En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Efter att ha bott i London i några månader fantiserade jag om hur det skulle vara att göra det totalt motsatta, att bo en vinter på en öde plats. Till exempel på Norrbyskär. Arbeta skulle man kunna göra nästan lika bra över nätet. Underhållning skulle man ha i form av filmer, serier och böcker. Dygnets ljusa timmar kunde man använda till att åka skidor, ta promenader och kanske pyssla med något utomhus.

Sedan sitta inne vid brasan på kvällarna. Norrbyskär kändes som den totala ödeplatsen. Och tanken känns fortfarande lite lockande de dagar när Londons folkmassor blir påfrestande.

Men idag nämnde Appelblad detta telegram i Piteåtidningen och det får mig nästan att tänka om. Norrbyskär är nog inte den ultimata ödeplatsen. Piteå är.

Skrivet av atte, 2007-03-08

Visa hela (2 kommentarer)

Vi har haft ambitionen i tre år och igår blev det äntligen av. På 42a våningen i Tower 42 ligger nämligen champagnebaren Vertigo 42. Bord måste bokas en vecka i förväg men det är det värt! Härlig utsikt och goda bubblor!

Petra fyllde år och vi passade på att testa restaurangen som vi bott granne med i snart tre år, Le Trois Garcons. Fantastisk mat och bra service, tyvärr lite för dyrt för att bli stamhaket nummer ett...

Petra i hissen ner från Vertigo. Grattis Drrling!

Skrivet av atte, 2007-02-22

Visa hela (4 kommentarer)

...går till Peter, Nichlas och Marcus som sålt halva Apberget.se till VK. Det är verkligen kul att se unga som vågar satsa på sin grej och göra bra saker. Jag är säker på att det finns många fler i Umeå som har potentialen att göra liknande grejjer!

Läs mer i DN, VK och Resume.

Skrivet av atte, 2007-02-22

Visa hela (1 kommentar)

Petra fyller jämnt på onsdag och det tänkte vi fira i Verbier om några veckor. Så alla som vill vara med, surfa pudersnö och dricka bubbel, boka in lördag den 17 mars till lördag den 24 mars i kalendern. Sky Scanner är bra på att hitta flyg (Genève är närmaste flygplats) och MySwizerland.com listar boende (Verbier ligger i Valais).

Officiella sajten finns på Verbier.ch. (Firefox-användare kan behöva adblocka flashloggan för att se menyn!)

Oscar i pudret, Verbier 2006

Vi ses!

Skrivet av atte, 2007-02-20

Visa hela (4 kommentarer)

I dessa tider av Anjahysteri förvånas jag över hur förlåtande folk är till Anjas skatteflykt. När Carl Bildt äger aktier och optioner (men beskattar vinsten i Sverige) jagas han i månadslånga gatlopp i media.

När Anja skriver sig i Monaco och undviker skatt är det ingen som reagerar. Blågula jättesvenska Anja. Tack vare att DN börjat använda Twingly för att länka in bloggar till sina artiklar slipper jag själv såga Anja, hittade nämligen en utmärkt sågning av Anja där:

Anja har nog redan glömt vems pengar det var som såg till att backen i Tärnaby var pistad varje kväll, vems pengar det var som såg till att hon inte behövde betala för att lära sig vilken sida om portarna man ska åka eller vem som ordnade så att hon slapp gå i två meter hög snö på vägen till backen.

(Av Måns Renntun.)

Skrivet av atte, 2007-02-13

Visa hela (3 kommentarer)

Vi har börjar smida planer för nästa vinter och det är inte utan att man blir lite sentimental. Inte för att det ska bli tråkigt att resa eller att flytta till Sverige utan för den ångest det kommer att innebära att inte längre bo i Shoreditch.

Att inte längre kunna stiga upp en söndagmorgon, gå över gatan och köpa tio mangofrukter och åtta papaja för 40 kronor. Att inte kunna gå ut mitt i natten och köpa nybakta beigels. Att inte upptäcka 10 nya barer/cafeer/affärer/delikatessbutiker på söndagspromenaden.

Det får helt enkelt bli en hel del bilder från omgivningarna här i bloggen, att titta tillbaka på när Sverige känns kallt.

Petter nämnde InvadorYtlig.se härom dagen och jag kom på att det dykt upp lite ny mosaik i krokarna på senare tid.

_Från viadukten vid Old...

Skrivet av atte, 2007-02-11

Visa hela (5 kommentarer)

Liksom LaBellaBello berättade om tidigare idag är England i kris. Väderkaos. Landet har drabbats av snöfall.

Igår kväll började varningarna hagla tätt, BBC citerar här The Highways Agency:

"It's possible that the heavy snow could affect central and southern England during the times when people are setting out to travel to work or school on Thursday morning," the HA said in a statement.

And it warned: "If the weather is severe, don't travel unless your journey is essential."

People who must travel are advised to take warm clothes, food, water, a torch and a spade in case of a breakdown.

Tyvärr har de nu uppdaterat artikeln och uttrycker sig lite försiktigare.

Mycket riktigt, i morse snöade det lätt när vi vaknade.

Kolla in kaoset! Slask!

Skrivet av atte, 2007-02-08

Visa hela (2 kommentarer)

CentralNic tog över registraturen för .LA natten till igår. Gavin gjorde ett kanonjobb, impoterade all data och fick det att funka med vårt system. Jag tog över vid sex på morgonen och allt flöt på bra.

Även Petra jobbade tidiga skiftet igår så det blev en ledig eftermiddag för oss båda. En snubbe på hennes jobb mätte mitt kolesterol och jag hade bra värden. Skönt, ingen hjärtinfarkt än på några år alltså.

Vi gick de 311 trappstegen upp i Monument och tog kort på solnedgången. Monument restes till minne av den stora branden 1666 och ligger nära våra jobb så det har stått på att-se-listan ett bra tag.

Första februari innebar slutet på hälsosamma månaden. Vi firade med den här flaskan som vi lagrat sedan Kimmo var på besök 2005. Dammig och fin, nästan som om den stått i en riktig vinkällare :-)

Skrivet av atte, 2007-02-02

Visa hela (2 kommentarer)