En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Bättre sent än aldrig sprang jag på Banksys tredje (mini-)bok: Cut It Out. De två tidigare, Banging Your Head Against a Brick Wall (2001) och Exitstencilism (2002) är två gamla favoriter så det är kul att det kommer mera.

Om någon missat honom kan han presenteras som en av världens mest kända gatukonstnärer och en av dom första att måla med sprejmall.

Han har gjort en hel del kul grejjer, bland annat ställt ut sina målningar och verk i befintliga utställningar på muséer. De tre miniböckerna kan beställas från Amazon.co.uk och mer om och av Banksy finns på...

Skrivet av atte, 2005-07-06

Visa hela (2 kommentarer)

...hyrde ett gäng konststudenter en lokal i grannhuset. Vi gick in och tog en snabb-titt, pratade lite med en av utställarna. Det visade sig att hon var svensk och heter Maria. Pratade på lite, dom bjöd in oss till galleriets invigningsfest och vi erbjöd oss att frysa is och kyla vin uppe i vår lägenhet. Jättebra alla glada, bara byta nummer... Jag fick Marias nummer och ringde det så hon skulle få mitt... och då kommer det upp i hennes display: Jon ringer(!)

Festen blev en trevlig tillställning men ölen tog slut och Christian får kli på benen av vin, men som tur var fanns det en flaska tequila uppe i frysen :-)

Samma kväll ringer Mats min gamla flatmate, numera bosatt i Lund. Han är i stan och vill ses. Vi hann med en vietnames och en omgång pool. Kul att träffa honom igen, det var ett år sedan sist!

På fredag eftermiddag avgick tåget mot Paris. Eurostar är klart smidigt och tar en dit på 2 timmar och...

Skrivet av atte, 2005-06-11

Visa hela (1 kommentar)

Looptroop släpte sitt tredje album nyligen: Fort Europa. Själv visste jag inte att det var ett album på G så med inga förväntningar är det förståss svårt att bli besviken! Looptroop fortsätter vara Sveriges bästa hiphop, utan konkurrens. Lyssna på snuttar från skivan här.

Appropå svensk hiphop tipsade Jenny Lindberg mig om Apan.se, föredetta CFC-Holmsund. De har ett antal demos upplagda på sin site och några av låtarna är faktiskt klockrena. Lyssna till exempel på låtarna Svenska män, På västfronten intet nytt och Idiotvinden.

Det är ju bland annat Looptroops antisexistika inställning som gör att deras hiphop blir intressantare än andras och det är med glädje jag...

Skrivet av atte, 2005-05-11

Visa hela (3 kommentarer)

...jag läst på länge finns på en sida som maswan tipsade om. På adressen [url=http://www.e-covered.co.uk/swe/]http://www.e-covered.co.uk/swe/ erbjuds en rad lockande tjänster. Bland annat kreditkort och "Barclaycard Kontokorten".

Besökaren lockas med budskap som:

Lägga allting du kanna tänka om på din Barclaycard. Och all för nej årlig arvode Sitta rygg, slappa och låta Barclaycard rädda du pengar!

Köpa luft, hav eller skena biljett med Barclaycard för du och mig( resande kamrat annan än affär associera) och du er automatisk täckande vid FRI Resa Tillfällighet försäkringen.

Lockas till en hemförsäkring med:

Om du er sett för billig hem försäkringsbrev, du vill bli mycket glad om du er över 50, bo inne en lugna areal och har en inbrottstjuv larmsignal; du vill bli mindre glad om du er en studerande vem arbeten i en nightclub och hyra en plan

För...

Skrivet av atte, 2005-04-28

Visa hela (1 kommentar)

Med risk för att det här redan används i verkligheten tänkte jag ta mig friheten att försöka förutspå hur stora internetleverantörer (ISPar) kommer modifiera sina DNS-servrar för att tjäna mer pengar.

Jag tror att inom en snar framtid kommer ISPar börja modifiera sina namnservrar så att inget namn blir utan A-record. Dvs försöker man slå upp ett namn som inte finns kommer ISPens namnserver koka ihop ett eget svar på frågan och vackert servera en IP-adress till en webserver som utifrån Host-headern i HTTP-frågan kommer servera annonser och dylikt.

Ett exempel: du vill komma till bikt.se men har glömt adressen och provar bikta.se. Om då bikta.se inte finns skulle du som användare få ett felmeddelande av din vävläsare om att bikta.se inte finns och du kan gå vidare och prova med en annan adress. Men om det blir som jag tror kommer du inte få ett felmeddelande utan du kommer istället komma till en annonsportal där du får ett erbjudande från katolska kyrkan om att komma och...

Skrivet av atte, 2005-04-22

Visa hela (1 kommentar)

Jag kan redan idag avslöja morgondagens brittiska pojkband, exklusivt för Boggis.se. Eller: vi kunde inte låta bli att smygfota fotosessionen på trottoaren utanför. Avgör själva :-)

Skrivet av atte, 2005-04-13

Visa hela (1 kommentar)

...är det dags för återträff med gamla klassen. Dagen började med att jag fick med mig Per till IKSU för lite bad och bastu. Det var riktigt kul och lite oväntat eftersom han annars spenderar majoriteten av sina timmar på jobbet. Efter badet bjöd Michel och Lina på pannkakor och en snabb-resume av deras Ozzie-NZ-Thailand-resa. (Läs hela historien på resdagboken.se).

Sedan vidare mot förträff med klassen på Teg, hos Per Björk. Tyvärr var vi bara ca 15 av 27 som kom, men det var ändå riktigt kul att träffa folk igen. På ett sätt är det 100 år sedan man såg senast och på ett annat har inte så mycket hänt. Den stora skrällen är kanske att två från klassen tagit över föräldrarnas hus i Täfteå, men dom kunde tyvärr inte komma på festen. Sedan det förutsägbara, dom gravida radar upp sig. Annars ungefär som man minns alla.

Det kändes som jag fotade hela kvällen med ned...

Skrivet av atte, 2005-04-10

Visa hela (1 kommentar)

...cyklat i London. Staden går helt plötsligt ännu fortare. Ganska knasigt på fel sida vägen men fort går det. Hemifrån ner till London Bridge är det drygt tre kilometer och tar sju minuter att köra med bil (enligt MSN). På cykel tar det sex. Från London Bridge kan man åka tåg till Englands sydöstra delar. Åker man en timme kommer man ut till hjärtat av Kent. Penshurst närmare bestämt.

Det var i lördags som Christian lyckades övertyga både mig och Petra om det roliga i att cykla. Tillsammans med halva teknikerkåren från Christians jobb begav vi oss till Porc, Penshurst Off Road Cycling.

Måste säga att jag är rätt fascinerad att man kan åka tåg en stund och komma mitt ut på landet. Med 20 grader varmt och skinande sol var det vara att ta på sig shorten och försöka hänga med.

PORC bjöd på längre slingor med blandad...

Skrivet av atte, 2005-03-21

Visa hela (0 kommentarer)