade Oscar och åkte till Ishallen. Jag o Alice + hundar gick över fälten allt gick bra tills vi nästan kommit upp för åkrarna. Då gjorde Sonett några skutt, ungefär som om hon blivit rädd för ngt. Jag sa till Alice att sitta still och då sa hon att hon gjort det. Tänkte sen inte mera på det....
När vi...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-18

Visa hela (3 kommentarer)

Jo, jag måste säga att jag tycker om när familjen är samlad, det är naturligt för mej. Klockan 00 i natt fick jag ett sms, släpp ut hundarna! Då vet jag han e på g.
Han o Örjan hade åkt nästan i nonstop, ville komma hem så fort som möjligt. Det värmer!!
Om ngn undrar varför släpp ut hundarna, dom väcker hela huset annars!! Känner inte igen den bilen!

Idag har det varit kanonväder. Började dagen i stallet med allt vad det innabär, fodring, utsläpp och mockning. Med en bra cd bok i öronen är det gjort i ett nafs, Marie Ljungsteds sista bok!
In o äta frukost, gå en sväng med hundarna och sen ut o rida. Tränade landsväg med Maggie, gick kanon. Oscar o Ruby red så bra som aldrig förr, ala Charlott. Oscars kommentar: Tänk om jag träffat Charlott innan, då hade jag varit en jätteduktig ryttare nu! Ligger mycké i det!
Härliga galopper över fälten på en höst, finns det bättre??

Hem o äta, huset fullt med kompisar till barna. Ut o tömköra och ha en dust med...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-17

Visa hela (2 kommentarer)

Först ett svar till "bor i näheten" ang det jag har trott var en aussie.
Självklart hade jag gått fram o hälsat om jag bara mött aussien i fråga, men det har jag som jag talat om innan inte gjort, vi har ridit förbi, men inte sett en levandes själ, därav inte kunnat tagit kontakt.

Idag har det varit kallt!! Snö till Alice stora förtjusning i morse, som senare blev småspiksregn!! Men vi var tappra och gav oss ut med hundar o liten ponny ändå! I nästan en timme var vi ute, och frös när vi kom hem.

Sen dammsög vi och pusslade lite och sen gick dan ändå, jag är inte van att inte göra inget så jag vet inte hur man gör, men nu har det hänt, förutom lite mat och tvätt osv men ändå! Det sägs att man mår bra av detta, det har jag svårt att förstå.

Nu eldar jag i järspisen för första gången denna säsongen, det är kallt och blir en annan luft inne. Maken kommer inatt ngn gång, det är skönt!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-16

Visa hela (4 kommentarer)

-8 stod det på termometern när vi titta ut imorse,m ...lagom inspirerad, vi va ju på bastukväll igår, det va varmt och skönt....då !!

Idag har vi släppt hundarn på 2 fös, och vi har skjutit en kalv. När vi väl samlades i slaktboden, så va vi överens om att det var färdigjagat för i år. Vi hade 2 kalvar kvar på licens, men dom låter vi vara.

Så imorgon så styckar vi. Börjar kl 07.00 och är nog färdiga vid 14-15 tiden...

Det har vart en helt underbar vecka, fantastik tur med vädret, även fast man har frusit en del, men bättre de än regn. Så dom som kommer och hälsar på under vintern, så lär det bli någon älgstek till middag....

Ska ändå bli skönt att komma hem till min underbara fru och barn imorgon.

Tack för denna älgjakts tiden ni som har följt den,

Puss & Kram från Torsby.... där även Svennis har stuga...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Igår var jag ledig, i det underbara vädret. Jag gick en långpromenad över ängarna, vågar mej inte till skogen! Tog en fika med grannen och jag har fått en Herman av henne, för alla som inte vet vem Herman är så är det en deg, som skall bli en kaka. Den skall man röra och mata i 14 dagar, sen dela med sej i olika bitar, så om någon vill ha en Herman om någon vecka eller så, så finns det!

Ytterligare en valpköpare skall ha barn i vår, Nadja o Mathias väntar en liten. Vad vi förstår nu är att det lär bli ett barnvagnsrace på valpträffen i sommar!! Så många!! Det är jätteskoj och när man själv fött 3 barn och uppfostrat 4 så kan man ju bara gratulera till er alla, det är kärlek!!

Varför jag är frustrerad är att medicinen till Ruby snart är slut, och vi inte hört ngt från Agira. Jag ringde mitt ombud i går och hon lovade att kolla upp det, det bör inte ta mera än 2 veckor sa hon.. Jag fick ett sms sent i går kväll, Agria hade fått in papprerna från...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-15

Visa hela (2 kommentarer)

Åhh sicken dag det har varit, med väldigt blandade känslor....

På morgonen va det -8 grader, men i första fösen så fick vi gå väldigt långt. Jag mådde inte så bra, hade verkligen panikångest, vet inte riktigt varför, svårt att förklara i en blogg. Vi såg älg , men fick inget skottillfälle.

På eftermiddagen blev det verkligen rörigt, stugkompisen sköt på ett vuxet djur, ooch sköt även signalskott ( 3 snabba skott som meddelar att vi kan inte skjuta på några mer vuxna djur ) Han va osäker på om han hade fått tjuren, då ropar grannpassen att han ser nåt som haltar på 3 ben. Sen kom det till mig , och jag såg att kon som kom, bara hade 3 ben, ett bakben fattades !! I det läget skjuter man för att djuret ska slippa lida. Så jag sköt koa, sen kom kalven, så jag sköt den med, men den gick vidare till nästa skytt, som sköt den. Sen hittade hundföraren den påskjutna tjuren, som v adöd, Allt slutade lyckligt till slut, tack och lov.

På em har vi ätit en god...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-14

Visa hela (3 kommentarer)