En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Tulamben

Efter några dagar i Tirta Gangga var det dags att dra vidare. Eftersom Tirta Gangga är en liten håla går det inte att få tag på en riktig taxi utan det gäller att köpslå med snubbarna nere på parkeringen vid templet. Alla vill köra oss till överpriser i sina slitna bilar. Den ytterst artige munken som tagit emot oss vid templet några dagar tidigare och erbjöd sina tjänster som guide och chaufför hade nu bytt munkkläderna mot quicksilvershorts och försvann kvickt på sin moppe, sorry can't help.

Tog oss till sist till Amed och siktade in oss på Aiona Garden of Health. Ett ställe som drivs av en tysk och en schweizare. Lonely Planet listar haket som sitt favorithotell och tydligen serveras grym vegetarisk mat i restaurangen. Men det visade sig att vi var enda gästerna och tanten som skötte stället gjorde sitt bästa för att skrämma iväg oss. Berättade bara negativa saker om rummen och förklarade att de minsann inte var något hotell. Vi berättade att vi bara var intresserade av ett rum för natten och bra vegetarisk mat men det dög inte, ville vi inte gå på hennes yoga och tarokortsläsning var vi inte välkomna. Fortfarande lite sliten av min magsjuka och med 25 kilo packning på ryggen hade jag god lust att be henne dra åt helvette med sina flumkort men jag höll mig, Petra tackade artigt för oss och vi gick vidare. Det visade sig att ett ställe i närheten däremot var väldigt positiva till att hyra oss en stor bungalow för natten. Fin snorkling, snygg pool och trädgård full med mango, där hade vi kunnat stanna länge.

Nästa dag vidare mot grannbyn Tulamben och den klassiska dykattraktionen USAT Liberty Glo, ett amerikanskt fraktskepp från andra världskriget som ligger strax utanför stranden. Varje dag dyker hundratals personer vid vraket men vi lyckades pricka in två bra dyk, det första strax före solnedgången och det andra strax efter soluppgången morgonen därpå. Inte en enda annan dykare så långt ögat kunde nå...

Skrivet av atte, 2007-11-21 15:15

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?