En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Petra jobbar ute på skäret idag och imorgon, jag hakade på ut idag och fotade lite. Regnigt och trist fotoljus men lite bilder blev det i alla fall.

Synd att husen på skäret så sällan är till salu... tänk att bo i "ettan" (ovan) ett helt år. Elda i kaminen, läsa böcker, ja det går ju till och med att surfa med mobilt bredband!

Skrivet av atte, 2008-08-22

Visa hela (2 kommentarer)

Beställde en Acer Aspire One till Petra härom dagen. En söt liten laptop som väger knappt ett kilo. Den har bara en halv gig minne och en 8 GB SSD-disk så jag satte i en gig till minne och ett 8 GB SD-kort som extra hårddisk.

Att sätta i minnet var ett litet äventyr, fick plocka isär hela datorn för att komma åt...

Fungerar fina fisken med Ubuntu!

Skrivet av atte, 2008-08-18

Visa hela (4 kommentarer)

Det blev en lyckad vecka i Prag, festivalen var riktigt välarrangerad och stan har blivit många år modernare sedan jag var där sist! Att åka buss till och från var däremot ingen hit, nästa gång blir det flyg eller tåg.

Tomas Rosengren har jobbat länge med förberedelserna och var ansvarig för morgonshowen. Vi såg till honom lite nu och då, här back stage.

Stoffe och Karin var värdar för morgonshowen och det blev lite av en talkshow, bra jobbat av dom båda och modigt att stå där inför tusen pers varje morgon och improvisera på engelska... Har bett Stoffe lägga upp introvideon på Youtube, länk kommer senare!

Prag-... souvenirer?

Spårvagnar är fina fisken.

_Anna visar hur fin-fint det är med utomhusbad med...

Skrivet av atte, 2008-08-15

Visa hela (1 kommentar)

Sitter och väljer lite bilder från Pragresan som kan passa i bloggen men borde dra mig mot Rex och Tisdagar på Rex, Umeås största utekväll nu i sommar. Här kommer så länge lite av de bilder jag smält ihop till HDR.

Vandrarhemmet vi bodde på.

Kyrktema!

Tältkyrka... den rör sig i vinden så lite suddigt blir det...

Skrivet av atte, 2008-08-12

Visa hela (4 kommentarer)

Efter en skön vecka i Prag ligger vi nu på golvet på KFUM i Malmö och ska sova några timmar innan bussen fortsätter mot Umeå tidigt i morgon bitti.

Dagens bild får visa hur trötta vi är... idag efter att ha spenderat ett knappt dygn i en buss och på bilden snarare på grund av all god mat och dryck i Prag!

Skrivet av atte, 2008-08-10

Visa hela (1 kommentar)

Så efter två dygn i en buss och med paus i Köpenhamn är vi framme i Prag. Här kommer lite bilder från Köpenhamn!

Tänkte att temat för resan skulle bli att fota kyrkor, byggnader och andra turistgrejjer :-)

KFUM Köpenhamn bjöd på golvlogi några timmar på morgonen, i ett slitet men charmigt hus.

Skrivet av atte, 2008-08-03

Visa hela (1 kommentar)

Jag gissar att jag inte är ensam om att irritera mig på att Firefox, eller egentligen flash, låser ljudet i Ubuntu 8.04. Pulse Audio är nya systemet för att dela ljudkortet mellan program och flash är helt enkelt inte med på noterna.

Men det finns en fix, installera paketet libflashsupport (sudo apt-get install libflashsupport) så fungerar det fina fisken.

Dagens bild kommer från Lina och Stoffes födelsedagsfest i Bjännsjön härom veckan.

Skrivet av atte, 2008-07-24

Visa hela (1 kommentar)

Det här med att sitta på kontor och jobba i juli är helt okej så länge det regnar ute. Och så länge man har soliga bilder från förra helgen att titta tillbaka på.

I fredags blev det beachvolley och bastuflotte och i lördags grillning i solnedgången på Jesper och Saras balkong. Dom har förresten köpt en D80 och Kimmo likaså. Erica har köpt en D60 och Bäck en 400D så nu ser jag fram emot fotobloggande vänner!

Jag lekte lite med Gimp igår och följde det här exemplet på hur man fixar en fiscuseffekt. Spooky!

Skrivet av atte, 2008-07-22

Visa hela (2 kommentarer)