En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Bland annat DN skriver om att konsumentverket kommit med rekommendationer för hur man hoppar studsmatta säkrare. Jag blir lite förvånad att dom inte tar upp det bästa tipset: Gräv ner studsmattan så den kommer i jämnhöjd med marken. Flyger man av faller man då en meter mindre vilket kan vara rätt skönt! Hoppa lugnt!

Skrivet av atte, 2006-05-26

Visa hela (1 kommentar)

DN skriver om slututställningen på Berghs i dagens ekonomidel. Petter syns på bild och hans projekt Odeur omnämns i artikeln.

Klicka på bilden för en större variant.

Själv ska jag försöka komma med flyget till Stockholm efter jobbet idag, ska bli kul att se utställningen. Trevlig helg!

Skrivet av atte, 2006-05-19

Visa hela (1 kommentar)

Jag sitter och jobbar med sommar-stilen för Bloggis. Det blir blått. Men det är tyvärr inte jättelätt att skapa nya teman eftersom transparanta ikoner bara fungerar med Firefox och andra vävläsare som kan hantera PNG-bilder rätt. Och tyvärr använder de flesta besökare och skribenter Internet Explorer (fortfarande! 2006!).

Nåväl, innan jag fortsätter slita mitt hår ska jag passa på att posta lite bilder från förra helgen. Det blev en långhelg i Sverige.

Begravning för Petras morfar

Solen kom fram och vi prickade in årets första grillning på verandan. Träffade lite av Petras gamla kompisar och var till och med ut till Ockelbo för en pizza med Lars och co.

På lördagen bar det av mot Stockholm och finalen av 48 timmar. Vinnarbidraget var tyvärr rätt trist, men det var trevligt att träffa Petter och hans kompisar.

Jonas kommer förbi i helgen och nästa helg...

Skrivet av atte, 2006-05-11

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har ofta en kamera i fickan när jag traskar runt London. Ibland hittar man något kul att fota, ibland något konstigt. Men jag har funderat på vad som skulle hända om man kommer mitt i smeten något dag, mitt i en olycka eller brand. Vad skulle man göra? Ta lite bra bilder och skicka till BBC kanske.

Så idag började det brinna i ett bygge på samma gata som mitt kontor. Jag fick lite fina bilder innan brandkåren släckte (tog bara några minuter). Lägger över bilderna till datorn och ska precis posta till BBC när jag inser att... dom inte har någon länk eller e-post-adress dit man kan posta nyheter och bilder. Antiklimax.

Och när jag ändå skriver måste jag passa på att klanka-ner på ordet byxa. Jag utnämner det härmed till svenska språkets mest oattraktiva ord. Om det ens är ett ord. Jag ska göra lite bättre research men jag hoppas verkligen att byxor bara finns i pluralform...

Skrivet av atte, 2006-05-03

Visa hela (8 kommentarer)

Nu har äntligen Receptis.se kommit igång. Det är en svensk receptwiki, dvs en sajt där besökarna kan redigera innehållet.

Vi vill ha hjälp med att samla recept! Titta gärna in och posta dina bästa recept, både för maträtter och bakverk!

Även foton på rätter och bakverk är välkomna!

Trevlig helg!

Skrivet av atte, 2006-04-28

Visa hela (1 kommentar)

Bland annat Resumé och Expressen skriver idag att Ljungberg är för sexig för att synas på reklampelarna i Stockholm.

I själva verket handlar det om att kommunen sagt nej till reklamen för att den är sexistisk.

Total begreppsförvirring råder. Jag är, liksom dom flesta antar jag, emot sexistisk reklam, alltså reklam som objektifierar och cementerar förlegade könsroller och -strukturer.

Men jag har svårt att se varför bilden med Ljungberg och tjejen skulle vara sexistisk?

Kommunen klantar till det och blandar ihop begreppen. Och media rör ihop begreppen ännu en gång när de rapporterar om det. Illa!

Uppdatering:

Det verkar som om kommunen nekat reklamen för att den var för stor snarare än för innehållet. Att jag gick på samma nit som jag gjort så många gånger förr: tro på det jag...

Skrivet av atte, 2006-04-25

Visa hela (3 kommentarer)

Kom hem i söndags efter en dryg vecka hos Oscar och Sandra i Verbier. Sju dagar i backen och i alla fall ett par av dem med kanonåk och sol! Riktigt skönt att få lite åkning i benen i år igen. Nåväl, har kommer några bilder som får sammanfatta en trevlig vecka!

En tiondels sekund senare är både jag och kameran täckta med snö...

Petra jobbar på ap-brännan

Och här visar jag att jag är mer ovig än duktig på att tricka...

Tror det är första gången jag är på 3300 meters höjd, i alla fall på en bräda

Ursäkta klippningen men jag var bara tvungen att få med Stig-Helmers gamla annex

After ski på två tusen meters höjd. Skönt!

Tack för en bra vecka Oscar och Sandra!

Skrivet av atte, 2006-04-19

Visa hela (1 kommentar)

Haha, fick just den här bilden från Jonas E och måste få ta mig friheten att publicera den...

...vackert!

Skrivet av atte, 2006-04-18

Visa hela (4 kommentarer)