En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Efter drygt fem veckor på resande fot och med bara drygt två veckor kvar på Bali återvände vi till Kuta. Det är inte PK att tycka om Kuta med alla sina turister men jag måste erkänna att jag trivs som fisken i vattnet. Vi spenderade första dygnet med att kolla in alla möjliga hotell. Det var det värt för nu bor vi i ett stort rum på ett trevligt hotell mitt emellan Poppies 1 och 2. Stor pool, AC, kylskåp och schyst frukost för en dryg hundralapp per dygn för två.

Vi spenderar dagarna med långa promenader, shopping, surfing, poolhäng och bra mat...

Det finns en handfull trådlösa nätverk här och vi har knäckt WEP-nycklarna till de flesta, men tydligen ligger vi dåligt till för vi verkar inte vara nog nära någon basstation för att lyckas ansluta. Men med fria trådlösa nät på restaurangerna går det ingen nöd på oss ändå.

Skrivet av atte, 2007-11-21

Visa hela (2 kommentarer)

Efter Tulamben åkte vi västerut till Lovina. Det är en stad som mer eller mindre helt är uppbyggd kring hotell och resorts. Samma känsla som vi haft på Lombok tidigare, stället har haft sin storhetstid och nu är det mest en deprimerad stämning i luften.

Vattenfallet Gitgit utanför Lovina

Åkte på en dyktur till Menjangan, ön som ligger vid Balis nordvästra spets. Två trevliga dyk på vardera 50 minuter längs en brant vägg. Konstaterade att Balis nordkust inte är så mycket att se, tog en taxi till Ubud via ett tempel och en utsiktsplats uppe i bergen.

Papayaträd utanför vår terrass

Ubud är Balis kulturcentrum och ligger ungefär mitt på ön. Här bor alla konstnärer och det finns gott om dansföreställningar att välja mellan varje kväll. Vi tog in på ett trevligt ställe, lyckades få ett rum med stor terrass och bra utsikt.

Med många och mysiga restauranger, god...

Skrivet av atte, 2007-11-21

Visa hela (1 kommentar)

Efter några dagar i Tirta Gangga var det dags att dra vidare. Eftersom Tirta Gangga är en liten håla går det inte att få tag på en riktig taxi utan det gäller att köpslå med snubbarna nere på parkeringen vid templet. Alla vill köra oss till överpriser i sina slitna bilar. Den ytterst artige munken som tagit emot oss vid templet några dagar tidigare och erbjöd sina tjänster som guide och chaufför hade nu bytt munkkläderna mot quicksilvershorts och försvann kvickt på sin moppe, sorry can't help.

Tog oss till sist till Amed och siktade in oss på Aiona Garden of Health. Ett ställe som drivs av en tysk och en schweizare. Lonely Planet listar haket som sitt favorithotell och tydligen serveras grym vegetarisk mat i restaurangen. Men det visade sig att vi var enda gästerna och tanten som skötte stället gjorde sitt bästa för att skrämma iväg oss. Berättade bara negativa saker om rummen och förklarade att de minsann inte var något hotell. Vi berättade att vi bara var intresserade...

Skrivet av atte, 2007-11-21

Visa hela (0 kommentarer)

De sista dagarna på Gili Trawangan blev rätt slappa, vi gjorde klart Advanced Open Water-kursen och fotade lite fiskar.

Åkte över till Gili Meno och tog en promenad runt den nästan öde ön. Det finns en övergiven resort där med nästan allt intakt. Poolen halvfull, kön ligger kvar på biljardbordet, ketchupflaskorna och menyerna är kvar i restaurangen. Men helt öde.

När kompisar berättat om Giliöarna har jag fått för mig att det är en hemlig liten pärla som det är hög tid att besöka innan de överexploateras. Men egentligen är det nog tvärt om, det måste varit på 70-80-talen som öarna verkligen exploaterades. Även på Trawangan finns det en handfull övergivna resorts som bara står och förfaller. Kan det vara så att Giliöarna var australiernas Mallorca?

