En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Jag gissar att ingen missat att den så kallade FRA-lagen kan bli verklighet när riksdagen röstar nästa vecka. Appelblad tipsade om filmen nedan, bra sammanfattning.

Det vore konstigt om den antas efter all kritik (inte minst från bloggosfären) så jag är inte speciellt orolig, men gör den det lovar jag att åkerkomma med mitt tjat om att alla borde skapa sig PGP-nycklar för sin e-post!

Trevlig helg!

Skrivet av atte, 2008-06-13

Visa hela (2 kommentarer)

Det blev precis som jag misstänkte: en händelserik och hektisk vecka på Norrbyskär. Vi hann knappt komma ut på måndag morgon innan kommunen beslutade stänga köket efter en inspektion. Hey kids, let's hit the barbie! Fram med grillen som om vi alltid åt ute.

I fredags ordnade Erica överraskningsfest för Petter. Vi letade gratis hyrbil för att ta oss ner båda två men vår Hertz Freerider-karma var låg. Jag satte mig själv på ett plan ner i sista minuten och sömnig dök jag upp mitt i maten. Men det blev en bra fest med trevliga människor och kall öl.

Kimmo var i stan, kul att träffa honom, var över ett år sedan sist.

Sedan upp till Umeå igår till invigningen av nya badtunnan på Propellervägen, helschyst! Men kameran fick stanna hemma. Bilderna från i fredags finns på vimlig.se.

Skrivet av atte, 2008-06-01

Visa hela (0 kommentarer)

John flyttar till NYC på lördag så det är hög tid att ta reda på alla saker vi gömt under hans säng här i vår gamla lägenhet i Shoreditch.

Jag kom hit i måndags, till ett soligt och somrigt London. När man flyger in över stan ser man alla tusentals bruna och gråa hus. England i ett nötskal. Jag längtar inte tillbaka till det.

Men när man går norrut från Liverpool Street i kvällssolen, temometern visar 23 grader och jag ser Shoreditch tona upp sig med alla ständinga byggen och förändringar så är det lätt att bli nostalgisk. Ett enkelt liv fullt med aktiviteter, mat och fest.

Christian tog mig till ett nyöppnat hak på Curtain Road som heter Saf. Där serveras framför allt rå veganmat men det går även att få en varm rätt. En varnande stjärna i menyn visar att rätten värmts varmare än 48 grader. Rätt flumigt men riktigt god mat och trevligt ställe. Även ostbrickan och cappuccinon smakade fin-fint utan...

Skrivet av atte, 2008-05-15

Visa hela (0 kommentarer)

Sitter och tittar igenom lite foton från Kuta och hittar det här när jag försöker få lite surfbilder på Petra...

...ursäkta.... ursäkta!

Skrivet av atte, 2008-05-09

Visa hela (1 kommentar)

Andreas Holmgren bjöd in till festhelg i Åre förra helgen. När vi tackade ja för flera månader sedan räknade jag inte med att ens ta med snowboarden men tji fick ja, snön var kanon och solen sken!

Det blev säsongspremiär för barbien...

...och Andreas fick med sig några tappra till lagtävlingen i Skutskjutet (störtlopp nedför fjället).

Första gången för mig i Åre och jag blev positivt överraskad, tycker det snackas så mycket skit om Åre men jag gillar det. Att det känns som en liten alpby. Och med massor av åkning.

Sista kvällen blev det födelsedagssittning med riktigt schyst lokalproducerad och -inspirerad mat. På bilden ovan är klockan halv fem och vi som fortfarande höll igång tänkte ta ett foto i soluppgången.... men bländad av blixten gömde sig solen en stund till...

Det blev...

Skrivet av atte, 2008-04-30

Visa hela (1 kommentar)

På Nya Zeeland såg vi ett fint klistermärke vid kassorna hos en av de stora livsmedelskedjorna. We use Swedish Rounding stod det. Sedan en förklaring. Minsta myntet i NZ är 10 cent (ca 50 öre). Efter summering i kassan och vid kontant betalning tillämpas svensk avrundning enligt: 1, 2, 3, 4 och 5 (!) cent avrundas nedåt medan 6, 7, 8 och 9 cent avrundas uppåt.

Första gången jag såg klistermärket frågade jag kassören varför de kallade sitt system för svensk avrundning. Han förklarade att många svenskar frågat samma sak och anledningen till att vi inte känner till att det kallas svensk avrundning är just att vi är så vana vid den.

Jag vet inte vad ni lärde er i skolan men att avrunda 5 nedåt skulle i alla fall gett mig IG. Kanske borde dom kalla sitt system för norsk avrundning?

What ever tänkte jag och glömde alltsammans. Tills idag när jag gick till ICA för att köpa en liter mjölk. Den kostade 8,70 kronor och jag betalade med kort. Kassan avrundade ändå till...

Skrivet av atte, 2008-04-23

Visa hela (3 kommentarer)

Lokaltidningarna här i Umeå gör Umeavimmel.se tillsammans, en sajt med vimmelbilder från Umeås nöjesliv. Tyvärr är bilderna ofta lite små, suddiga, stela eller helt enkelt en aning blå. Men det blir bättre, vecka för vecka.

När vi satt på hotellrummet sista veckan i Nya Zeeland och surfade hem till VK.se (via en bank som snällt avstått från att slå på stark kryptering på sitt wlan) slog det mig att det vore kul att bygga en liknande sajt själv. Jag registrerade Vimlig.se och såg fram emot att komma hem och få använda blixt på kameran igen.

Jag bad mina partners in crime att smuggla hem en SC-29 (blixtkabel) från NYC och den dök upp med posten härom veckan (tack Lundmark och Pelle!). Nu har jag vad jag behöver, bara att börja träna på att ta bra bilder...

Har haft med kameran på TC två lördagar i rad nu och knåpat ihop en början till Vimlig.se. Inte testad i Internet Explorer ännu men titta...

Skrivet av atte, 2008-04-22

Visa hela (4 kommentarer)

Så hittade vi till sist ett schyst paket i Kittelfjäll med hotell, käk och liftkort. Det har tydligen varit riktigt kallt där uppe bara för två veckor sedan men när vi kom började det tina. Plusgrader flera dagar i rad, men bra med snö. Det krävdes ingen större ansträngning för att få brädan att skära-i ordentligt i den varmt smör-mjuka snön.

Liksom oftast i Kittelfjäll sprang vi på Peter Å med familj och han tog med oss på en snöskopromenad till toppen.

Uppe!

Sedan ner igen, Norgesvängen.

Peter har precis startat upp ett företag för att ordna lite aktiviteter där uppe, bara att höra av er till honom för bokning!

Sista dagen kom minusgraderna tillbaka och översta decimetern snö blev till is. Ingen höjdare för redan trötta ben så vi tjuvstartade bastun redan efter lunch och åkte tillbaka till stan...

Skrivet av atte, 2008-04-08

Visa hela (0 kommentarer)