En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

I Byron Bay var stämningen på topp. En liten stad men med många turister och backpackers.

Surfen ska visst vara bra även om vi inte hann testa själva...

...så bjöds vi ändå på flera nära livet-upplevelser där.

Någon timmes körning norrut ligger Surfers Paradise vilket på namnet låter som att det ska vara ännu ett Byron Bay men så är det verkligen inte. SP är snarare en liten (plastig) kopia av Miami (som Per så fint beskrev det). Här investerar rika japaner sjuka mängder pengar i lyxlägenheter i den många höga husen. Alla globala mat- och affärskedjor finns på plats, det enda som saknas är själ.

Vi kollade in objekten i fönstret hos en mäklare och konstaterade att 50 miljoner kronor lätt kan brännas på en lägenhet och drygt det dubbla på ett hus...

Skrivet av atte, 2008-01-09

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är det hög tid för lite mer australienbilder. Efter Sydney åkte vi till Blå Bergen. Den blå disen som gett upphov till namnet beror på att eukalyptusträden avger en blåaktig olja som avdunstar och hänger kvar i disen.

Vi gick Den Gigantiska Trappan som tog oss med på en långpromenad nere i dalen, tittade på lite vattenfall och satte oss sedan bakom ratten för att köra tillbaka till kusten och Byron Bay.

Men riktigt så långt kom vi inte, vi prickade nämligen in den här stormen och fick istället stanna utanför ett hus med wifi och vänta ut regnet.

Skrivet av atte, 2008-01-09

Visa hela (0 kommentarer)

Det är midsommar här och julen fyller inte samma funktion som på norra halvklotet, men vi gör vårt bästa för att få lite julstämning med gröt och pepparkakor. Och julbelysning i bilen.

Vi tillbringade julafton i Raglan och nu är vi på väg ner till New Plymouth för att hälsa på Anders, Eva, Tove och hennes snubbe, ska bli trevligt!

Sköt om er där hemma i mörkret så lovar vi att skicka foton på julklappssurfen så snart den är invigd! :-)

Skrivet av atte, 2007-12-25

Visa hela (1 kommentar)

Två dygn efter vi lämnat Melbourne kom vi fram till Sydney. Efter en ofrivillig tur genom en betaltunnel och förbi stängda avfarter lyckades vi till sist styra österut till Bondi. Där blev vi varmt mottagna av min släkting Emily och hennes Matthieu. Vin på taket i solnedgången och hemlagad mat, inte helt fel efter några nätter i en bil.

Sedan ut på obligatorisk sajtsiing, Manly Beach, operahuset och hamnen.

Operahuset i spökbelysning.

Skrivet av atte, 2007-12-23

Visa hela (2 kommentarer)

När vi planerade vår tid i Australien tog vi en snabbtitt på kartan och konstaterade att det är ca 170 mil mellan Melbourne och Brisbane. Inte så farligt, om vi kör bil 10 av de 16 dagarna blir det bara 17 mil per dag. När vi lämnde tillbaka bilen kommenterade uthyrningssnubben att det var bra gjort att vi kört närmare 350 mil och helt utan problem. Vi har lovat oss själva att tempot blir lägre nästa gång vi åker till Australien...

...och här är förresten bilen vi körde!

Javisst har jag pushat för hårt på färgerna i den här bilden, men det var precis sådär det kändes... och nej Kimmo den är sne, jag håller ut kameran utanför fönstret i farten, förlåt :-)

Såja, studsa till Petra så får du mat, stuttsa, stuttsa!

_Koalabjörnar är söta och slappa, de lever på näringsfattinga eukalyptusblad så de orkar...

Skrivet av atte, 2007-12-23

Visa hela (3 kommentarer)

Knappt tre veckor i Australien gick riktigt fort. Vi hade planerat att köra ca 170 mil i campervanen från Melbourne till Brisbane men när vi var klara hade vi flippat trippmätaren tre gånger och landat på 350 mil.

Foton kommer snart när vi hunnit varva ner, tills vidare tycker jag Pers beskrivning av östkusten stämmer riktigt bra:

  • Sydney: Här kommer ni att känna er hemma. Lillebror till London med samma gatnamn och sånt med med lite bättre klimat :-)
  • Byron bay: Där kan ni fortsätta att surfa och ta det allmänt lugnt (antingen med hjälp av en tjej som heter Mary Jane och hänger där sjukt mycket eller bara chilla ändå om ni lyckas koppla bort alla fulla 20+ backpackers...) Men det ska vara bra surf där iaf!
  • Om ni vill se en låtsasvärld så testa Surfers Paradise (Miamikopia typ....)

I lördags flög vi från Brisbane till Auckland och igår var vi på bilmarknad. Idag såg vi fler bilar och immorrn kommer vi med störta sannolikhet bli...

Skrivet av atte, 2007-12-17

Visa hela (0 kommentarer)

Väl i Melbourne plockade vi upp vår hyrda campervan och styrde väster ut mot Great Ocean Road som Per tipsat om. En fin väg längs havet på den australiensiska sydkusten.

Sedan tillbaka till Melbourne två nätter.

Idag kör vi vidare österut och på tisdag tänkte vi vara framme i Sydney. Eftersom många av er kompisar som läser det här gjort australiens östkust tänktevi nu be om råd! Vad är värt att se? Vi kommer fortsätta hela vägen upp till Brisbane och kanske ända upp till Fraser Island.

Nytt mobilnummer i AU: +61400998792.

Skrivet av atte, 2007-12-02

Visa hela (2 kommentarer)

I tisdags var det dags att säga hej då till Kuta. Äta sista gången på Bamboo Corner, lämna tillbaka den hyrda surfbrädan och checka ut från favorithotellet.

Flyget till Melbourne gick på kvällen och när vi kom fram till incheckningen efter lång kö visade det sig att vi inte fick åka till Australien utan att ha visum klart före. Vi hade antagit att Australien var ett vanligt i-land och att eventuellt visum skulle gå att köpa på plats.

Nej, nu stod vi där och fick inte checka in. Men snubben i incheckningen var snäll och skrev ner en URL till australiensiska immigrationsmyndigheten på en pappersbit. Med en halvtimme kvar tills incheckningen skulle stänga satte vi oss på flygplatsens internetcafe och lyckades fixa elektroniska visum för Australien. Med en lättnadens suck var det bara att checka in och flyga iväg...

Skrivet av atte, 2007-12-02

Visa hela (1 kommentar)