En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Verklighetsnära tjänster

Taggar: skatter kreativitet, vardagsmakt, ledarskap, frihet, upplysning, sysselsättning,

Att varje individ har ett svårt jobb med att utveckla ett väl fungerande liv, ligger i sakens natur. Men kollektivt är det lika problematiskt, och det som behöver utvecklas för närområdet ”Sverige” (liksom för andra kulturer på deras egna villkor) är den inhemska tjänstesektorn. Att utveckla meningsfyllda sysselsättningar skulle komplettera många uppgivna och deprimerade medborgares vardag att fungera bättre. Ett rätt steg i den riktningen är rut-avdragen som är här, liksom rot-avdragen, för att stanna och utvecklas (t.ex. kommunals gamla förslag att subventionera all hemtjänst för 80 plus). Att subventionerna skall ersättas, med andra ekonomiska verktyg, när tjänsterna väl är säkerställt etablerade i samhället, är en självklarhet.

Liknelser i den postmoderna ”bibeln” skulle kunna tydas så här:

Personlig bild; -sjukgymnastiken som förstärker de omkringliggande eller assisterande områden i kroppen, att stödja den funktionsskadade kroppsdelen eller som när den ensamma individen börjat grubbla (livskris) och "sjukgymnasten" lyssnade.
Då de mentala och andliga livsområden haltar (vilka hör till de djupare livsområden, vilka är svåra att rent fysiskt ta på), saknas det oftast något ”uppvägande” i de andra fyra livsområden (fysiska, familjen, ekonomiska och det sociala).

Samhällsbild; -husbygget som använder reglar att förstärka stabiliteten i konstruktionen för att stödja den uppbärande delen.
Då det sociala och ekonomiska samhället haltar, saknas det oftast något ”uppvägande” i de andra fyra områden (infrastrukturen, individens utveckling, gemenskapen och meningsfylldheten).

Skrivet av bosselagom, 2010-03-05 09:36

Så kan man se på saken.

Skrivet av Diana, 2010-03-06 13:42

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?