En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Skrivet av atte, 2008-07-14

Visa hela (2 kommentarer)

Jag gissar att jag inte är den enda som planerat köpa en iPhone 3G men tycker att Telias abonnemang är för dyra? Nu tänkte jag ta mitt ansvar som bloggosfärens mesta prisjämförare och sprida hopp om lägre priser!

Telias billigaste iAbonnemang, iMini kostar 299 kronor i månaden. Det ger 100 minuter samtal, 100 textmeddelanden och 100 meg data. Med en bindningstid på två år kostar den större varianten av iPhone då 2495 kronor. Totala kostnaden efter två år blir 9671 kronor.

Det går även att köpa telefonen med Telias abonnemang 99 som kostar just 99 kronor i månaden plus tillägg för fri data, 199 kronor i månaden. Telefonen kostar då 4020 kronor (två års kontrakt). Totalt 11 172 kronor. Telias info är något otydlig men det kan ev gå att köpa tillägg endast för 3g/edge-data, dvs utan Homerun-hotspots, för 99 kronor i månaden. Totala priset skulle då landa på 8772 kronor.

För den som klarar sig med de minuter och den data som ingår i...

Skrivet av atte, 2008-07-14

Visa hela (4 kommentarer)

Vi var ut till Norrbyskär idag och picknickade vid vår lilla mysiga sommarstuga. Den är inte riktigt vår än så jag kan inte avslöja några detaljer, men vänta några månader så får vi se...

Fåren längs Långgrundsgatan.

Slamsugen Hugin.

Klockstapeln i spökljus.

Sju bilder av Petra ihopsmält till HDR.

Gunnels nian, som alltid med nyplockade blommor.

Det blev en trevlig middag med Gunnel på värdshuset. Väldigt fint och med otrolig potential men tyvärr var servicen riktigt dålig.

Nu sitter vi hemma och kollar på Dexter. Bra serie om det är någon som missat den. Vi såg precis färdigt sista avsnittet av Six Feet Under härom dagen och Dexter blir en naturlig fortsättning eftersom det är samma skådis i huvudrollen. Då begravningsentreprenör, nu seriemördare, men ändå.

Jag insåg precis att mitt...

Skrivet av atte, 2008-07-05

Visa hela (1 kommentar)

DN publicerar idag den här artikeln där Handelns utredningsinstitut försvarar vatten på flaska. Argumentet är att det släpper ut mindre koldioxid än till exempel mjölk, jos och öl.

Det uppenbara tycks missas: att vatten finns i kranen hemma (och enkelt kan kolsyras och smaksättas med en Soda Streamer eller liknande). Öl däremot, är det få förunnat att ha på kran hemma... Men grattis HUI: DN svalde er "nyhet" med hull och hår! Gratis reklam på DN.ses förstasida!

Skrivet av atte, 2008-07-03

Visa hela (7 kommentarer)

Nenne och Jonas bjöd in till midsommarfest i Oppala utanför Gävle. Det blev en riktigt trevlig heldygnsfest med sång, mat och öl anda till morgonen. Bättre sent än aldrig: här kommer några bilder!

Emma knöt kransar!

Jonas djupt koncentrerad i femkampen.

Midsommardagen, kanske lite tröttare.

Skrivet av atte, 2008-07-01

Visa hela (1 kommentar)

Anna fixade beachvolleyfest på banan vid IKSU igår. Grillning, beachvolley och kall öl kan ju aldrig vara fel!

Mer bilder på vimlig.se.

Skrivet av atte, 2008-06-28

Visa hela (0 kommentarer)

Jag lovade att tjata mer om kryptering om signalspaningslagen gick igenom. Det gjorde den, så nu kör vi! Jag skrev det här inlägget redan för två år sedan och det är minst lika (kanske mer?) aktuellt idag. Det förklarar hur man kommer igång med GPG som är en fri version av PGP. Det visar även hur man kopplar ihop GPG med Thunderbird för att kryptera och signera e-post.

Dagens bild 1: utsikt från verandan hos Petras föräldrar i Åbyggeby (i HDR)

Eftersom alla inte använder Thunderbird och det finns mer än e-post att kryptera så kan jag varmt rekommendera ett tillägg till Firefox som heter FireGPG. Följ länken och installera. Har du inte uppgraderat till Firefox 3 ännu så gör det först.

Dagens bild 2: badbryggan vid Nennes stuga i Oppala där vi firade midsommar (i HDR)

Det fina med FireGPG är att det pluggar in GPG till...

Skrivet av atte, 2008-06-24

Visa hela (1 kommentar)

Jens Lapidus uppföljare till Snabba cash, Aldrig fucka upp, finns nu som ljudbok. DN bjuder på MP3-versionen av boken tillsammans med två andra titlar som en sommarföljetong, läs om böckerna här och ladda ner här. Tack DN!

Själv har jag tjuvstartat och snart lyssnat klart på hela boken. Kanske inte samma tempo som i Snabba cash men klart läs- eller lyssningsvärd ändå.

Dagens bild: Tavelsjö i HDR. Jesper drog med mig på klättring i lördags.

Skrivet av atte, 2008-06-17

Visa hela (1 kommentar)