En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Prylfrossa del 1. Jag fyllde år för två veckor sedan och fick en massa fina presenter. Som grädde på moset köpte jag ett par presenter till mig själv också. Boppen skrev härom dagen att han var peppad på att få prylar levererade ASAP när han beställt dom. Jag kan inte annat än att hålla med...

Egentligen har jag en riktigt tajt budget för sommaren för att ha råd att resa nästa vinter. Men nu är jag så nöjd med alla saker i alla fall så jag tror jag måste ge en liten presentation. Det började innan vi åkte till Verbier med ett par Burton Ion, snowboardskor. Riktigt sköna, men inte så snygga så det blir ingen bild på dom!

Väl i Verbier teståkte jag en Burton Se7en medan min gamla bräda var på service. Den var riktigt smidig och skön, som att åka skateboard. Jag slog till.

Nu är den hemflugen till Sverige och ligger och väntar på kallare tider...

Skrivet av atte, 2007-05-02

Visa hela (1 kommentar)

Såja, nu kan alla ni som förfasar er över att jag bott i London i snart fyra år utan att gå på fotboll andas ut. Idag spelade nämligen UIK mot Arsenal i den andra Uefacupfinalen. Vi var där.

Efter en snabb men ack så god frukost med Jonas och Aurelie på blommarknaden hoppade vi in i en taxi för att hinna till tågstationen och sista tåget ut till skogen där matchen spelades. Tåget gick visst inte så det blev taxi igen, nu med Johan och Claudia. Chaffisen körde med GPS men hittade inte stadion. Det var inte direkt Arsenals riktiga arena utan snarare en i samma storlek som Täfteborg, men med lägre standard. Tyvärr. Anyway.

UIK spelade bitvis bra och hade några fina chanser. Arsenal hade tur och slapp två-tre straffsparkar emot sig när dom spelade med händerna och slet omkull Hanna Ljungberg. Kul att se Hanna spela, sist jag såg henne live spelade jag själv i motståndarlaget. Vi var en sisådär 12 år och hon...

Skrivet av atte, 2007-04-29

Visa hela (2 kommentarer)

Det blev en till långhelg förra helgen, Jonas och Aurélie gifte sig i Saint-Savain, på franska sidan av Pyrenéerna. Kimmo var där, liksom Anders Edlund.

Katolsk vigsel i en gammal stenkyrka och sedan trettio flaskor iskall champagne på hotellets uteservering...

...med smarriga tilltug. En icebreaker för att använda Norrbyskärsspråk.

Middagen började vid åttatiden med förrätt efter förrätt. När kyparen började servera rött vin istället för vitt, någon gång runt midnatt, förstod jag att det snart var dags för varmrätt. Sedan kockens lilla överraskning: sorbet och frusna vindruvor i armagnac, för att få igång magen inför efterrätten, tårtan och kaffet.

Festen fortsatte till fem på morgonen. Sedan några timmars sömn innan det var dags för en fyrarätters söndagslunch på toppen av ett berg. _Note to self: Jag borde verkligen lägga...

Skrivet av atte, 2007-04-19

Visa hela (2 kommentarer)

Ok, jag vet. Det här blev väldigt grönt. Lovar göra om och lite snällare för er som har ljusstark skärm!

Skrivet av atte, 2007-04-18

Visa hela (1 kommentar)

Puh, nu är JPL.SE och NBSK.ORG tillbaka och jag kan läsa e-post för första gången på två veckor. En del brev har nog tappats bort så om någon skickat utan att få svar, prova igen!

Dagens tack går till Maswan och Stric som genom sin innovativa förmåga lyckats tejpa servern tillbaka till nätet. Peace!

Skrivet av atte, 2007-04-04

Visa hela (1 kommentar)

Trots dålig uppslutning bland Petras kompisar blev det en kanonvecka. Tanken var ju att veckan i Verbier skulle fungera som Petras 30-års-fest, men ingen sverigekompis syntes till. Däremot fanns Oscar, Christian och hans bror Erik redan på plats. Kimmo kom från Luzern och Cissi från London. Snön kom från ovan och vi fick sju bra dagar i backen.

Från vänster: Oscar, Kimmo, Erik, Christian och Petra

Förlåt förlåt förlåt Oscar men den här bildserien blev verkligen helt överexponerad... däremot var det nog bra att jag missade att få med landningen :-)

Erik under dammen, efter att vi åkt baksidan på Mont Fort

Christians glajjer visar stämningen

Uppför Stairway... to Heaven!

_Cissi var lite svårfångad på bild, men här har hon just kommit till...

Skrivet av atte, 2007-03-29

Visa hela (1 kommentar)

Tillbaka i London efter en riktigt härlig snowboardvecka. Mer bilder kommer senare, nu ett snabbinlägg för att JPL.SE är nere för uppgradering. Om någon försökt maila mig, skicka till jobbadressen eller Bloggis-adressen istället! JPL.SE (och NBSK.ORG) är tillbaka senare i veckan!

Dagens länktips: inspektionen.se, lyssna till soon-to-be-stars Andreas, Anders och Jonas. Peace!

Skrivet av atte, 2007-03-27

Visa hela (0 kommentarer)

Jag brukar undvika att skriva om jobbrelaterade ämnen men det här är intressant nog för att kvalificera. Vi har nämligen blivit tilldelade ett gäng anycastadresser till CentralNic, ett /24-nät för att vara exakt. Tanken med anycast är att samma adresser annonseras på flera platser på nätet. När en användare ansluter sig går trafiken helt enkelt till den instans som finns närmast.

Av naturen är anycast olämpligt för tjänster som kräver pålitliga TCP-kopplingar men utmärkt för lättare UDP-baserade protokoll som NTP och DNS. Går en server ner finns de andra kvar och routingtabellerna uppdateras vartefter. Försöker någon överbelasta en instans dör kanske den men övriga överlever och färre användare drabbas.

Det var förresten tack vare anycast rootnamnservrarna "överlevde en stor överbelastningsattack härom...

Skrivet av atte, 2007-03-13

Visa hela (2 kommentarer)