En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Tiden går fort när man är vuxen. Nu har jag varit vuxen i ett helt år. Idag är det exakt ett år sedan jag började jobba. Det har varit ett bra år och det är otroligt skönt att sakta men säkert börja göra sig fri från skulder. Jag har aldrig blivit lycklig av pengar och det är antagligen när jag varit som mest pank jag njutit som mest av livet, men jag måste trots allt medge att det är skönt att inte längre ha skulder till både föräldrar och flickvän.

Vad gäller framtiden vet jag inte riktigt vad som händer. Jag trivs rätt bra på jobbet samtidigt som det vore kul att jobba mer renodlat med säkerhet. Tänkte även spara ihop till en liten reskassa till den dagen vi tröttnat på London, vore skönt att komma iväg till varmare delar av världen innan man återvänder till Sverige.

Men en sak är nog säker, det blir minnst ett år till i Lonon först!

Skrivet av atte, 2005-03-01

Visa hela (3 kommentarer)

Enligt en artikel i en tidning som min mamma visade mig bor vi mitt i trendsmeten. Så till alla vänner, nu är det bara att boka in weekendresor till London och trenda lite med oss! :-)

Skrivet av atte, 2005-02-23

Visa hela (1 kommentar)

Sex dagar i backen, två nätter med Nbsk-resan och fyra nätter på hotellet med god mat och sköna sängar. After ski, bastu och en kropp som inte åkt på två år. Så kan man sammanfatta en skön semestervecka i Sverige.

Att ta sig till Kittelfjäll från London är inte helt enkelt. Vår ambition var att klara hela resan på fredagen, men det visade sig omöjligt. Istället åkte vi direkt från jobbet på torsdagen till Stockholm, några timmars sömn hos Petter (som för övrigt har en riktigt fin liten lägenhet), och sedan vidare upp till Umeå på fredag förmiddag. Packa utrustningen under eftermiddagen, snabbmiddag med föräldrarna och sedan vidare med bil mot Kittelfjäll.

Lördag-söndag hade vi till och med lyckats få med oss Christian från London, kul att äntligen få visa var man spenderat de flesta av sina brädtimmar, efter en kollektiv-drömma-om-åkning-höst i London. Även kul att äntligen få åka bräda med Petra,...

Skrivet av atte, 2005-02-14

Visa hela (1 kommentar)

Detta är ett mms skickat från min telefon till jon@jpl.se

Tja, det är väl inte helt sant, men nästan. Tuomaz skickade ett mms till mig som jag nu förklarat för Bloggis hur man ska tolka, så snart kan man blogga mobilt.

Skrivet av atte, 2005-01-28

Visa hela (0 kommentarer)

Visst är det underbart att man alltid lyckas hitta undanflykter för sig själv, när det gäller saker man borde göra. Som nu till exempel. Har fått en hel del feedback på bloggis -- saker som ska lagas, ändras och läggas till.

Men istället för att sätta sig och börja koda kommer jag nästan alltid på något som måste ordnas först. Idag kom jag till exmepel på att för att koda måste jag ha en ergonomisk arbetsplats hemma. För att få det måste jag hänga upp min skärm på väggen. Skrivbordet är nämligen för lite djupt, om skärmen står på det ryms inte tangentbordet.

Nåväl, för att häna upp skärmen på väggen behövs en borrmaskin. Efter att surfat priser konstaterade jag att det kanske är lite överdrivet att köpa en splirrans borrmaskin bara för att sätta upp min skärm på väggen, bara för att kunna koda på Bloggis. Skulle nog gå bra utan borrmaskin.

Arbetsdagen tog slut och jag tog mig hem genom den kalla kvällen. Provade spika i väggen, gipsplatta och...

Skrivet av atte, 2005-01-24

Visa hela (1 kommentar)

Har pysslat-på lite mer, nu kan man radera inlägg och bilder. Javaskriptet för att inkludera bilder och länkar är uppdaterade. Sidhuvudet städar vi klart när vi får nya loggan från Petter.

Nu är det dags att promenera hem till hooden och äta kinamat med Janne, han flyttar nämligen UK denna vecka!

Peace!

Skrivet av atte, 2005-01-20

Visa hela (0 kommentarer)

23.40 den 23 december landade jag på en snöstormande Umeå flygplats. Petter mötte upp och körde mig raka vägen till det klassiskt nattöppna haket Happy Burger. Pizza med oliver och svamp, extra stor och sedan hemåt mot Täfteå.

Julafton blev nog den lugnaste hittills i vår familjs historia. Bara Farmor och farbror Anders kom över. Rätt skönt att det inte alltid ska blir sån stor grejj av julen. Vi promenerade, drack glögg, åt god västerbottenspaj och bytte julklappar.

Framåt kvällen när vi dammade av TP konstaterade vi (åter igen) att vår upplaga är från 1984 och således inte helt lätt för mig och Petter att hänga med i eftersom vi knappt visste att vi fanns då...

Juldagen slapp likaså och sedan den klassiska annandagen på Rex. Trevlig middag med bra service, god mat och trevliga människor och sedan tusen miljoner hej-hur-är-det-med-dig-bor-du-kvar?-och-vad-gör-du-nuförtiden? Folkhaven...

Skrivet av atte, 2005-01-08

Visa hela (0 kommentarer)

Gran Canaria var precis lika själlöst och överexploaterat som jag väntat mig men det har inte gått någon nöd på oss, vi har njutit av solen vid poolkanten, strandpromenader och sangria. Någon riktigt paella blev det tyvärr inte, det blir ett projekt för hemmamatlagningen istället.

Efter en vecka på Gran Canaria är jag nu tebax i London två dagar. På torsdag bär det vidare mot Sverige, Umeå och Täfteå. Från 25 grader varmt till minusgrader.

Den nya grafiken för Bloggis ligger tyvärr på Petters avstängda dator så den får vänta några dagar till.

Skrivet av atte, 2004-12-22

Visa hela (0 kommentarer)