En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Livet efter valparna...

Jo, livet går vidare, blir nog inte så ofta bloggat nu, livet i en vanlig familj kanske inte är så intressant för bloggisvärlden...
Har hört från alla valpar sen leverans, alla mår utmärkt och är nöjda o glada. Pessi( President Pucko) gjorde en lång resa över östersjön men det gick jättebra. Små monster hundar är dom allt!
Crazy har flyttat hem till Annika, leker väldigt mycket med Osis enligt rapport, lite häftigt, mormor och barnbarn som busar på samma nivå, där ser man hur barnsliga en aussie är!

Kissy och Dreamer är lyckliga att få lite mera uppmärksamhet. Nu orkar man ta tag i tränandet på ett annat vis. Just nu är det hårdslipning för Kissys del med platsläggande under gång. Vi traglar o traglar. Jag är faktiskt lite impad att hon går o nöta in saker, hon är rätt hård där och orkar mentalt med det. Men i förrgår när jag tränade i paddocken så var hon så splittrad att jag höll på att bli tokigt, men sen förstod jag, Oscar o Emil stod på framsidan av huset och sparkade boll, hon älskar att sparka boll!! Vi får nog träna lite mera utanför fotbollsträningar för att hålla koncentrationen!
Dreamer är studsig och glad. Tar inte henne på allvar så mycket ännu, jag vill gärna ge dom lite mentalt mognad innan jag sätter press på dom. Kissy är ju 2½ år nu och är i lagom form, varför ha brådska, en aussie tar tid på sej, o andra sidan blir dom ju oftast väldigt seglivade så att tävla i högre klasser med en 9 åring vore helt möjligt!

Min Connemara, hon är så fin!! Nu har vi ju tömkört jättemycket, longerat en del och börjat hoppa på volt, ytte pytte hindret. Gå över vatten mattor och bygga förtroende, inte heller här har jag brådis.
Igår var en blåsdag, en pressening hade lossnat och satt fast i ett snöre, i kanten av paddocken. I hagen jämte tömkörde jag och hade satt på linor och svängel som Oscar höll i. Hon tittade lite på presseningen, ingen större reaktion, hon är så cool! Inget hon sa om att få linor på haserna heller. Helt cool!

Funderade på att jobba henne mycket här i vår och sen söka en unghäst som hon kunde gå på bete med, dom kan ju gå uppe hos Kjell o Elsa där Lindsey stod. Mera fantastiska hagar går inte att hitta! Är det någon som har en unghäst på lut?
Vi verkade henne och Nadja igår, helt coola där med. Peter hovslagaren är rätt lång så det ser lite jobbigt ut när han verkar Nadja....

Kalket, jo det har vi börja med! Både Johan, Alice och jag. Nässlor och Nyponpulver också äter jag. Vi får väl se om jag blir mindre sur nu...


// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-03-25 08:54

Det måste kännas tomt men ändå skönt. Det är ju "lite" jobb med valpar fick jag lära mig. Distraherade hundar. Vad gör man. Siri har på senare tid förstått "dumrutan" trodde jag. Från att ha gått kanon till att idag inte fatta nåt. Det var vår katt som gick förbi sedan var det helkört. Jag blir bara så frustrerad. Vet inte hur jag skall bära mig åt för att få henne säker där. Men ,men det är väl bara att traggla på. Blir lite tjatigt bara. Förstår inte hur du hinner med allt. Familj, barn, hästar, hundar, valpköpare osv. Ha det gott. Kramar från Arelidsgänget

Skrivet av Anki,Siri,Vilda, 2009-03-25 18:36

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?