En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Välkommen hit, här skriver jag om saker jag tycker om, ställen jag åker till och foton jag tar.

Kolla in nya kollektionerna från Odeur, vår/sommar 2008 och höst/vinter 2008. Vackert!

Skrivet av atte, 2008-02-13

Visa hela (0 kommentarer)

Sitter på cafe Gusto i Picton. Det är torsdag förmiddag här och onsdag kväll i Sverige. Den tid varje vecka då vi jobbar med Bloggis och några andra projekt. Petra har åkt iväg med Serena till verkstaden för att laga en läckande kylvattenslang. Och här sitter jag på cafe utan www. På Bali, speciellt i Seminyak, hade merparten av restauranger och cafeer gratis wifi. Här i Picton, på sydöns nordkust, har jag promenerat runt stan och kollat alla cafeer. Stendött.

Anledningen till att vi varit mer offline än vanligt den senaste veckan är att mitt kära lilla USB-wifikort med extern antenn och paketinjiceringsvänliga drivrutiner gått sönder. Jag trodde jag kunde laga det och tog isär det i molekyler. Serena är välutrustad men jag insåg snart att någon lödkolv hade vi inte. Tog med delarna till en elektronikaffär i en liten stad. En snäll kille lödde ihop kortet åt mig men det fungerar fortfarande inte. Det går i ett par sekunder sen strular USB-kontakten.

Hade vi...

Skrivet av atte, 2008-01-24

Visa hela (3 kommentarer)

Efter Ross fortsatte vi söderut till Franz Josefs-glaciären. Kanske mer imponerande för människor som inte sett is förr. Själva föredrar vi att ha en bräda under fötterna när vi ska ut på glaciärer...

Nästa stopp Wanaka och Queenstown. Här finns det hur mycket som helst att göra och vi hade säkert kunnat stanna några dagar längre och vi haft kreditkort som tillät. Det blev en stilla ritt på landet mitt emellan städerna, ett par trevliga cafeer och några iskalla bad i en flod.

Sedan vidare till Fiordlands. Sov en natt vid Lake Gunn...

...och sedan vidare sista biten till Milford Sound.

En kea spanar in om Petra har någon mat i bilen.

Vi åkte på en båttur ut i fjorden och kollade in en miljon vattenfall, träd och...

Skrivet av atte, 2008-01-24

Visa hela (0 kommentarer)

Vidare mot Abel Tasman, båttaxi till Bark Bay och sex timmars promenad tillbaka längs vandringsleden som går igenom Nya Zeelands minsta nationalpark. På vägen passerade vi bland annat Torrent Bay.

Torrent Bay, någon mer än mig som tänker på TPB?

Sedan upp till sydöns nordspets och Golden Bay. Vi skulle se omgivningarna från hästrygg men det regnade och guiden lät ganska glad när vi inte hade något emot att ställa in turen.

Spontanvattenfall längs vägen efter regnet.

Pannkaksklippor längs västkusten. Vi missade tyvärr högvattnet då vatten sprutar upp ur hålet när vågorna slår in.

Vi vände Serena söderut och följde västkusten ner till den gamla guldstaden Ross där Petras gamla kollega Tanya och hennes Chris bor.

Vi stannade några nätter, laddade batterierna och tvättade kläderna....

Skrivet av atte, 2008-01-24

Visa hela (0 kommentarer)

Några dagar före nyår tog vi färjan från Wellington till Picton.

Strand längs Queen Charlotte Drive nära Picton.

Även Tove o Co var nere på sydön nu och gick längs Queen Charlotte Track. Vi kunde inte vara sämre utan tog en tur längs leden på nyårsafton. Fin utsikt men tyvärr lite disigt. Sedan vidare till Nelson för nyårsmiddag på stranden.

Framåt småtimmarna var det inte många kvar på stranden men vi blev kvar och drack vin med två tyskar som förklarade att det visst fanns bra tysk musik och att de främsta artisterna inte är Blymchen och Rammstein.

Nyårsdagen räknas inte till det nya året så vi återställde hälsan med stora pizzor och litervis med cola.

Den andra januari däremot börjar det nya året och det är dags för...

Skrivet av atte, 2008-01-24

Visa hela (0 kommentarer)

...springer iväg, drygt hälften av våra dryga tio veckor i NZ har gått. Första veckan köpte vi bil, en Nissan Serena med de ursprungliga baksätena ersatta med en säng. Under sängen förvaring för kläder, våtdräkter, mat och köksutrustning. Det blir lixom flera rum på de tre kvadratmeterna.

Julen firade vi på uteserveringar i Raglan och med turer utanför stan.

...i högtalarna, BKO, En tur på landet...

Efter att ha varit småförkyld och snuvig i ett par veckor badade jag i det här iskalla vattenfallet, Bridal Vail, och efter det är jag helt frisk igen :-)

Sedan fortsatte vi söderut till New Plymouth. Vi bodde några dagar hos Tove och Jarron i deras nya fina hus. Anders och Eva var där med, kul att träffa dem med!

_Jarron tränar livräddning med sin...

Skrivet av atte, 2008-01-24

Visa hela (0 kommentarer)

Sedan söderut till Brisbane. Vi lämnade tillbaka hyrbilen efter 13 dagar och 350 mil. Tog in på ett backpackers vid centralstationen och varvade ner i ett drygt dygn.

Tänkte fixa en fin HDR-bild av Brisbane, den kommer så snart någon ger mig en kopia av Photoshop CS3! Peace!

Skrivet av atte, 2008-01-09

Visa hela (4 kommentarer)

Våra dagar i Australien började ta slut men vi ville absolut hinna med väldens största sandö, Fraser Island så det var bara att fortsätta norrut. Vi kom precis i tid för att hinna med en heldagsguidetur i fyrhjulsdriven terrängbuss.

Ön består av flera olika vegetativa zoner (heter det så?), bilden ovan är från ett regnskogsområde.

På ön finns ett par varma färskvattensjöar med helt klart vatten. De enda föroreningar som förekommer är den tvål och solkläm som badarna lämnar efter sig.

Längs stranden stötte vi på det här flygplanet som tog oss med på en flygtur över ön.

Och där ligger även det här gamla vraket.

Skrivet av atte, 2008-01-09

Visa hela (0 kommentarer)