En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

JO, det har vi verkligen gjort! Sprutan med stort S!
Igår fick vi reda på att det fanns vaccin och då gjorde vi slag i saken. Barnen skall vaccineras! Emil skulle tagit den på skolan samma dag men nu hör det till saken att båda pojkarna är livrädda för sprutor! När Oscar hade Borelia så tvångshöll dom honom och låg på honom och försökte ta ett ryggmärgsprov, medans jag bönade o bad att dom skulle söva honom, vilket det blev ändå så småningom... Hur som helst, nu blev Oscar livrädd och detta har smittat av sej till Emil! Då menar jag livrädd!
Men hur som helst, vi infann oss i god tid, vilket var tur på VC, Johan kom lite tidigare och tur va det, för när vi kom var vaccinet slut, inte ens en timme efter första dosen släppts!
Stackars personal säger jag bara...
Jag som borde tagit det för länge länge sen, passade även jag på att ta den, eftersom man äter supermycket astmamedicin....
Jag kom in först och sen barnen. Både Oscar o Emil blev nästan hysteriska...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-13

Visa hela (4 kommentarer)

Idag är det ett pusselväder!! Det blir en snabbis i skogen med hundarna innan mörkret lägrar sej i Fjärås skogarna sen håller jag mej inne!! Inte nog att allt är kletigt värre , när man är allergisk mot fukt så är det inte optimalt att vara ute nu. Och kallt är det!! Tack o lov att jag har ett inomhusarbete och sitter vid ett skrivbord!! Min stackars make står i en grop ute, hur skoj är det då..... Ni kan ju skänka honom en värmande tanke!!
Sen skall jag pussla, det är min stora last och avkoppling i livet! Och det skall vara tecknade Wasqui eller vanliga Jan van det hasten pussel. Inga fotopussel!! Sist gjorde jag 1500 bitars och det var dogshow, rätt underhållande kan jag tala om!!

Hundhår, det är det över allt!! Nu har nog Dreamer precis börjat sluta fälla då har Kissy högsäsong för håravfall!! En arbetskamrat föreslog när jag kom till jobbet igår, halft kvävd av astma att jag skulle leva utan hästar o hundar... Gissa hur han mår efter det....

Maggies kota...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-10

Visa hela (3 kommentarer)

Fredagen var lång och innehållsrik, en jättelång runda i skogen med hundarn, försökte finna en ny genväg, blev väldigt blöt om fötterna men fram kom jag! Såg massor av trattisar och var igår och plockade en del.
Var ute med goda vänner i Fredags, hade himla kul på 30+ och lite trött i Lördags. Men då hade vi farsdagmiddag.
Igår var vi och gjorde reklam för våra dagmammor, vi kämpar fortfarande och folk är positiva!!
Våran Pepita var med matte Mathilda i Malmö, där dom träffade Poker och Pepper. Bra kritiker vad jag har hört och Pepita blev Bir och sedemera Big-3. Jätteskoj att dom försvarar vår ära i ringen!
Sandra kom hem en sväng i går, hon tog med sej älskade Ruby hem till sej, han får bo där och se om hans ben blir bättre, vi orkar inte kämpa mot jätteorganisationen Agria längre, men jag kommer inte att betala en krona till dom i fortsättningen!! För många år sen tog jag ur hundarna pga jag tyckte dom blev förstora. Nu är det hästarnas tur!!...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-09

Visa hela (3 kommentarer)

Helgen som var fanns ju Växjö på schemat för våra valpköpare, själva var vi hemma istället. Mycket bra resultat, Harry som var 11 månader exakt gjorde debut i Juniorklass och blev 3 bh!! Chili behöver lite ringträning men fick en mycket bra kritik. Pepita gick i samma klass och fick 1,1 hp och en bra kritik. Behöver precis som sin mamma grovna i nosen, det behöver ju Crazy ännu 8 år gammal snart! Makea slog på stort sista gången i unghundsklass och blev 2 bt, vi bugar o bockar.
Harry fortsatte dagen efter och blev viltspårschampion!! Det är rekord för våra aussies i så ung ålder. Dom mognar ju helt olika våra tossisar! Nu har Pernilla en konvalecent Svch och en på uppgång Svch hemma!!

