En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Det var bra drag på Trailertrash i lördags. Klubben flyttade tillfälligt in i ett valv under järnvägen strax norr om Liverpool Street. Kolla in deras sajt och klicka på bergssprängaren för lite vibes.

Tyvärr glömde jag kameran hemma men vad gör det när det finns ett helt nät att fiska upp foton och videos från? :-)

Vi trodde att Tommy plåtades av ett gaymagasin men det visade sig vara DirtyDirtyDancing.com.

Hittade den här videon också. Kass kvalla men den kan nästan återge lite pepp! Peace!

Skrivet av atte, 2007-05-09

Visa hela (1 kommentar)

Prylfrossa del 6: Av mina föräldrar fick jag en Crumpler The Daily 490 i födelsedagspresent. Den rymmer både laptop, kamera och tillbehör men utan att bli för klumpig.

Laptopen har ett eget litet fack närmast ryggen och kameran bor i en skyddande innerväska som går att lyfta ur.

Tack tack!

Nu tror jag att jag har allt. Ingen prylfrossa på ett tag med andra ord. Eller behöver jag kanske ett blåtandsheadset så jag slipper koppla in det vanliga headsetet varje gång jag ska använda Skype?...

Skrivet av atte, 2007-05-07

Visa hela (2 kommentarer)

...servern för JPL.SE och NBSK.ORG har kastat in handduken. I väntan på ny hårdvara, skicka e-post till jon snabel-a bloggis.se istället!

Vi har haft en trevlig lång-helg, vi är lediga idag måndag (första maj inföll förra veckan så den röda dagen kommer alltid efterföljande måndag). Tommy har tittat förbi med sin kompis Silja. Eller var det Silje? Nåväl, lite foton kommer senare. Peace!

Skrivet av atte, 2007-05-07

Visa hela (0 kommentarer)

Tuomaz tipsade om den här insändaren, publicerad i dagens VF. Jag tar mig friheten att återge hela, VF skulle trots allt kunna få för sig att dra tillbaka den. (Ledtråd: Torsk på Tallin!).

Värdelös valborg vid universitetet

JA, JAG SKULLE VILJA skriva några rader om ”valborgsfirandet” som genomfördes på campusområdet nu i måndags.

Jag, min estniska fru och våra två barn for i god tid mot Umeå, parkerade på parkeringshuset Nanna och traskade i sakta mak upp mot campusområdet. Här började kvällens snabba förfall mot katastrofen.

_Hur är det tänkt att man ska kunna skjuta två barnvagnar upp för denna skapelse som jag fått veta går under namnet ”Svingen”??? Drypande av svett kom vi upp till campusområdet och fortsatt någorlunda glada i hågen såg vi platsen för kvällens skådespel. Trots Umeå kommuns gatukontors goda försök att sänka vårt humör...

Skrivet av atte, 2007-05-03

Visa hela (1 kommentar)

Prylfrossa del 5. Av Petra fick jag ett liggunderlag, Thermarest ProLite 4S. Väger även det under ett halvt kilo, men är ändå riktigt bekvämt!

Tack drrling!

Skrivet av atte, 2007-05-03

Visa hela (0 kommentarer)

Prylfrossa del 4. Av Petter fick jag en Mountain Hardwear Phantom 45, en sovsäck som bara väger 480 gram. Inget för kalla nätter men perfekt i varmare klimat och som resesovsäck!

Tack tack käre bror!

Skrivet av atte, 2007-05-03

Visa hela (0 kommentarer)

Prylfrossa del 3. Efter att ha fotat med ett Nikon 28-200mm i ett år har jag fått zoombehovet stillat och håller isället på att kvävas av bristen på vidvinkel. Ett riktigt vidvinkelzoomobjektiv är tyvärr riktigt dyrt. Jag kom fram till att ett Sigma 18-125mm skulle vara en perfekt kompromiss.

Det kom med posten förra veckan jag och jag provfotade ett par hundra bilder förra helgen. Verkar helt OK. Blir nog ett par foton från det objektivet här i bloggen framöver!

Skrivet av atte, 2007-05-03

Visa hela (1 kommentar)

Prylfrossa del två. Laptopen har tyvärr rätt kassa högtalare. Räddningen heter USB-högtalare. Efter att ha läst alla recensioner jag kunde hitta på nätet beställde jag till sist ett par Logitech V20.

Dom kom härom dagen och fungerar riktigt bra! Bara att plugga in och köra direkt, Ubuntu känner igen och lägger till högtalarna som ett extra ljudkort. Rekommenderas varmt till alla som vill ha bra ljud på resande fot!

Skrivet av atte, 2007-05-02

Visa hela (0 kommentarer)