En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Så är vi äntligen på väg! Städade ur rummet på Club Row igår och satte oss på planet till Singapore. Nu är vi här, passar på att andas lite varm fuktig luft innan planet till Bali lyfter om en dryg halvtimme...

Skrivet av atte, 2007-10-02

Visa hela (3 kommentarer)

Nu är det inte många dagar kvar innan det bär iväg. Hög tid att fylla laptopen med musik, film och serier! Jag har laddat upp med ett par säsonger av Simpsons, Entourage, Weeds och Sex and the City. Men behöver fler tips!

Farväl kära gata...

Skrivet av atte, 2007-09-19

Visa hela (3 kommentarer)

Efter fyra år i England är det dags att dra vidare. Någon sa att fem år är den magiska gränsen. Stannar man fem år är det kört. Man är fast.

Nu är det ganska exakt fyra år sedan vi kom hit och dags att fly. När allt kommer omkring är ändå England ett u-land i jämförelse med Sverige. Ett land som tror det är väldsbäst i fotboll trots att det inte vunnit VM på över 40 år.

Även känt som landet där arbetargrabbar gladeligen ropar nedsättande åt förbipasserande flickor. Landet där det är fullt tillåtet att smiska sina barn och helt naturligt att ställa soporna direkt på gatan. Där jämställdhet och sopsortering är nya fenomen som inte så många hört om, än mindre förstått nyttan av.

Inför fotbollen förra sommaren fullkomligt exploderade antalet englandsflaggor i fönstren i företrädelsevis fattiga hem. Tog några fantastiskt målande bilder men har dom tyvärr inte här nu så shoreditchbilden ovan får vackert symbolisera...

Skrivet av atte, 2007-09-08

Visa hela (1 kommentar)

Tiden flyger iväg, Jenny och Erik var hit härom veckan. Såhär i efterhand hittar jag knappt igen några bilder, men jag tror att jag lovade att de här bilderna skulle upp i bloggen:

...kan det ha varit så att vi tog dom där efter vi kom hem från Trailertrash? Anyway, dansa gjorde vi i alla fall! Kul att ni kom och tack för att ni ställer upp som fodervärdar för mina kära muggar!

Skrivet av atte, 2007-09-07

Visa hela (1 kommentar)

Vi satt på uteserveringen till StingRay Globe Cafe ikväll, med guideboken till Bali och med laptopen. Tänkte passa på att avrunda mitt misslyckade NYC-livebloggande medan stans godaste pizza kurrade i magen och stans billigaste vin smekte min strupe. Det lilla italienska haket är en nyfunnen pärla för oss men tyvärr slår dom snart igen, hela kvarteret ska rivas. Kvarteren kring blommarknaden är nog de mysigaste som London har att bjuda. Flyttar vi tillbaka till London blir det antagligen hit. Krävs bara en mångmiljonvinst på lotto för att vi ska få råd.

Jag hinner just precis välja ut två bilder att lägga upp innan Petra börjar skruva på sig. Nu är det snart en vecka sedan vi skickade hem vår andra dator med Pontus till Umeå. Jag har redan förstått att Petra egentligen är en datatjej. Anonym men ändå. Hon har redan börjat prata om delad vårdnad om laptopen. Och jag som försökt...

Skrivet av atte, 2007-09-07

Visa hela (1 kommentar)

B&H är verkligen en välsorterad och billig kameraaffär, rekommenderas till alla fotointresserade! Dom har en rätt annorlunda varuhantering, såhär fungerar det: man går till den avdelning man är intresserad av, Nikonobjektiv i mitt fall. Där köar man för att prata med en säljare. Man berättar vad man vill ha och säljaren knappar i datorn. Några sekunder senare har produkten åkt fram på ett band under disken. Över hela butiken går ett system av små varuband (i taket) som ruttar varorna till rätt plats. Man får titta på varan och vill man ha den får man ett kvitto. Kvittot tar man med till en kassa där man betalar och får då ett nytt kvitto. Med det nya kvittot kan varan kvitteras ut vid en utlämningsdisk dit den redan åkt med bandet. Hyffsat skumt men ack så effektivt.

Det blev ett Nikon 35mm f/2,0 och ett "Nikon 50mm...

Skrivet av atte, 2007-09-06

Visa hela (2 kommentarer)

...London känns som en liten småstad i jämförelse...

...obligatoriska bilden på tanten som Lundmark så vackert kallar henne...

... New York Times är en tjock tidning, men då har dom ett högt hus också...

...jag tror att det bor ett monster under stan som andas ut ånga titt som tätt genom hål i gatan...

..."Jag är på ett visst rättvist och balanserat tv-bolag...", som någon uttryckte det (utan att nämna några namn). Hann precis knäppa den här bilden innan en snubbe sprang fram o ropade att fotografering minsann var förbjuden...

... Indader goes Manhattan...

...liksom alla bra turister besökte vi en kyrka...

_...vy från...

Skrivet av atte, 2007-09-06

Visa hela (1 kommentar)

Gavin tipsade om den här videon som presenterar en ny teknik för att krympa och förstora bilder.

Hittar inte länken till artikeln han pratar om nu, men den verkar ha presenterats här.

Skrivet av atte, 2007-08-29

Visa hela (0 kommentarer)