En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Testade just att addera min blogg till Bloggkartan. Ska bli kul att se om det funkar...

Uppdatering: Nej det fungerade inte så bra. Dom länkar nu till Bloggis.se istället för till min blogg på /atte. Och support-epost saknas...

Skrivet av atte, 2006-04-06

Visa hela (0 kommentarer)

En tidig version av Biktis finns upp nu på biktis.se. Titta gärna in och lätta ditt hjärta! Har inte ens tittat på sajten i IE än men den funkar bra med Firefox. Peace!

Skrivet av atte, 2006-04-06

Visa hela (3 kommentarer)

Pratade just med Petter som peppade mig lite på att blogga med bilder. Passar bra nu när jag har ny kamera, det blir lätt att den kommer med både hit och dit. Så här kommer den, helgen i bilder!

Fredag

Vin med arbetskompisarna efter jobbet. Hann med ett glas på en uteservering i sann sommaranda innan det blev för kallt.

Lördag

Förkyld dag utan större äventyr...

Provade det nya koreanska tehuset som öppnat på Bethnal Green Road. Roliga te-sorter och goda joser.

Smakade på whiskyn som Christian lämnat efter sig. Eftersom vi är nybörjare hade vi tagit det säkra före det osäkra och köpt en god ost till. Osten vad god (den ska egentligen ätas med champagne) men whiskyn var trasslig!

Söndag

Frulle!

_Vi utmanade våra förkylda...

Skrivet av atte, 2006-04-04

Visa hela (1 kommentar)

Jag gillar inte tanken på att föreslå att det var bättre förr i tiden, men...

Skrivet av atte, 2006-03-26

Visa hela (4 kommentarer)

Det finns ett skräpmatshak i mina kvarter med en handskriven skylt i fönstret: "FEED THE FAMILY ..." med ett erbjudande om stora mängder väldigt fet mat till ett lågt pris. Jag tänkte ta kort på den fina skylten men jag har tyvärr glömt var jag sett den. Idag hade jag kameran med mig när jag passerade ett annat av hoodens skräpmatshak...

Den har skylten är kanske inte lika tydligt, men den ger ändå ett tydligt budskap till alla pappor: "Det här är vad familjen vill ha!" och "Ta ditt ansvar som förälder och föd familjen!". Vackert.

Skrivet av atte, 2006-03-26

Visa hela (1 kommentar)

Jag kan inte låta bli att publicera den här bilden som jag tog på Tesco idag. Ursäkta min dåliga humor men det här tycker jag är underbart (tokigt).

Nån som känner för att dricka varje dag?

Skrivet av atte, 2006-03-26

Visa hela (2 kommentarer)

Köpte ett polfilter härom dagen och idag kom minneskortet jag beställt från Amazon. Två GB 80x-minne räcker till drygt 570 bilder i högsta jpeg-kvalitet, bara att knäppa med andra ord. Från och med nu förvandlas jag till turist en timme per dag, måste ju använda lunchrasten på bästa sätt :-)

Petra är i Rom över helgen för att fira Karins 30-årsdag. Dom sitter antligen som bäst på en uteservering just nu och dricker ett gott vin till en rykande pasta. Men Gavin (som är teknikchef på jobbet) är i New York den här helgen så det var inte läge för mig att lämna London. Här sitter man istället med ansvar för att ett trettiotal servrar ska fungera.

Men å andra sidan har jag ingen ursäkt för att inte få igång biktis.se och se första säsongen av Southpark. Det får bli målet med helgen.

Christian har jobbat hemifrån den här veckan och passat på att...

Skrivet av atte, 2006-03-24

Visa hela (2 kommentarer)

Satt och snackade med Christian härom kvällen. Jag kom på mig själv med att i ord försöka formulera en känsla jag haft dom senaste åren. En känsla av att vi i Sverige på senare tid importerat två parallella skräpkulturer från kanske framför allt USA och England.

För det första: Tjejer ska vara sexobjekt. Inte bara i medvetandet utan även rent praktiskt. MTV liksom aftontidningar och veckotidningar/ungdomstidningar visar en homogen bild av tjejer i tajta minimala toppar och byxor eller underkläder/bikinis. Ska man tro MTV kan tjejer inget annat än att skaka på rumpan framför kameror, speciellt när dom är i närheten av män. Män står däremot mest stilla, kanske gör dom hiphopgest med högerhanden, men framför kännetecknas dom av stora heltäckande kläder.

Tjejerna är helt enkelt till för männens sexuella tillfredsställelse och dom ska mer eller mindre vika ut sina kroppar för att bli accepterade/uppskattade.

Kanske kan detta sammanfattas i uttrycket...

Skrivet av atte, 2006-03-22

Visa hela (3 kommentarer)