En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Tja, nu skrev jag ett långt inlägg som försvann....

En solskenshistoria:

Kissy var ute och lekte med Crazy förra året, vilt som det brukar. Rasade in i en tegelhög med höften före och skrek! Sandra trodde hon brutit höften och hon linkade i många dagar. Någon månad efter skulle vi till Mats på husdjurshälsan och röntga ett gäng valpar, som nu blivit vuxna. Kissy och Dreamer fick åka med. Dreamer väl ung och Kissy väl gammal. Där kände proffset Mats att det var något som inte stod rätt till i höften på Kissy, precis den olyckshöften och det blev sedemera ett C. Tråkigt för Kissy är precis som Gemmy en fantastisk arbethund! Men motionera ni och kom igen om ett år sade han. Sagt o gjort, vi cyklade, åkte 4 hjuling, sprang i denna snön i vintras. osv osv. Emil har gjort det mesta jobbet, det vet alla som sett honom cyklandes fram o tillbaka på vägen här, nästan värt en ny cykel!
Nåväl, Johan var inne och röntgade henne förra veckan. Ser mycket bättre ut sade...

Skrivet av doorkeepers, 2010-05-05

Visa hela (10 kommentarer)

Ja, efter lite om o men så kommer det kanske bli en kull runt midsommar!
Det är en intressant kombination av friska och sunda hundar.

Mera info kommer på våran hemsida lite senare men är någon intresserad så hör gärna av er. Kullen kommer inte att få kennelnamnet Door-keepers men vi har förmedlat denna intressanta Nordiska kontakt. Det är tikägaren själv som tar en kull och vi står i nära kontakt med varandra.

Tveka inte utan hör av er per mail eller telefon. Uppgifterna finns på våran hemsida.

Detta var en snabb uppdatering, mera om en fantastik bra helg med många hundar med vårat blod och en från oss är Mh´bekrivna i helgen. Båda Dreamers syskon gjorde en fantastiskt bra insats vilket är positivt ur avelssynpunkt på Dreamer också. Lilla Harry gjorde en superbra uppgift. Alla godkända skott! Kort kommer!
En mobiltelefon uppdatering och i vissa fall direktsändning var jag med om, genom Pernillas öra.

Magic (D-K Miss Magic) är nu Lp 1 och vi bugar o bockar!...

Skrivet av doorkeepers, 2010-04-19

Visa hela (1 kommentar)

I helgen har det varit fantastiskt väder. Har som vanligt haft mycket att pyssla med hemomkring, det blir bråda dagar när man kan vara ute i princip hela dagarna.
Oscar har varit på konfirmationsläger så jag red Sweetie ut och klättrade och kondis tränade i Lördags ochigår så tömkörde jag och red dressyr, efteråt var nog jag svettigast!
Maggie fick en liten skogstur och pröva på att gå över lite bäckar ensam, det är lite läskigt men när Oscar som gick med på kvällen var med och gick jämte så blev hon trygg.

I Lördags middag kom Pernilla och hade Harry med sej, vi drog till skogs för årets första spår, Pernilla hade tjuvtränat i Påsk men för oss var det premiär.
Jag började med Kissy, hon blev så över lycklig att när jag tog fram selen så hukade hon sej i stående och började darra i hela kroppen av glädje, Pernilla förevigade detta:

Jag vet hur man gör!!
Hon är alltid så noggrann och bra drag i...

Skrivet av doorkeepers, 2010-04-12

Visa hela (2 kommentarer)

Idag har jag tömkört Sweetie, jag försöker hjälpa Oscar med henne för det är inte helt lätt med en stel unghäst, hon är verkligen stel! Men tömkörningen gör susen och tusen tackar för att jag fick den bra gjorden från Charlotte!

Här är ett kort från nu när Johan håller i henne och ett när vi fick henne och Oscar håller i henne. Vi ser ialla fall en jätteskillnad på henne!


