En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Jag vann på lotto

Det var för snart två veckor sedan. Alex och Nick kom in på kontoret och berättade med stora ögon hur mycket pengar man skulle tjäna varje dag om man vann jackpot på veckans dragning i Euro Millions-lotteriet.

Jackpotten låg på £85 miljoner och med en årlig ränta på 5% skulle det bli närmare 160 tusen kronor om dagen. I längden skulle det nog bli jobbigt att göra av med så mycket pengar, men första veckan skulle det nog vara roligt.

Jag kände på mig att jag skulle vinna storvinsten, bara jag spelade. Så jag tillbringade halva fredagseftermiddagen med att spela online. Men det gick inte så bra. Systemet var nog överbelastat för jag lyckades inte ens registrera mig. Men vinna tänkte jag göra ändå. Efter jobbet tittade jag i butiken på hörnan och köpte några väl valda rader. Sedan gick jag o köpte vin och mat och funderade på vad jag skulle göra med alla pengarna.

Till en början känns det rätt lätt. Men sen kommer alltid det där med moral och gränsdragningar. Till sist var iallafall vinet uppdrucket och maten kurrade skönt i magen. Dags att kolla vinsten. Petra navigerade lill-nokian till National Lottery för att kolla så vi verkligen vunnit.

Tro det eller ej, men ingen vinst där inte! Måste blivit något fel tänkte jag. Och det hade det kanske. Ingen vann nämligen storvinsten. Istället ökade den till £100 miljoner. Förra veckan gick vi ihop på jobbet och köpte sju rader ihop. Vi vann £8.90 men storvinsten är fortfarande ovunnen. Den är uppe i £125 nu. Men jag tror jag kan knepet. Jag har inte vunnit tidigare för att jag köpt lotten hos porr-gubben. Ja, just det, för när jag stod och fyllde i min kupong nere i butiken på hörnan i fredags så passade butiksbiträdet på att demonstrera sina porr-kalendrar för mina arbetskompisar.

Lösningen är med andra ord att köpa lotten nån annanstans, kanske på något lokalt litet hak uppe i Shoreditch. Håll andan, på fredag smäller det!

Skrivet av atte, 2006-02-01 13:05

Du tror lösningen kan vara att köpa lotten på ett moraliskt korrekt ställe? Du tror inte risken finns att du då blir ställd i skuld att göra något moraliskt riktigt för vinsten? :-)

Jaja, du ska se att det bara handlar om att den ska gå upp till £200 miljoner! Kör hårt!

Skrivet av lundmark, 2006-02-04 02:22

Håller mina tummar :)

Skrivet av inKognito, 2006-02-04 11:09

tack för tipsen. har bestämt att ja ska storshoppa i götet o köra en icke-shopping-resa nånstans. Just nu vill ja till Kroatien fast vi kommer nog ta en sista-minuten dit så vi får väl se var vi hamnar.

Skrivet av brunetta, 2006-02-06 08:12

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?