En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

...får bli Christians kaffemartini från igår. Märkligt att skuggan blev helt blå. Men fin i alla fall.

Efter drinken gick Christian och co på festival i regnet. Dom var rätt leriga när dom kom hem vid lunch idag. Och trötta.

Det politiska partiet Respect flyttade in i lokalen under vår lägenhet härom året. Jag vet inte riktigt vad som står för men idag demonstrerar dom. De turas om att prata engelska i megafonen, sedan låter det som att dom håller på att slå ihjäl varandra på annat språk. Dom verkar väldigt arga. Jag hoppas Christian var väldigt trött.

Skrivet av atte, 2007-07-01

Visa hela (0 kommentarer)

Fyra dagars semester i Sverige. Middag med Petras familj, midsommar med kompisar och bröllop. Sedan ett försenat plan hem och en tunnelbana som slutat gå för natten. Man kom inte hem helt utvilad direkt. Men å andra sidan verkar den här helgen regna bort och lämnar oss inne med gott samvete...

...well, här kommer lite bilder.

Petras föräldrars hus i Åbyggeby, alltid lika fint på sommaren.

Midsommarlunch...

...hos Nenne med kanske Sveriges bästa sol, god mat, kallt bubbel, jordgubbstårta, kubbvinst och sommarstämning. Sedan promenad från Nennes hus till Nennes sommarstuga, en promenad på tio minuter. Rätt konstigt att det är så nära, men jättefint likväl. Jag försökte övertyga alla om att på svensk midsommar är det obligatoriskt med nakenbad i vad man nu kan bada i. Nennes sommarstuga bjuder på en å med badbrygga... men eftersom få mer än jag nappade skippar jag bilder från just det...

Skrivet av atte, 2007-07-01

Visa hela (1 kommentar)

...och det är dags att ta hem saker, dricka upp gamla flaskor, äta upp all mat.

Dagens bubbel:

Petra ville helst inte att vi skulle avslöja för Kimmo att hans tioåriga Albert le Brun som han kom med från Paris för två år sedan hunnit bli dålig och smakade kork. Förlåt Kimmo.

Skrivet av atte, 2007-06-30

Visa hela (2 kommentarer)

Tillbaka i ett regnigt London efter en intensiv midsommarhelg i Sverige. I väntan på bilder kommer här en Lundellåt med Brunnbergröst av Jonas...

Skrivet av atte, 2007-06-27

Visa hela (0 kommentarer)

Odeur blev verklighet! Nu har de första leveranserna nått butiker i Sverige och Japan. Ett drygt år efter att bland annat DN skrivit om Odeur är första kollektionen uppsydd och finns till försäljning.

Kolla in Odeur.se och se om det inte finns en butik nära dig!

Stort grattis till Petter och co, bra jobbat!

Skrivet av atte, 2007-06-26

Visa hela (3 kommentarer)

The Sounds spelade på klassiska Mean Fiddler härom dagen. Ganska liten klubb så jag såg fram emot att komma nära scenen och ta lite bilder.

Men alfahanen i dörren slog snabbt sönder mina planer när han plundrade väskan och hittade kameran. Det här är en professionell! Den får du inte ta in!

I den testosteronstinna stämningen var det inte läge att försöka förklara för vakten att D50 snarare är Nikons nybörjarkamera än en professionell. Att jag skulle fota utan blixt och därför störa mycket mindre än alla tillåtna kompaktkameror.

Well well, Christian tröstade genom att ta kort med mobilkameran. Precis som när jag såg The Sounds för första gången för fem år sedan började spelningen med Living In America. Sist avslutades spelningen med samma låt men nu har dom i alla fall fått lite mer material och slutade spelningen med Rex The Dogs mix av...

Skrivet av atte, 2007-06-16

Visa hela (2 kommentarer)

Petras kollega Hannah fyller år idag och hade fest igår kväll på en av alla dessa själlösa nattklubbar i city.

Förlåt Hannah men den här bilder var så kul...

Alltid trevligt när Petras jobb festar-till men att vara nykter och ickerökare i en överfull och rökig källarlokal kan lätt suga energin ur kroppen. Nedräkningen har börjat, den första juli blir England rökfritt...

Mark visar vad vi kommer slippa...

Skrivet av atte, 2007-06-16

Visa hela (1 kommentar)

Johan tipsade om Abney Park Cemetery som ligger en timmes promenad norrut. Vi gick förbi där förra helgen och det är verkligen... mysigt.

Kanske låter märkligt med en mysig kyrkogård men det är den. Växterna har tagit över och området är idag ett lokalt naturreservat.

Kunde inte låta bli att tänka på hur grymma bilder det skulle gå att ta där på natten i månskenet och kanske med en och annan ficklampa...

Skrivet av atte, 2007-06-16

Visa hela (3 kommentarer)