En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

''Ett av de farligaste sätten homosexualitet invaderar familjelivet är genom populärmusik. Föräldrar bör hålla ett vakande öga över sina barns lyssningsvanor, speciellt i dessa Internettider med MP3-piratkopiering.''

Kolla in hela listan här.

Har dina barn trots varningen redan drabbats av homosexualitet kanske C.H.O.P.S. kan vara till hjälp, ett program för att omvända homosexuella till vanliga människor.

Tyvärr verkar Lovegodsway.org vara ren satir, hade varit grymmare om det var på riktigt. Sök efter Donnie Davies på någon av video-sajterna för att se mer.

Skrivet av atte, 2007-01-30

Visa hela (5 kommentarer)

Nu är det sju veckor sedan vi var i Gambia, hög tid för lite bilder.

Åsa och vagn... och amerikanska hiphoptröjor.

Tja.. varför något annat?

Vi bodde på ett hotell som hade det mesta: pool, egen strand, gym och helt OK käk. Dagarna bestod mest av sol, böcker och en och annan promenad genom staden. Promenaderna tog på den mentala energin. Alla skulle vara kompis, ta i hand, visa vägen. Alla försäkrade att dom verkligen inte var ute efter pengar. Alla blev lika arga när man inte betalade. Bumsters kallas dom.

Ber man att få vara för sig själv reagerar dom alla på samma sätt: It is nice to be nice in Gambia. En dag fick jag nog och kontrade med it is nice to shut up men det var ju mindre poppis.

Soluppgång över hamnen i Banjul.

Effektiv djurtransport.

_Det syns...

Skrivet av atte, 2007-01-25

Visa hela (5 kommentarer)

Sorry Evening Standard, I just had to steal it so I can share the very important news with my Swedish friends!

De Engelska tabloiderna kan nästan få de svenska dito att framstå som relevanta...

Skrivet av atte, 2007-01-08

Visa hela (1 kommentar)

Har sett några notiser senaste veckorna om att COOP börjar sälja reklamplats på mjölkpaketen.

Omoraliskt och tråkigt gissar jag att vi kommer höra från sina håll. Det må så vara, men jag måste få ta tillfället i akt att reflektera över ett fenomen som i alla fall finns i Umeå, där mjölken kommer från Norrmejerier.

Mjölkförpackningarna har varit fria från köpbar reklamplats men knappast reklamfria. På förpackningarna har nämligen mejeriet spridit sin egen propaganda genom åren. Vi har fått lära oss om hur nyttigt det är att dricka mjölk. Mjölk ger starka ben hette det då. När forskningsresultat pekade åt annat håll blev det mjölk ger starka barn. Ingenting om...

Skrivet av atte, 2007-01-04

Visa hela (1 kommentar)

Väskan är snart färdigpackad. Om sju timmar går bussen mot tåget, mot flyget, mot Gambia och Banjul. Ska bli skönt att komma bort från ett regnigt och mörkt London. Få lite sol, bad och sovmorgon. Hittade igen hotellet på Google Maps:

Verkar OK. Och om man ska tro BBCs prognos lyser lampan över Banjul:

Banjul är Gambias huvudstad, dom kallar det city men det bor visst bara 35 tusen där. När belysningen stängs av klockan åtta på kvällen dör allt.

Nej nu är det dags att packa det sista. Lovar att posta nån bild under veckan om det finns www på hotellet. Tja!

Skrivet av atte, 2006-12-01

Visa hela (4 kommentarer)

Vi tog tåget till Lake Distrikt och Ronja förra helgen. Hon har skaffat brittisk pojke, Gawain, o bor i ett äkta litet townhouse i en liten byn utanför Ulverston.

Gick upp på ett berg för att titta på utsikten, men i det ivriga spöregnet såg den magiska bäcken på vägen upp betydligt intressantare ut än vita dimmutsikten som väntade på toppen... Blir att önska sig regnbyxor i julklapp.

...drog blöta vidare till Lakeland Climbing Centre och fick upp värmen igen. Petra blev så peppad på klättring att hon köpte klätterskor härom dagen. (Ronja som leder på bilden dock.)

Söndagen var finare o det blev en paddeltur på Englands största sjö (säger inte mycket dock), Lake Windermere.

Tack för en bra helg Ronja!

Skrivet av atte, 2006-11-23

Visa hela (1 kommentar)

Det höll på att bli en repris på Kimmos hoppa-på-tåget-i-sista-sekunden den där mörka tidiga lördagsmorgonen när chauffören på buss 26 vägrade öppna dörren trots att bussen stod på hållplatsen när vi skyndade fram. Den enda taxin som passerade vek av in på macken brevid. Till sist kom en ny tjugosexa och vi hann till stationen i god tid. Så god att vi fick med oss frukost ombord på Eurostjärnan.

Väl i Paris hade Kimmo (med all rätt) snoozat bort ankomsttiden och vi fick sätta parislokalsinnet på prov. Det gick fina fisken och några timmar senare satt vi i de judiska kvarteren o mumsade falafel.

Det blev en skönt hösthelg med promenader, mat, ost, mera mat och vin.

Vad tråkigt det vore att bara visa dom bilder som blev bra! Tack för den här Kimmo!

Ernesto bjöd på brunch

_Och så förstås det...

Skrivet av atte, 2006-11-21

Visa hela (2 kommentarer)

Var hos Kimpa i helgen. Ska vaska fram lite höstbilder från Paris såsnart jag lockat ur dom ur kameran...

Skrivet av atte, 2006-11-02

Visa hela (3 kommentarer)