En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Åkte på snabbsemester till Sverige förra veckan. Folkbokförde mig i Umeå, träffade familjen, åkte på släktträff i Kåge, gick på Lisa och Mickes bröllop, åt middag hos Per o Tess i nya radhuset, fixade visum på Indonesiska ambassaden och kollade in brorsans kontor i Gamla Stan. Hade inte haft något emot att stanna en månad, men nu har nedräkningen i alla fall börjat på riktigt. Från den första oktober är vi arbetsbefriade och samma dag sätter vi oss på ett plan till Bali. Mer om det senare, först lite bilder från släkten...

Vi blev ett 40-tal personer i Kåge, kul att träffa alla igen såhär efter 5-10 år. Kusin Per fixade femkamp.

Såg en film från 80-talet, sista dagen Drängsmarks affär höll öppet närmare bestämt...

...med både morfar...

...och mormor!

Skrivet av atte, 2007-08-09

Visa hela (1 kommentar)

Jag hittade de här taggbollarna när vi joggade i parken härom dagen. De ser ut som de kommer från en tecknad film eller ett tevespel...

Känner inte igen dom från min tid med skogsmulle i de norrlänska skogarna så jag har ingen aning om vad det är (från för träd). Nån som vet?

Skrivet av atte, 2007-07-30

Visa hela (4 kommentarer)

Storbritannien bombar Irak sönder och samman.

Flyktingarna kommer till Sverige.

Var ska vi skicka räkningen, herr Brun?

Skrivet av atte, 2007-07-27

Visa hela (0 kommentarer)

Det verkar som att flera tidningar idag har gått på historien om tusenkronorsdatorn utan att ifrågasätta om det verkligen är på riktigt:

e24 nämner till och med datorn som köptips.

Tumregeln kan väl sägas vara att om något verkar för bra för att vara sant så är det ofta inte sant. På cint.se är det grävande arbetet i full gång och det ser ut som ännu en håva in pengar i några veckor och dra-bluff.

Tack till Tuomaz och Stric för länkar.

Skrivet av atte, 2007-07-25

Visa hela (9 kommentarer)

Jag tog just en lunchpromenad över Themsen i ett soligt London när jag kom att tänka på en gammal insändare i Ny Teknik för några år sedan. En bitter snubbe från Ericsson spyr galla över att Nokia börjat bygga in antennerna i mobiltelefonerna. Eftersom insändaren redan är en modern klassiker tar jag mig friheten att spara en kopia här i bloggen, den kommer ursprungligen härifrån och är daterad till den 16 maj 2001:

Har du en mobiltelefon med antenn? Stackars dig. Alla framåtsträvande bolag, med Nokia i spetsen, har ju nu för tiden "byggt in" sina antenner. Visst känns det trist att just din telefonleverantör envist ska klamra sig fast vid en gammaldags och tråkig antenn.

_Det var Ferdinand Braun som i seklets början kom på att om man låter en del av apparaten sticka ut i luften, så får man mera knorr på radiovågen så att säga. Denna finurliga uppfinning kallades antenn och belönades med nobelpriset...

Skrivet av atte, 2007-07-24

Visa hela (1 kommentar)

Titt som tätt skriver VK (och till och med DN) om botniabanan och alla problem som kommer upp med folk som klagar, överklagar och protesterar.

Ursäkta uttrycket men jag blir jävligt förbannad. Förstår inte Umeåborna (som klagar) att dom skjuter sig själva i foten? Umeå ligger redan långt efter i löneutveckling och produktion, utan bra miljövänliga kommunikationer kommer staden fortsätta att stå stilla.

Om det skulle gå ett X2000 mellan Umeå och Stockholm i samma hastighet som tågen mellan Stockholm-Göteborg skulle det ta fyra timmar att åka från Umeå C till Stockholm C. Inga köer till inchecking. Ingen säkerhetskontroll med hjärn- och hjärtlös vaktpersonal. Inga fossila utsläpp. Ingen transit från Arlanda. Helt enkelt snabbare än flyget i slutändan.

Skärp er för fan alla negativa bakåtsträvare! Botniabanan behövs! Den har behövts länge!

Skrivet av atte, 2007-07-20

Visa hela (3 kommentarer)

Jag har sålt min själ till Facebook. Lägg till mig då.

Grillspetten på bilden är inte med på Facebook.

Skrivet av atte, 2007-07-19

Visa hela (5 kommentarer)

Petras barndomsvän Carola fick sin Micke på midsommardagen. Det blev ett bröllop i Lundells tecken. Brudgummen är sedan gammalt ett stort Lundellfan och alla talare kunde på något vis relatera. Håller som bäst på att ladda ner den här för att ta igen lite...

Regnet hängde i luften men fotograferingen klarade sig precis!

Och här den klassiska tårtbilden! Ett trevligt bröllop som jag tyvärr var lite för trött för att njuta av fullt ut. Note to self: skippa efterfesten till klockan sex på morgonen nästa gång!

All lycka till Carola o Micke, vad säger man, surfa lugnt!

Skrivet av atte, 2007-07-01

Visa hela (3 kommentarer)