En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Flera delstater i USA planerar att "komplettera" Darwins lära om evolutionen med läran om "intelligent design". Bakom förslaget ligger förståss den kristna högern.

Resonemanget går såhär: Eftersom vissa mekanismer, till exempel människans öga, är så avancerade kan de inte ha uppkommit genom evolution, de måste ha haft hjälp av en intelligent designer, gud med andra ord.

Att planerna får stöd av presidenten är det kanske ingen som överraskas av, men läskigt är det.

The Onion kan redan rapportera om ett rimligt nästa steg: intelligent fallande. Enjoy!

Uppdatering: Micke Data tipsade om ännu en fortsättning på histirien om ID.

Skrivet av atte, 2005-08-18

Visa hela (1 kommentar)

Läste i dagens VK om en krönika som publicerats på Sörfors IFs vävplats. Tyvärr är krönikan borttagen nu så det är svårt att skapa sig en egen uppfattning av den. Lite letande i sökmotorernas ögonblicksbild av vävplatsen hittade jag igen krönikan.

Jag klipper in den nedan bara för att folk ska kunna skapa sig en egen uppfattning. Själv tycker jag att den är ytterst osmaklig och sexistisk. Döm själva!

---

Anrell analyserar "fenomenet" damfotboll

Efter att ha bevittnat herrlagets bedrövliga insats mot Sandåkern härförleden så tänkte jag ge Sörfors damlag en chans att visa vad dom går för också. Skall väl direkt erkänna att jag genom åren inte varit en alltför flitig besökare av damfotboll.
För motståndet denna dag stod Sandåkernskamraterna och det namnet måste väl ha varit dagens understatement.
Dom visade sig vara verkligen goda kamrater, särskilt målvakten måste ha...

Skrivet av atte, 2005-08-16

Visa hela (0 kommentarer)

...är lättare än andra. Som när man vaknar upp fem minuter innan väckaren ringer och känner sig utvilad. När man konstaterar att det är tjugo grader varmt ute och man går till jobbet i flippflopps. När lunchen blir en timme i solen, i gräset, i parken. Och när man jobbar med något så kul att man knappt märker att tiden går förrän det plötsligt är dags att gå hem. Men ändå stressar man hem för man är så sugen på en joggingtur i parken, kropper längtar.

Idag är en sån dag. Och ikväll blir det dags för pricken över i:et, del arton och nitton av 24 säsong 4. Tredje säsongen var rätt trist och förutsägbar men säsong fyra är riktigt bra.

Kimmo var här och hälsade på i helgen, blev goda drinkar på Loungelover, långpromenad runt stan, öl på Tate Modern med härligt utsikt och så förstås söndagens obligatoriska marknader och lite thaimat.


Kimmo tillsammans med sin galna vän från Paris. Galen för att han pratar...

Skrivet av atte, 2005-08-16

Visa hela (1 kommentar)

...kom på besök i helgen. Passade på att vara riktiga turister och åkte båt längs floden. Klara, färdiga, gå: här kommer Tower Bridge!


Tower Bridge (underifrån)

Passerade Johans gamla kontor, tror han kommer bli uppiggad av ett foto på det. Måste vara en av Londons fulaste bygnader.

På kvällen ordnade Stella utomhusbio i Kensington Gardens, slog på stort med Donnie Darko. Filmmusiken framfördes av symfoniorkester och det var riktigt bra med folk på plats, ca 10 000 uppskattade vi.


Ett tag kändes det som jättekaninen Frank var riktigt nära...

Känns som det håller på att bli rutin att gå till blommarknaden på söndagar... men det kan ju knappast skada. Finns en hel del mysiga caféer där uppe som måste...

Skrivet av atte, 2005-08-08

Visa hela (1 kommentar)

Tog en halvdag semester i fredags, mötte upp med Petra och vi satte oss på tåget mot Lancaster, Grange-over-sands och Lakeside, uppe i Lake District. Att få med cyklar på tåget var ett litet äventyr i sig men det gick, med facit hand, bra.

Vi cyklade de sista milen och mötte upp med Ronja på lägergården och åkte med sommarlägerledargänget in till Kendal för en kväll på puben. Verkar som ett trevligt gäng så jag tvivlar inte på att Ronja har det bra där uppe.

På lördagen cyklade vi runt halva sjön Windermere, och åkte färja andra halvan. Skönt att få byta avgaserna i lungorna mot lite frisk luft. Lake Distrikt påminner en hel del om miljön på Nya Zeeland. För första gången på länge sov vi även i både mörker och tystnad...

På lördag kväll var det mexikansk fest på lägergården och en av...

Skrivet av atte, 2005-08-03

Visa hela (0 kommentarer)

Tomas hälsade på över helgen. Fredag och måndag använde han till att beta av klassikerna så helgen kunde lugnt ägnas åt Groove Armade på Lovebox, slänggunga, Camdenpromenad och middag på uteservering.

Antar att vi får se fler bilder i Strics blogg, blev visst över en gig fotat :-)

Har bokat biljetter för helgen oxå, åker upp till Lakeside och hälsar Ronja, om vi lyckas bråka klart med Virgin trains så kommer cyklarna med och vi kan ta en ordentlig cykeltur i bergen där uppe.

Magnus och Mike kommer helgen efter, Kimmo helgen därpå och sen blir det Sverige och Jonas och Marias bröllop. Full fart med andra ord, men det kanske är lika bra, så slipper man bli deprimerad över att juli...

Skrivet av atte, 2005-07-27

Visa hela (0 kommentarer)

Har varit i Luxemburg en vecka på ICANN-möte. En del trevliga seminarier om bland annat DNSsec som visst är på G och kommer adderas till rotservrarna senare i år. Det pratades även en del om nya läskiga attacker mot DNS, tror vi kan räkna med en del skriverier om detta inom några veckor.


Jenny, Joe och Gavin smider planer inför ett kundmöte.

De första dagarna var fullpackade med möten, luncher och middagar med återförsäljare och annat branchfolk, men senare lugnade det ner sig och vi fick lite tid över att ta en titt på Luxemburg.

En kväll var vi inbjudna på en tur till Tyskland och Karl Marx hemstad Trier. En tävling runt stan och sedan middag på en vingård. Extra kul eftersom jag inte hade nån aning om att vi skulle lämna Luxemburg när vi satte oss på...

Skrivet av atte, 2005-07-18

Visa hela (0 kommentarer)

...till London till sist. Sara pratade häromdagen om att hon vill flytta kontoret till nånstanns utanför City innan det smäller. Vi hann inte flytta men vi klarade oss alla bra. Siva blev lite hispig när han hörde om bomberna och lämna kontoret för att till fots ta sig tillbaka till Victoria Station där han lämnat sin flickvän. Han hann inte tillbaka innan vi tyckte det var dags att gå hem, hoppas det gick bra för honom.

Lämnade kontoret tidigare än vanligt och flydde iväg från stimmet och åt picknickmiddag i Victoria Park. Petter var här förra veckan och hade med sig min beachvolleyboll så vi fick även tillfälle att spela lite beach för första gången i år.

Idag har vi jobbat hemifrån. Det är inte alls så dumt. Man ställer klockan på 8.50, snoozar en gång och sedan sträcker man ut armen och slår man på datorn och går online på IMen 08.59....

Skrivet av atte, 2005-07-08

Visa hela (2 kommentarer)