Sweetie 100405


Sweetie Dec2009

Nu skall jag till skogen med hundarna!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2010-04-05

Visa hela (3 kommentarer)

Tja det är väl mest hästträning nu för tiden, inte så mycket hund.
Oscar har ju i ca 6 veckor tränat mycket dressyr, först fick vi ju jobba på att få igång lilla hästen och nu har vi gått över till mera krav hur man beteer sej och jobbar i rätt form. Eftersom vi har så bra grannar har vi kunnat rida hela vintern på åkrarna och därmed hållig igång hästarna, och hästarna har fått kondis på kuppen.
Den enda som haft lite viloläge är Sonette, det var väl djupt för henne och lite kallt för Alice i vinter.
Eftersom vi siktar på Div 3 dressyr i Maj för Oscar så har det blivit extra mycket dressyrlektioner och bara några i hoppning. Men igår slog vi till och åkte till klubben och prövade en clear round.
Vi började lite lungt och försiktigt med 40 cm. Oscar red jättebra och när hon tittade lite på planken så var han där med en trygg skänkel så det blev runda och fina hopp ändå.
Susanne tränaren var jättenöjd och nästa gång han gick in låg hindren på 60...

Skrivet av doorkeepers, 2010-03-30

Visa hela (4 kommentarer)

Nu har till o med min Pappa klagat på att bloggen inte uppdaterats! Han har nämligen inte Facebook!

På hästfronten så är det bara Sweetie som är igång. Hon har blivit mycker dressyr tränad och skall idag på clinic med Oscar och rida ryttartest i grupp. Första tävlingen är på Söndag. Spännande! Vi har provat ut en ny sadel till henne och prövar den. Den verkar funka bra.

Igår fyllde våran goa Alice 5 år. Detta firade vi i Fredags med kalas och mycket presenter.
I Lördags morse åkte vill till Malmö hela familjen. På vägen dit stannade vi i Löddeköping och shoppade loss lite, spännande med nya affärer.
Vi kom ner innan det var mörkt i Skurup, vårat nya fina hotell hos Linda o Christer. En hel våning för oss själva med barn o hundar. Alla var nog lite slitna och efter Tacos höll jag på att somna! Lite kaffe räddade kvällen. Barnen badade och vi pratade och pratade..
På natten vaknade vi av att Alice var magsjuk så det blev inte mycket sömn den natten. Dreamer...

Skrivet av doorkeepers, 2010-03-23

Visa hela (6 kommentarer)

.....på att det aldrig uppdateras har inkommit till Fjärås!
MEN vad skall man skriva om?? I detta väder så händer inte så mycket på hundfronten ialla fall, inneträning i liten mängd och massor av promenader där det går att gå är ungefär vad mina aussies får till lags just nu. OCH dom överlever faktiskt väldigt bra.
Dom har ju inte varit speciellt mycket ensamma sista tiden, barnen har varit portade från skolan pga rasrisk utav all snön, därmed har dom varit hemma och pluggat lite och skött allt här hemma jättebra. Städat, hästar o hundar + hönsen för Gun har blivit oklanderligt skötta. Jag har jättefina pojkar, som jag gärna skryter om!

En MH har vi fått inbjudan till, i Varberg så om någon känner sej manad så finns det tid i April.

Sweetie gör framsteg var dag. Vi bytte till en dressyr inriktad sadel och första dagen gick jättebra men sen stretade hon emot och var en helt annan häst. Hon ville inte alls och det var synd för Oscar har ridit 3...

Skrivet av doorkeepers, 2010-02-28

Visa hela (3 kommentarer)

Många pustar och tycker att det är jobbigt, och ja visst det är det men hellre detta än + 10 och dimma o dis som Februari kan vara.
Nu har vi här sportlov, Oscar ligger i hårdträning med Sweetie, varannandags träning i dressyr hela lovet. Hon har blivit jättefin och orkar mera nu när hon är delvis klippt. OCH så snäll att klippa! Satte i lite fetvadd i öronen, hon stod blick stilla, klippte bara halsen och bringan men inte ett steg eller något. Hon är faktiskt rätt lik "min" fjording Pontus, han var också en klippa i sådana lägen och otroligt bufflig i hanteringen, precis som hon. Våra Irländare Diamond och Ruby, dom gick ju knappt att visa saxen, speciellt inte Ruby!

Kissy rymde igår, hon hade insett att Gun var hemma efter sjuhusvistelsen ( knäbyten) och smet iväg och upp till Gun i sängen i ett jehu! Hon älskar henne över allt annat! Shio o Soda var sådär glada, deras sängplats var upptagen...
Men vi hämtade hem Kissy som faktiskt var rätt glad ändå.

Något...

Skrivet av doorkeepers, 2010-02-16

Visa hela (1 kommentar)