En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Borås, hur bra kunde det bli??

Ja, vi är en nöjd och glad familj kan jag tala om.
I Fredags så hämtades Oscar hem från ridlägret och han var jättenöjd och Ruby var glad att få komma hem till stona i hagen igen, slippa stå på ridskolan och inte få gå i härliga hagar!
Precis hemkommna kom Monica och Bosse med Magic för lite utställnings trimmning. Ett gott par som tränar sina hundar bra, är godkända i lägre klass spår och tävlar i ettan i lydnad. Har även en mycket trevlig lagotto som är nyparad, vill ni ha en fin och trevlig lagotto så hör av er!
Husvagnen tog maken hand om, jag och Alice hade städat den under dagen och han packade hela härligheten.
In packades Johan, Alice och jag. Dreamer slängdes med och Kissy fick vara hos Gun över natten, det visade sej att det blev ända till Söndag...
Emil hämtade upp hos Micael och vi drog till Borås. Oscar o Sandra var hemma. Oscar skulle träna fälttävlan på Tjörn och pappa Micael körde, mera om det där nere...
Väl i Borås satte jag och barnen upp utställningstältet med Linda och Christers goda hjälp (Nortons matte o husse) medans Johan försökte sej på förtältet men det gick så där, grannen hade med sej datorn och tittade på fotbolls VM, där fick J0han bästa vänner!
Christer åkte och fixade till så det blev gjort riktigt!
Vi hade en skön kväll och pratade länge i den ljumna sommar kvällen..
Upp inte allt för tidigt på Lördagsmorgonen, gick till utställningen där det var varmt!!
Mycket goa valpköpare var där, även icke utställare! Tyvärr får man inte tiden man önskar att prata med alla som man vill...
Kort finns på Lindas hemsida www.nya.bloggis.se/andersson
Det var en amerikanska som dömde, bra i våra ögon!
Valparna var lite mulliga och lösa tyckte domaren så Harry och Chili fick inte hp men jättebra kritiker. Monster Bir med Cert, Skrot hp, Norton hp, Nemo hp?, Nea hp?, Miffo ck, Dreamer ck, Magic ck i bruksklass!, sen var det uppfödar klass och avelsklass med Crazy. Det blev hp med bravur.
Tänk, där står jag och domaren från Usa som har sett hur många som helst aussies, säger till mej: Dom här uppfödar och avelsgrupperna är det bästa i aussieväg jag har sett på länge, det skall du ha all heder till!! Gissa hur det kändes!
Vi flög fullkomligt bort till husvagnen och där dracks det kaffe med X antal personer som hängde på, helt fantastiskt!
Väl tillbaka till grupperna, det var några stycken kan jag tala om! Vi blev Bis-3 i avelsgruppen och i uppfödargruppen stod vi på darrande ben, många grupper kvar och dom hade placerat R, 4 och 3 så trodde vi det var kört, en fin välkänd Basenji grupp och en känd Sheltigrupp var också kvar... En amerikansk domare även här och då så ropade dom att aussie gruppen kom på 2 plats! Tänk, Bis-2!! Gissa om vi var glada!
Lite skoj är det för när dom tar kort så låter fotografen som en hund och andra konstiga ljud, det tänder aussies på och vill fram, gissa hur lätt det är att ställa upp dom snyggt i det läget....
Svettiga o glada dansade vi ur ringen, väntade på Monsters tur men där blev det inte vidare.

Tusen tack alla gulliga som hälper oss att få ihop detta, väntan, svettas och släpar och drar för vår skull!! Till lån av hundar och äran att få visa upp dom fina som vi är så stolta över! Sen har dom kanonbra Mh och friska leder, Jobbar bra i skogen och på apellplanen, kan det bli bättre??

Sandra dök upp på Lördags kvällen, go o glad och sov över till på Söndag. Hon badade med resten på Söndagen så dom var svala och glada.

Vi hade lite fest på kvällen i gott sällskap, jag kan verkligen rekommendera husvagn, det blir så gemytligt så häng gärna på nästa gång!!

Glömde en detalj från i Torsdags, vi var på en överraskningsfest hos Lena som fyllde 50 år!! Ett gäng från brukshunsklubben och några aussiefolk i Kungsbacka hade köpt present och bakat tårta, Lena trodde bara att Carina och hon skulle träna, så blev det inte, 7 bilar tutade sej igenom hela hennes gata, alla grannar vet att Lena fyllt år kan jag tala om!!
Grattis i efterskott!!

Oscar och Micael var ju som sagt på Tjörn hos Pennys matte Kristina och tränade fälttävlan, synd att jag inte kunde vara med men Kristina skickade några kort:Ruby var pigg kan jag tala om!! Oscar och han är ett team!

På Söndag så jobbade jag och Marie för urgulliga Pia Lundberg, vi hade dvärg svart och svart o silver schnauzer, det var jätteskoj!

Väl hemma har Maggie gått igenom hagen, brutit sej in i stallet och ätit massor av havre, Sandra hittade henne liggandes i stallet. Det var bara att börja gå o gå för att förhindra kolik. När jag landade hemma tog jag över och longerade i denna hettan, det var svettigt! Men hon blev inte sjukare och idag står dom faktiskt inne i den värsta hettan.

Pust, det var nog allt...Rätta mej gärna om jag har missat ngt...

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-06-29 11:38

Vad kul ni verkar ha haft det i helgen!!
Ja Oscar o Ruby är ett team, det lyser om dom när dom jobbar!

Kristina

Skrivet av Kristina, 2009-06-29 14:20

Härliga kort på Oscar och Ruby!!!!
Nu har ni ju fått ännu ett bevis på er fina uppfödning, att få de orden från en amerikansk domare är väl inte helt fel...NÄ det är UNDERBART!!!!
Hoppas på många kullar till framöver...du vet ju att jag väntar på kull S....ja de är på Liseberg idag...ja scotts alltså....hi hi hi....
Tack för en mycket trevlig dag i lördags!!!
Kramar Linda.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2009-06-29 15:37

Var väldigt kul att komma upp och kolla på alla fina hundar.
Och att det gick så bra var ju så kul . Men det är ju fina hundar du fött upp så.
Så Grattis till dom fin,fina resultaten
Så en till aussie blir det allt om några år.
Tack för fikat och allt i lördags var mycket trevligt.

Kram erica och poker

Skrivet av pokerface, 2009-06-29 18:13

Gud vad skoj att det gick så bra och grattis till fin kritik.

Vi smälter bort här borta och hoppaspå svalare väder till på sön.

Skrivet av Cilja&Imse, 2009-06-29 18:49

Ajabaja Maggie! Inte kul det där, tur att det var havre och inte exempelvis betfor, för det kan gå riktigt illa! Men, hon verkar ha ärvt mormor Mixits plåtmage, tålde allt. Och rymma, vilka fasoner. Däremot kan hon gärna få äta lite havre lagom till utställningen, så det blir lite eld i baken på henne. Då flyger vi runt ringen!

Vi ses snart!

Skrivet av Andrea, 2009-06-30 14:05

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?