En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Så var det åter dags för årets julbak igår. Lite dålig uppslutning med folk men vi blev i alla fall ett tiotal. Vi bakade lussekatter och pepparkakor, kokade kola och knäck, drack varm glögg o kall öl. Fick äntligen användning för den sista ölen som blev kvar efter inflyttningsfesten förra året :-)

Idag var vi ner till Greenwich på långpromenad. Grymt sugna på kinamat hamnade vi på första bästa ställe. Buffé. Ät så mycket du orkar. Men väl inne på andra varvet började jag misstänka att det inte var värdskvalitet på maten. Det blir lixom lätt så att allt simmar i fett. Dom första tio vårrullarna är goda men sen smakar dom mest fett...

...och här är i alla fall bildbevis på att himlen inte är svart i hela London ikväll även om det visst brinner en attans massa olja norr om stan. Peace!

Skrivet av atte, 2005-12-11

Visa hela (2 kommentarer)

...kom över på middag igår. Västerbottensostpaj kvällen till ära. Vi konstaterade tyvärr att dom är i Sverige nästa vecka när vi har julfest så dom fick tjuvinviga juldekorationerna.

Erik målar Jesus och appropå temat lovar dom att den gamla snubben snart kommer synas i en reklamkampanj dom gjort för Time Out. Väntar med spänning.

Skrivet av atte, 2005-12-03

Visa hela (1 kommentar)

Ordfront publicerade nyligen en välskriven och intressant artikel av Dan Josefsson som tar upp den svenska finanspolitiken och välfärden de senaste årtiondena. Den är lång men klart läsvärd!

Läs artikeln här.

Trevlig helg!

Skrivet av atte, 2005-11-25

Visa hela (0 kommentarer)

Tidigt i måndags morse kom vi hem. Hela tre timmars sömn och sedan vakna upp till vardagen igen. Men det är rätt skönt ändå. Att vara tillbaka i kylan. Fräsch luft liksom.

Egypten var bra, vi fick precis vad vi ville ha. Ett bra hotell med stor pool, bra strand och underbar mat. Omgivningarna i Taba Heights var däremot inte så mycket att hänga i granen. Själlöst. En dalgång helt planerad för att inrymma ett tiotal hotell, lägenhetskvarter och golfbana. Ingen kultur. Inga locals.


Var tvungen att ta den här bilden för den ser precis ut som den i reklamen för resan...

På flygplatsen inför utresan såg jag en reklampelare för Kodaks engångsundervattenskameror. Men poletten trillade inte ner och jag insåg inte att jag ville ha en förrän första dagen när vi badade i poolen. Så dags då. I England kostar kamerorna motsvarande 70 kronor. På hotellet ville dom ha 300 kronor för en kamera som...

Skrivet av atte, 2005-11-22

Visa hela (2 kommentarer)

I lördags firades Bonfire Night i Storbritannien. Det är typ som svenska valborgsmässoafton med brasor och fyrverkerier. Men Bonfire Night firas inte för att ta farväl av vintern utan snarare för att hedra minnet av en misslyckad katolsk konspiration och sprängning av parlamentet i London 1605.

Vi gick till Victoria Park för brasa och fyrverkerier. Rätt mäktigt och välordnat. Men jag vet inte riktigt om dom fått historieskrivningen rätt. Vi firar ju att parlamentet inte sprängdes. Men samtidigt bygger dom en modell av det och eldar upp...

Skrivet av atte, 2005-11-07

Visa hela (0 kommentarer)

Sedan Pontus rekommenderade the New Pornographers har jag haft deras Electric Version i podden och det har smugit sig fram lite nu och då. Ett bra album. Så när jag såg att dom skulle spela på 93 Feet East fanns det ju ingen ursäkt för att inte gå.

Utan att ens vara inlyssnad på hälften av låtarna så var det en riktigt bra spelning. Det spelar inte så stor roll om man inte hört låtarna tidigare, dom gör en glad första gången lixom. Fick lite dåligt samvete att jag inte betalat ett öre för deras musik så jag tänke köpa en t-shirt eller nånting för att kompensera. Men det fanns inga. Istället kom jag hem med Electric Version på vinyl. Nu fattas bara spelaren.

Skrivet av atte, 2005-11-04

Visa hela (4 kommentarer)

Det slog mig plötsligt hur ofta jag blir missförståd när jag säger att jag är antisexist. Det är inte ovanligt (skratta inte nu) att folk tror att jag är emot sex!

Det är naturligtvis olyckligt att ordet sexism innehåller ordet sex. Istället för att importera ordet rakt av från engelskan skulle det kanske översatts till könsism. På så vis skulle folk lättare förstå innebörden första gången dom hör ordet. Det blir lättare att dra paralleller till rasism och haja att det är könsförtryck det handlar om, inte sex.

Och när jag är inne på ämnet kan jag inte undgå att faschineras över hur feministiskt initiativ (i media) uppfattas som ett kvinnoparti. Hela vitsen med feminismen i allmänhet och FI i synnerhet är ju att upplösa betydelsen av kön/genus. Maria-Pia Boëthius skriver en bra krönika om det här på SvDs Brännpunk. (länk).

BBC som jag tidigare brukade se som en...

Skrivet av atte, 2005-11-03

Visa hela (2 kommentarer)

Borough Market nere vid London Bridge. En matmarknad som piikar varje lördag. En härlig blandning av fina grönsaker, bra (läs: icke-brittiskt) bröd, ostar, viner, bubbel, pajer, tårtor... osv.

Kom hem med några bitar kladdkaka, ett grovt bröd, ingefärs- och honungstryffel, Tia Maria- och kaffetryffel, vit tryffel, mörk truffel, en flaska Bordeaux och en påse med hallon, tranbär och björnbär.

Olja och vinäger får bli nästa gång.

På vägen hem stötte vi på några skejtkids. Den här killen ollade från första nivån till andra, grindade dom två-tre metrarna till kanten för att sedan sätta en kickflipp på väg ner. Sweet. Peace.

Skrivet av atte, 2005-10-29

Visa hela (1 kommentar)