En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Eftersom jag inte fann det helt trivialt att göra baklängesuppslagningar (reverse lookup) av IPv6-adresser i C så tänkte jag passa på att posta fungerande (?) kod här.


char *ipv6_ip2name (char *ip) {
int e;
struct sockaddr_in6 *sa;
char *host;
sa = g_new0 (struct sockaddr_in6, 1);
sa->sin6_family = AF_INET6;
if ((e = inet_pton(AF_INET6, ip, (&sa->sin6_addr)) < 1)) {
/* FOR DEBUG: perror ("errno after inet_pton: ");*/
debug ("inet_pton() cannot convert string %s to bin struct, " \
"error number %d", ip, e);
g_free (sa);
return NULL;
}
host = g_new0 (char, 1024);
if ((e = getnameinfo(sa, sizeof(struct sockaddr_in6), host, 1023, NULL, 0,
NI_NAMEREQD))) {
debug ("getaddrinfo() failed: %s", gai_strerror (e));
g_free (host);
g_free (sa);
return NULL;
}
g_free (sa);
debug ("looked up %s, resolves to %s", s, host);
return host;
}

Har inte testat...

Skrivet av atte, 2005-10-27

Visa hela (0 kommentarer)

Puh! Nu är det äntligen gjort! Höstens semester är bokad! Vi har sneglatpå sista minuten-resor i några veckor nu och speciellt en till röda havet med femstjärnigt hotell. Vi bestämde förra veckan att vi skulle vänta till idag med att boka för att se om priset föll, men tyvärr väntade vi för länge, resan försvann.

Men så idag dök det upp en annan resa till Egypten och röda havet, på femstjärnigt hotell, och gissa vad, vi bokade! Så nu är det bara att damma av sommarkläderna och vänta på avresan om två och en halv vecka.

Peace!

Skrivet av atte, 2005-10-26

Visa hela (2 kommentarer)

...är bra måndagar. När måndag bara försvinner vet man att det snart är helg igen.

Magnus kom med önskemål om en anpassad RSS-matning och Pontus har implementerat. Nu kan man läsa inlägg från ett urval av bloggar genom att peka RSS-läsaren till:

http://bloggis.se/rss/{atom,rdf,rss,rss2}/användare1,användare2,...,användareN

Min mor var på besök i helgen, vi handlade på Foodhall och åt alldeles för mycket mat. Hann med några promenader och marknader. Hon joinade upp med arbetskompisarna igår och nu ska dom tillbringa några dagar på olika myndigheter och se hur England jobbar med miljöarbetet. Ska bli intressant att höra...

Christian har visat lite knep i Gimp och jag har upptäckt vilket härligt kort skärpedjup jag får med kameran inställd på macro-läget.

För övrigt är livet lugnt. Funderar...

Skrivet av atte, 2005-10-10

Visa hela (1 kommentar)

Har just kommit in till kontoret och det känns som jag vill spy. Och nej, det är inte fysiskt, jag har inte ätit något ännu. Det är rent psykiskt.

På väg till jobbet passerar jag ett hus som renoveras. Det är täckt av byggnadsställning och idag stod två arbetare på trotoaren. Tätt intill varandra. Fokuserade. Men det var ingen ritning dom granskade. Det var tjejen som just passerat på trotoaren. Dom tittade inte på henne. Dom GLODDE.

Fem minuter senare när jag korsar vägen på ett obevakat övergångsställ håller jag på att bli överkörd. Dom två männen i bilen tittar nämligen inte på vägen utan STIRRAR på en tjej på andra sidan vägen.

Jag blir helt skakis och kommer att tänka på Petras berättelser om hur det är att gå till och från jobbet. Det är nämligen svårt att lyckas med utan att män tutar med bilen, visslar och ropar efter henne.

Jag kommer in på kontoret och beklagar mig för min engelska kollega. Hon är inte alls förvånad och förklarar bara...

Skrivet av atte, 2005-09-30

Visa hela (1 kommentar)

Vi åkte till Richmond Park i lördags. Det blev en tre timmars promenad i den stora parken, lite foton på vilda djur och sen en macka och lite vin på en terass med utsikt över parken.


Lekte lite med läget på kameran som gör att bilderna ser gamla ut. Skojj!

Och så var vi förrsten till Sainsburys och handlade lite mat på vägen hem. Äntligen har dom tagit fram julgrejjorna, det var väl på tiden, det är ju ändå september!

Skrivet av atte, 2005-09-26

Visa hela (3 kommentarer)

Doh

Efter att ha misslyckats med att boka tåg (+cykelplats) för en tur till New Forest över helgen tröst-gick jag till Foodhall på Oldstreet (snett mitt emot 333). Har passerat många gånger förrut men det har alltid varit stängt. Idag hann jag i alla fall in innan stängning. Och det var grymt. Jag måste nog utlysa Foodhalls till mitt nya favorithak. I alla fall för exklusiv mat.

Tänk att man tar allt det bästa från Italien och samlar i en butik. Och sen kryddar man med bra mat och vin från resten av världen, då har man Foodhalls.

Det blev en stor bit färsk mozzarella, en argentisk flaska rött, ett bröd med soltorkade tomater och pistagenötter, chips av rödbettor och andra grönsaker och nymalna espressobönor från Jamaica...

Rekommenderas varmt! Trevlig helg!

Skrivet av atte, 2005-09-23

Visa hela (0 kommentarer)

Men det gör inte så mycket. Det är rätt skönt med sval fräsh luft. Perfekt för en tur i parken...

Det var ju ca 12 år sedan jag slutade åka skateboard men skam den som ger sig...


Upp med händerna!


Och britterna spelar mest rugby...

Efter turen i parken var vi till The Dove Freehouse uppe i Hackney som Erik rekommenderat. Det ligger längs en mysig gata full av barer, pubar och restauranger, just norr om kanalen uppe i Hackney. Dom serverar en attans massa ölsorter och idag blev det jordgubbsöl, oväntat gott.

Peace!

Skrivet av atte, 2005-09-17

Visa hela (4 kommentarer)

En man hotade på lördagen att flyga in ett flygplan i den 328 meter höga skyskrapan Sky Tower i Nya Zeelands största stad Wellington.

...rapporterar DN här. Vi andra undrar hur Wellington med sina ca 200 000 invånare plötsligt blev större än miljonstaden Auckland?

Skrivet av atte, 2005-09-17

Visa hela (1 kommentar)