En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
atte

attes tankar, till vardags och på fest

Padangbai

Efter en natt i Sanur tog vi en taxi fyra mil norrut, till Padanbai. Taxichaffisen hade uppenbarligen fifflat med taxametern eftersom den visade mer än dubbelt så mycket som den skulle. Fine, vi kan betala 150 kronor för en lång taxiresa, men när han hade mage att kräva 30% extra för att han kört oss ut ur stan sa vi ifrån. Ajaj vad sur han blev. Lärdom: åk alltid med Bali Taxi, dom ljusblå bilarna, dom är kända för att vara ärliga.

Bodde två nätter i en mysig tvåvåningsbungalow i bambu. Drygt femtio kronor per natt inklusive frukost för två är vi inte bortskämda med från England...

Padangbai är ett litet samhälle som helt är uppbyggt kring hamnen. Där går nämligen båtarna ut till Lombok och andra öar. Stranden är full av båtar så vi gick på jakt efter en bättre strand... Kom till sist nerför en brant stig (foto ovan) som tog oss över lavasten och ner på en strand med fin vit sand.

Vi, två danskar, magisk strand och åtta restauranger eller warunger som det heter.

Igår tog vi båten till Giliöarna och närmare bestämt Gili Trawangan. Imorgon börjar vi dykkurs och flyttar in i ett jättefint rum där vi ska stanna en hel vecka! Mer bilder kommer!

Skrivet av atte, 2007-10-08 07:46

Trevligt!

Kom ihåg vad jag har sagt. Låt bli svamparna, även om det är höst och säsong för sådana nu! Svamparna på Gili är inte alls som kantareller! :-)

Ha det!
/P

Skrivet av PMan, 2007-10-08 14:50

Åhhhhhhhhhhhh....Mitt paradis. Jag börjar nästan gråta för att jag oxå vill. Undrar om jag inte har samma magiska krafter som Hiro och kan förflytta mig som jag vill. Ska genast göra ett försök.
Kramen // Paula

Skrivet av Paula, 2007-10-19 16:00

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?