En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Japp, nu är dom stora dom små liven! Och full fart är det och dom vill gärna vara mycket ute så i morgon får vi fixa till det så dom är ute under tak, är livrädd för alla hökar och diverse fåglar...

Här är korten!

Real Dream

Rocky

Ragtime

Remember me

Rebellian Rookie

Det är goa Ragtime som är kvar ur den kullen och Kissys blå hanar och den röda

Så underbara ute ibland maskrosorna!

Sen ett "hängkort" det vet alla som har köpt hund innan är obligatoriskt, men idag var det bara Silva och Ragtime som var på hugget!

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-20

Visa hela (5 kommentarer)

Japp, tycker ändå att vi har lyckats rätt bra, vi har 1 Dreamervalp kvar och 3 av Kissys. Dom valpköparna som vi har är vi urnöjda med och några är ju "gamla" köpare som återkommit och det är ju alltid extra skoj, för då får man kredit som uppfödare!

Som det ser ut idag är det den mörka Dreamer hanen, Båda blå hanarna hos Kissy och den röda hanen.

Eftersom det är en sån allsidig ras så försöker vi att välja valp till rätt ägare och har lyckats bra även i dessa kullarna, dom lär bli använda inom alla områden man kan tänka sej och det är ju extra skoj, allt från rena brukshundar till signalhund till Agility osv osv.

I några dagar har Chilott från Ronneby varit här och hjälpt familjen med alla möjliga bestyr och hon och Esther har spårat mycket och idag hade hon Alice på släptåg i spåret vilket gick galant. Esther är en mycket bra spårhund och en duktig matte så dom kommer att komma långt!

Att ha en...

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-19

Visa hela (0 kommentarer)

Jo, nu växer dessa med och gror!
Här kommer dagsfärska bilder.

Nr1 Tik, lång svans

Nr 2 Tik, stubb

Nr 3 Tik, lång svans

Nr 4 Tik lång svans

Nr 5 Hane stubb

Nr 6 Hane stubb

Nr 7 Hane lång svans

Nr 8 Hane lång svans

Nr 9 Hane halv svans

Nr 10 Hane halv svans

Nr 11 Hane stubb

Dom mår så bra nu när dom kommit ut i stallet och blir väldigt sociala! Stallet är befolkat nästan dygnet runt, Fagareds träffpunkt kan man nästan säga.
Nu är det namnsättning, inte himla lätt!

Vi har någon hanvalp kvar, om någon vill vara med i vårt...

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-15

Visa hela (6 kommentarer)

Ja det är inte helt lätt! Denna fråga har stött o blötts just när man har en kull med olika färger, svanslängd mm.
I alla år som vi har fött upp aussie nu, snart 15 år så har vi dom senaste åren valt ut valp åt valpköparen, självklart får man ha önskemål om kön, färg och svanslängd och dylikt.
Detta har blivit 100 % bra dom gånger som valpköparen har varit helt ärlig med sin avsikt med valpen, alltså dom flesta gångerna.
I denna kullen har vi nu råkat ut för att några har avböjt för andra uppfödare har låtit valpköparna välja helt fritt o själv efter tycke o smak, när man är på sitt besök, som i många fall om man har lite mera mil att åka kan bli en gång. Detta är ju för oss helt omöjligt att ställa upp på, den vildaste valpen kan just den timman ligga o sova efter riktigt racet och den lilla lugna kommer mera fram.
Vi är utav den åsikten att vi ser dom så många timmar om dygnet så vi vet precis vilka som är vildast, och med åren ser en röd...

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-14

Visa hela (4 kommentarer)

Ja, tänk vad tiden går! Igår flyttade dom ut i stallet och det är jätteskoj att se hur kavata dom små liven är och hur snabbt dom anpassar sej! Nyfikna små troll är det allt! Kissy o Dreamer är med dom och är där och leker och uppfostrar mycket nu, i lådan inne blev det för liten plats och här busar dom väldans!
Här några bilder på busarna och jag skall försöka urskilja vem som är vad och 3 blå från Kissys kull bor ju med dom!

Matstund i det stora nya hemmet!

Fr v nr 5, nr 3 och en blå Kissyvalp

Hej mamma, Nr 3.

I bustagen! Nr 1 och 3 busar med morsan

Nr 2,1 och 5 myser i Bia bädden

Skall se om vi kan fixa lite huvudbilder på var o en, det är lite mycket rörelser och liv just nu!


// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-13

Visa hela (4 kommentarer)

Ja, nu börjar det bli lite mera hund av allihopa.
Det skönaste av allt är att Dreamer och Kissy är så coola! Vaktar men är helt avslappnade när vi är ute och går. Går lösa som vanligt förbi jakthundarna som blåskäller på rundan, bryr sej inte, detta är våra vanliga hundar i harmoni och det är jätteskönt, speciellt nu när valpköpare börjar droppa in och se våra underbara hundar.
Tyvärr är det några som hoppat av, utav olika skäl så några hanar är ännu kvar. Men vi är så glada att det är trygga och trevliga valpköpare som vi har och som vill jobba med sina hundar inom olika områden. Vi ser nu fram emot många besök och trevliga samtal!

Dagens kort är tagna av Petra och i ett annat ljus än Dreamer valparna därför lite annorlunda i färgen men i verkligeheten är dom precis som dom...

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-08

Visa hela (10 kommentarer)

Japp, tiden tuffar på och nu är det mycket liv i lådan!
Dreamer putsar och tvättar och dom håller igång själva också!
Även Kissys valpar är det fulla farten på!
Pojkarna börjar bli lite less då deras sovrum ligger precis i anslutning till Dreamers valprum, hmmm tonåringar är inte pigga men 3 veckors valpar är! Och dom är mycket mycket sociala! Valparna alltså..


Nr 1, stubbsvansad hane


Nr 2 långsvansad hane


Nr 3 halvsvansad hane


Nr 4 stubbsvansad hane


Nr 5 stubbsvansad hane

På Söndag kommer flera kort, på dom andra 11!

På Söndag är det även planerat en hubdpromenad i Slottskogen, det är Dåårarna gruppen som bestämt detta, alltså valpköpare från oss. Vi själva kan nog tyvärr inte medverka men det är så skoj att ni håller ihop ändå! Och om...

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-06

Visa hela (5 kommentarer)

Jo, här är en provsmakning av hur dom i lådan kan bli, dvs kombinationen Kissy Balder, detta är Kellie som var på utställning igår, ägd av min Kusin och visad av Tezze som har Makea.

Kellie blev Bäst i Rasen och sedan Grupp 2:a i rasgrupp 1!

Korten är ärligt snodda från Kusin vitamin!!

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-02

Visa hela (3 kommentarer)