En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Jag antar att det kommer regniga kalla vinterdagar när jag tar mig tid att sortera alla foton som blir liggandes på hårddisken. Ju mer man lär sig fixa med vitbalans, nivåer och färger desto kräsnare blir man. Det blir enklare att låta bildera vila orörda i sin mapp...

Halva sommaren har gått och ett par bilder borde jag verkligen lyckas få upp i alla fall. Pelle har varit förbi ett par gånger och köpt kamera och allt så nu vill vi se lite resultat från honom oxå!

Micke data var förbi i början av sommaren, han får bli dagens bild! (Sorry Micke men det blev inte världens kvalla, men det var kul att du tittade förbi i hooden!)

Skrivet av atte, 2006-07-17

Visa hela (0 kommentarer)

Så sprang juni iväg och snart är det mitten på juli. Nedräkningen har startat, planet lyfter mot semester och Sverige fredag den 21 juli...

Nåväl, sommaren är inte försvunnen i alla fall, jag har fångat några dagar på bild. Lovar att lägga upp inom kort.

Fick äntligen lite gjort här på Bloggis idag, jag har länge önskat mig en polaroidiseringsfunktion för bilder. Här kommer ett första test:

...inte så tokigt va? Peace!

Ps. För alla kompisar i Umeå, boka in fredag den 28 juli i semesterkalendern så grillar vi lite mat i Täfteå!

Skrivet av atte, 2006-07-05

Visa hela (2 kommentarer)

Imorgon är det midsommarafton och det är med andra ord hög tid att sammanfatta vinterns avklarade serier. Det blev en hel del nu när jag ser tillbaka på vintern som gick.

Låt mig börja med den mest menlösa serien: Lost säsong två. Säsong ett var helt okej även om den kunde bli bitvis seg. Säsong två däremot är rena sirapen. Det är förvisso avkopplande att se fina bilder från exotiska miljöer när man själv krypit ner under täcket hemma i sängen för att fly vintermörker och -kyla. Men verkligen inget jag rekommenderar andra att se. Planerar du att se säsong två så lägg den sist i att-se-listan.

Nästa serie ut är Prison Break. Helt klart årets nykomling. Spännande serie med criffhanger i nästan varje avsnitt. Tyvärr verkar det vara så med serier att blir dom populära planeras direkt för många säsonger; vilket är fallet även...

Skrivet av atte, 2006-06-22

Visa hela (1 kommentar)

Kan inte låta bli att posta den här skärmdumpen av hur VK.se ser ut i skrivande stund. EXTRA EXTRA EXTRA!!! Mjölk återkallas!!! (By the way: en snubbe dog på Volvo).

Skrivet av atte, 2006-06-21

Visa hela (0 kommentarer)

Det var klarblå himmel härom dagen så jag passade på att fota Tower Bridge på lunchen. Jag är extra nöjd med just den här bilden...

Svenska Tower Bridge

Och sedan lite nytt från (sägs det i alla fall?) Banksy.

Banksy(?) vid Hoxton Square

Och slutligen från en gränd vid Curtain Rd:

El Chivo (?)

Skrivet av atte, 2006-06-08

Visa hela (0 kommentarer)

Det slog mig när jag pratade med en kompis över ICQ idag att det är hög tid att folk installerar och lär sig använda PGP för sin e-post. Även om det i praktiken inte behövs speciellt ofta kan det vara bra att ha det installerat och ha som vana att skicka privat e-post krypterad.

För ickenördar kan det verkar komplicerat men det behöver det inte vara. GnuPG är en fri implementation av PGP, ett system för att kryptera och/eller signera e-post. Det fungerar även utmärkt för att kryptera backup-filer och annan information som man har liggandes på datorer som en dag kanske blir stulna eller sålda i andra hand till någon som snokar rätt på varenda fil som funnits på hårddisken.

GnuPG kan laddas ner här. När det är installerat skapar du ett nyckel-par: en privat och en publik nyckel. Med den publika kan folk skicka krypterade meddelanden till dig och även verifiera meddelanden signerade...

Skrivet av atte, 2006-06-07

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har gått omkring med dåligt samvete ett bra tag nu. För att jag fyller hårddisken med foton och andra grejjer som det vore trist att tappa om hårddisken skulle pajja eller datorn bli stulen.

Så förra veckan gjorde jag slag i saken och beställde en extern 250-gigsdisk. I morse kom med med posten och större delen av dagen har den stått och jobbat.

Risken med en extern hårddisk där man lägger alla sina filer är att den blir stulen och vips har man gett bort alla sina foton, dokument och kanske e-post till någon främling. Lösningen är rätt enkel, bara att kryptera innehållet!

Och det där vet ju alla, man borde. Men det behöver inte vara så svårt att använda stark kryptering i verkligheten heller. Här kommer en liten introduktion till hur det kan gå till när man sätter upp en säker partition.

Innan du börjar

  • Kolla att du har en version av cryptsetup som stöder LUKS. När du kör cryptsetup --version bör du se något i stil...
Skrivet av atte, 2006-05-31

Visa hela (1 kommentar)

När ryktet började spridas på IRC för några timmar sedan kliade det i fingrarna, kanske läge att posta ett litet inlägg om det här? Men nej, det tog inte speciellt lång tid innan TV4, SVT, Aftonbladet med flera snappat upp nyheten.

Det tråkiga i rapporteringen är att ingen ifrågasätter uppgifterna från polisen (citat (inkl stavfel) från Aftonbladet.se):

--På den här sidan finns det länkar som man har lagt ut, till upphovrättsskyddat material, helt enkelt, säger Ulf Göranzon, presstalesman på Länskriminalpolisen i Stockholm.

Att det finns länkar till upphovsrättsskyddat material är väl knappast ett brott? Tillåt mig isåfall bryta mot lagen jag med den här länken till images.google.com. Många av de bilder som finns där är...

Skrivet av atte, 2006-05-31

Visa hela (1 kommentar)