Annars hemma är det som vanligt, detta med Ruby är jag så ledsen över, vi har blivit lurade av försäkringsbolaget och nu går han bara där... Usch, vad hemskt. Men faktiskt är han pigg o glad och lite uttråkad så Oscar rider i skogen och myser med honom.
I Fredags tog vi en tripp...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-04

Visa hela (4 kommentarer)

Idag började vi dagen med en lång promenad, Johan, Alice, Ponnyn, hundarna o jag. Pojkarna var hemma och fixade med sitt. Emil hade gått rundan igår med Johan och tyckta att det var ok.
Strålande sol så solglasögonen togs med.
Färgerna i skogen är fantastiska nu på hösten, ponnyn går i färg med hela omgivningen!!

Kamoflagefärgad ponny??

Vi gick längs halva Sundsjön, och hur vackert är det...??

Vi har en sten i trollskogen som Gemmy lekte agilitybord på, den kallas numera Gemmys sten och den fick idag prydas av två urfällda aussies...Vid namn Kissy o Gemmy!

Ju mera vi befinner oss i skogen desto mera älskar jag den!
Och när man befinner sej med dom man älskar så känns livet bra! Även om halva barnaskaran var hemma...

På eftermiddagen kom familjen Svensson från Nol, dvs...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-31

Visa hela (4 kommentarer)

... precis så är det nu på hösten. Varje år lika dant. Först är den vacker, härliga färger som man bara älskar och sen kommer detta, regn, kladd, grå grå grå och massor av fukt så allt dryper ute. Inte skoj när man är astmatiker och inte fungerar i dis.
Allt detta snack med hur underbar hösten är, krypa upp i soffhörnet, det gäller inte mej, man måste ut mycket och länge även om det är ruggväder och mörker!
Kletigt vid grinden i hagen, leriga hästar....
Negativt?? Nej inte alls, bara sanningen idag 26 Oktober 2009

Nu kryper vi in i dimman och går i ide....

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-26

Visa hela (2 kommentarer)

Tja, så är det. Idag gick jag upp och regnet slog mot fönstret och blev jätteblöt bara jag gick o foderade hästarna... Hur lockande är det att åka o tävla då??
Men jag tog mej samman och plockade in Dreamer i bilen, och åkte till Ale, alltid lika trevligt där, en nyhittad klubb för mej.
Nemo o Pernilla var också där, vi var rätt lika idag Pernilla o jag konstaterade vi och det följdes åt hela dagen.... Hon fick startnummer 10 och jag 11. Plats o tänder ua, dvs 10 för båda. In o fika och vi mötte Tezze o Makea som var publik.
Ut i regnet igen, usch, men men... Det hela slutade med att Nemo o Pernilla fick 153 p och vi 156,5 p... Hur skoj e d?? Vi ville ju ha vårat Lp båda två!!
Nemo nollade platsläggandet, han prövar den lille mannnen, Pernilla surnade till och fick kanonpoäng efter det...
Dreamer, tja inte vår dag!
7,5 på linförhet, hallå var é du?? Nosar och höll på...
8,5 på läggandet, nosade då med och sitt- va é d??
8 inkallande, börjar i skritt,...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-25

Visa hela (4 kommentarer)

Ja, blåmärken börjar gå över i en gulgrön ton, inte lika mör längre heller.

Men igår kom nästa dråpslag.
Försäkringsbolaget som vi har en dyr och jättebra försäkring hos nekar att ersätta Rubys livförsäkrning. När jag tog över försäkringen så kollade jag extra noga och det fanns inget. MEN dom vi köpte honom av har gjort en miss.
Alltså, nu står vi inför faktum: Hästen är utdömd och vi får inte ett öre.
Vad jag blir mest ledsen för är att Oscar är i ett stort behov av en kompis, han älskar sin häst och nu kan vi inte hjälpa honom med en ny, om inte ett under sker!!

När vi tar beslutet och kör iväg honom orkar jag inte ens tänka på idag.

Idag började jag lite senare, fixade i ordning i stallet på morgonen, gick en frisk promenad med hundarna och gjorde i ordning för middagen. Ändå var jag på jobbet kl 9. Det känns härligt.
Igår var vi på skrivarkurs och vi har riktigt trevligt tillsammans denna udda samling av folk. En del gripande...

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-21

Visa hela (5 kommentarer)