En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Lyssna på gamla rävar

Jo det skall man göra. Idag så sken solen i en kvart och då passade jag på att kompa ut lite tidigare från jobbet och åkte ett para ärenden och sedan hem. Klockan var runt ett tiden och jag fick för mej att gå ner i stallet en stund, som blev timmar.
Jag tog med mej Dreamer och Maggie ( nya unghästen) och gick över åkrarna ner förbi Agnes pappa Gerhard. Gerhard är en äldre herre med hur mycket jakthundsmeriter och är även domare inom detta området. Nu hade jag en sån tur att han kom precis tillbaka från en jaktträning när jag och co gick förbi. Bra för lilla nya hästen att stå stilla medans vi pratade. Han berättade att jakten inte gått speciellt bra och då frågade jag om det kunde att ha o göra med att det var fruset och lite snö. Visst sa han, dom första frostjakterna blir sällan bra, ialla fall inte den allra första. Spåret får liksom inte fäste.
AHA, kommer ni ihåg Kissy o mitt misslyckade spår på första frosten o snön härom veckorna?? Då har vi ju svaret i en ask, precis som Lena också trodde.
Varför kunde jag inte makat mej ner och frågat herr erfaren? Eller grannen med stövaren som har varit på DM med honom??
På tal om grannen, igår så gick jag med ponny och hundar på vägen. Precis runt en krök kom han gående med matte i snöret. DÅ slog det mej, Kissy höglöper och inte ett koppel i sikte! Tur att hon är hyfsat lydig och han blev ju kär på riktigt. Snygg kombination....
Ett bra hundnamn föddes: Ooop I did it again!

Väl hemkommen idag med hund o häst, sadlade Pontus och red en härligt sväng. Han har väl sällan gått så bra! Vilken fjordhäst jag precis har sålt!! Sen ut med Ruby och Nadja. Oscar tränade på sin sitsträning och jag longerade Nadja o Alice. När hon skulle galoppera så tvärnitade hon och Alice gjorde en volt och landade på fötterna! Vem blev snopnas, Alice, Nadja eller mamma.... Alice upp igen och travade på. Sen tog jag av henne och uppfostrade liten Shettis på galoppen, man gör inte så som hon gjorde!!!!!

Valparna mår enligt Sandra helt utmärkt. Äter, sover och mår allmänt ok. Titta gärna på kort på sidan www.smuligt.com Dom är riktiga godingar och vi hoppas mycket på dom små liven.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-12-04 19:37

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?