En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Låt "klipparna" betala utvecklingen; Skall svenska staten hjälpa fordonsindustrien så skall också kravet vara produktion av elmotorer eller motsvarande hybrid. Lär av Robin Hood – plocka ännu mer pengar från riskkapitalisterna – prisa skatteverket och utveckla elindustrien – vi behöver en upplyst värld! Låt regeringen våga satsa på el-fordonsindustrien – det blir en miljösatsning som ligger i tiden med ett begränsat bonussystem. Och skulle det lyckas bör "klipparna" demokratiskt få tillbaks en del.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-20

Visa hela (3 kommentarer)

Har börjat komplettera min diet med senaste rönen inom glykemiskt index, för jag tycker så mycket om friterade fläskskär. Och skulle jag råka gå upp i vikt, så är det ju bara att äta mindre, enligt den nyaste rapporten från vetenskapsvärlden.
Ooch för övrigt tycker jag att vi skall hålla oss till EU’s grundsten FRED och ge mer makt åt regionerna.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-19

Visa hela (0 kommentarer)

Människor, som kallar sig frihetskämpar, växer sig starka med hjälp av religion och styrelseskick, till att bli extremt kriminella individer. Och omvärlden förväntar sig att demokratierna skall lugna ner dessa! Ja, då får vi väl fortsätta att missionera DEMOKRATI, helst utan Guds hjälp (låt den diktatorn vara i fred tills Du behöver honom i ditt andliga livsområde). Omgås gärna med diktaturernas ”gräsrots-ambassadörer”(utlandsfödda och flyktingar). Berätta om vår skandinaviska kultur och var stolt över den!
Ooch för övrigt anses att Region Skåneland skall införa euron och ett förbättrat kontrollsystem hur makten förvaltar skattemedlen.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-18

Visa hela (1 kommentar)

Förrättssnacks; Nyfriterade fläskskär till en utomhusgrillad varmkorv.
Kall dryck; Citronvand

Mat; Färsk ansjovisbakad potatis med surströmmingsklämma i hårt tunnbröd, hackad vitlök och krossade tomater i Cream fresh .
Dryck; Pripps lättöl

Dessert; Toast med brieost och jordgubbar.
Dryck; Kaffechocko

Mums –ät inte mer än nödvändigt och gourmetbeteckningen sätter man själv.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-17

Visa hela (0 kommentarer)

Jag är säkert övervakad av någon just nu! Bra, då är jag ju inte ensam. Och jag gör som jag vill i alla fall, i min trots. Varför så rädd om integriteten – Vi lever ju tillsammans för att påverka och bli påverkade. Och när något sjukt kommer in i bilden då vill vi ju undanröja det. Så se FRA-lagen som ett undersökningsinstrument och utveckla den väl genomtänkt (bra med kritik).
Ooch för övrigt anser jag att ”aktiekapital” skall bytas ut mot fler motiverade sysselsättningar där verksamheten är service åt människor (barnomsorg, skola och sjukvård). Kanske FJOlligt, men ändå?

Bovan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-16

Visa hela (0 kommentarer)

Demokrati är kreativt svårare att leva upp till än alla andra syrelseskick. Individen måste engagera sig för ett bra resultat. Monarki i en demokrati är en PR utan egentlig makt men också en illusion som vi fått lära oss i sagornas värld – en oskyldig tillvaro. Och jag tror att vi behöver denna sagovärld i sociala och ekonomiska sammanhang.
Hoppas nu bara att den nye folklige prinsen förmår spela prinsrollen i den numera feminina institution som kungahuset är. Etiken påverkar förhoppningsvis det burdusa folket att bli en mjukare medborgare och det är ett välkommet frö.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-15

Visa hela (1 kommentar)

På en ö - life is nice. Men varför är vi inte starka nog att tala samma språk när vi tillhör samma art - djurvärlden gör ju det - kan då inte vår kreativitet skapa ett gemensamt språk som den lagom vanlige människan accepterar. Skönt var det i alla fall att ha varit uppe sedan soluppgången och varit hemma med sjukt barn. Bara det har gjort mig nyttig idag.
För övrigt tycker jag att vi kan börja enas om ett språk i varje världsdel.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-13

Visa hela (2 kommentarer)

En social (oskriven) lag i ett demokratiskt land?
1. Du skall inte tro att du är något.
2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
7. Du skall inte tro att du duger till något.
8. Du skall inte skratta åt oss.
9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.
11. Tror du inte att jag vet något om dig?

Visst tänker man gärna enligt lagen ibland, och visst förargar man sig oftast att det är denna lag som gäller. Och så skall det kanske vara, ibland är man mindre och ibland mer, men för det mesta är man nog ganska lagom. Får se vad det här bloggandet ger för sammanfattning.

eller I-LAGOM
motsatsen till Jantelagen ?
12. Du är bäst.
13. Ingen är så bra som Du.
14. Du är mycket klokare än alla andra.
15. Ni är...

Skrivet av bosselagom, 2009-03-12

Visa hela (2 kommentarer)