Vi hade flyt, fick åka med Dive Indonesia från Trawangan via deras privata hamn på Lombok ner till Sangiggi och slapp då Bensal, hamnen för de...

Skrivet av atte, 2007-10-29

Visa hela (1 kommentar)

Tillbaka på Bali efter några dagar på Lombok. Där var det dött så det är skönt att vara tillbaka i civilisationen. Har inte fixat några bilder än men tänkte passa på att skriva ner mitt balinummer, +62.81805575218. Petra har samma men med 43 på slutet.

En bild förresten, lyckades fånga den här stingrockan på bild. Heter den förresten så på svenska? Stingray alltså.

Skrivet av atte, 2007-10-27

Visa hela (0 kommentarer)

Vi kom hit till Gili Trawangan för att varva ner. Ta lite strandpromenader, läsa en bok och slappa. Men de första sju dagarna blev det dykning för hela slanten. Jag har tagit min Open Water-certifiering och Petra har dammat av sina kunskaper. Halvvägs in i fortsättningskursen har vi nu tagit en paus för att ta det lite lugnt.

Tänk vad kul man kan ha på säkerhetsstoppet på vägen upp...

Petra fångade en pygmesjöhäst på bild...

Vi bor i ett rätt tufft hus med stor trädgård och slappa soffor på terrassen. Jag blev lite förvånad när jag insåg att det finns wlan här, måste vara något av dykcentren bredvid som bjuder. Tack tack.

På en smutsig bakgata, Hej Stockholm!

_Svamparna som...

Skrivet av atte, 2007-10-17

Visa hela (9 kommentarer)

Efter en natt i Sanur tog vi en taxi fyra mil norrut, till Padanbai. Taxichaffisen hade uppenbarligen fifflat med taxametern eftersom den visade mer än dubbelt så mycket som den skulle. Fine, vi kan betala 150 kronor för en lång taxiresa, men när han hade mage att kräva 30% extra för att han kört oss ut ur stan sa vi ifrån. Ajaj vad sur han blev. Lärdom: åk alltid med Bali Taxi, dom ljusblå bilarna, dom är kända för att vara ärliga.

Bodde två nätter i en mysig tvåvåningsbungalow i bambu. Drygt femtio kronor per natt inklusive frukost för två är vi inte bortskämda med från England...

Padangbai är ett litet samhälle som helt är uppbyggt kring hamnen. Där går nämligen båtarna ut till Lombok och andra öar. Stranden är full av båtar så vi gick på jakt efter en bättre strand... Kom till sist nerför en brant stig (foto ovan) som tog oss över lavasten och ner på en strand med fin vit sand.

Vi, två...

Skrivet av atte, 2007-10-08

Visa hela (2 kommentarer)

Sitter på terrassen utanför vårt rum på Watering Hole II i Sanur, staden som är Kutas motsats. Den ligger vid östkusten i höjd med Kuta i väst. Guideboken beskriver den som perfekt för de som söker lugn, till skillnad från stöket i Kuta.

Efter bara två nätter och tusen No thank you, I don't need transport är det skönt att komma hit. Ett stopp på vägen till Padangbai. Men visst blir det många nej tack även här. Det verkar som att alla män på den här ön kör taxi, minibusstaxi eller mopedtaxi. Medan kvinnorna har varsin butik och vill massera alla hela tiden, cam look in my shopp!! och ned massase?. Det är inte utan att man tycker lite synd om alla stillastående taxibilar och välfyllda folktomma affärer, det finns nämligen inga turister här i Sanur... bara vi, en lång strand och kanske världens mysigaste hotell...

Vi trodde först att vi var helt ensamma men nu har vi sett liv i ett annat hus intill. Nu har...

Skrivet av atte, 2007-10-04

Visa hela (3 kommentarer)