En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Överraskning vid promenad

Ibland sker saker utan att man vet om det och att man skall vara stolt, utan att man vet!! Låter det knepigt? Nu till saken. När jag sist jobbade, alltså i Måndags var Johan hemma med hundar o barn, dvs vab. I regnet så tog han den första promenaden, inte jättemycket regn utan blött. När han kom ner för sk bondebacken så skötte han en del jobb per telefon och hundarna var långt före. Då får dom syn på mannen, dvs mörka mannen som alltid går här i sin seglarjacka.
Från början helt hundrädd kan jag tala om! Alla tre hundarna tog fart och Dizzy gapade att jag har valpar, Kissy muffade lite och Dreamer sa inte mycket alls. Men rusade gjorde dom. Johan insåg snart att ropa tillbaka dom var ingen idé, dom var för långt borta. OCH vad händer, när hundarna var mitt för honom, då sliter han upp paraplyet i snoken på dom! Kissy stannade, viftade på svansen och tittade, Dreamer studsade bakåt, gick genast fram och undersökte vem han var, Dizzy fortsatte att skälla men gick därifrån! Vad otroligt bra gjort av han!! Johan hann i kapp dom och bad så mycket om ursäkt, lösspringande hundar osv.. Gör inget, jag har ju lärt känna dom och dom är så trevliga fick han till svar!
Ibland blir det mh tester i skogen, vilket var jättebra och att dom löste det med nyfikenheten, det är jag stolt över! Inte någon agressivitet eller hysteriskt rädda hundar, mera larmande att det kom någon.
Denna man kommer ofta när vi träffas i skogen och spårar och har lärt sej att en aussie är en glad och trevlig hund, även om dom låter! BRA va!

Idag när jag gick till skogen med dom två svarta busen så mötte jag en annan granne, som har en blandis BC,Beardercollie, Isländsfårhund. Hon kom och jag fick träna inte rusa fram träning bra och helt tysta var dom. Sen gick vi en promenad längs vägen innan vi skildes åt och då hade Dreamer och han blivit bästisar, gissa hur han såg ut med sin Beardispäls i leran när hon legat över han.... Aussie har så bra päls, när dom är torra så är dom rena igen!!

Får besök snart av "gamla" valpköpare!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-01-14 17:15

UNDERBARA möten i skogen som slutar så perfekt!!! Jag fick åxå ett fint möte i skogen idag...
Du kan läsa mera på vår blogg!!!
Jag får hålla med dig om att Aussien har nog den bästa päls man kan tänka sig, särskillt om man tycker om att vara utomhus!!!

Ha det så bra!!
Kram Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2009-01-14 17:32

Det var ju ett kanonbra läge att träna mh på - undrar om vi kan råka på ett spöke i skogen då...

Må så gott!

Skrivet av Anneli & Winston, 2009-01-15 11:30

träna mh?

Skrivet av marre, 2009-01-20 12:36

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?