En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Syrran
Min älskade syster, den smartaste och bästa jag vet.

Johanna
En vän som precis har börjat blogga, och det verkar lovande.

Hjalmar
En vän från Argentina (fast han bor i Göteborg) som skriver bra saker om världen.

Sex i tanke och verklighet
Som Sex and the City fast bättre.

Björn
"Björn förklarar hur det ligger till med allt och alla i hela världen"

Kulturrevolution
När jag känner för skräck-äckel går jag in på ultrahögernyliberala bloggen Kulturrevolution, söker på Joakim Henriksson och läser hans helt overkligt osmakliga inlägg som försvarar tortyr, kallar abort för mord och hatar allt som är gott här i världen.

Skrivet av annika, 2006-10-20

Visa hela (1 kommentar)

Sitter pa ett internetcafé i Buenos Aires och huttrar i vinterkylan som annu inte riktigt vill ge med sig (och nej, det spelar ingen roll att jag befinner mig inomhus - det har med isolering och uppvarmning av husen har inte riktigt slagit igenom har...) och som dessutom har gett mig en dunderforkylning. Ville bara tipsa om en riktigt, riktigt bra blogg (rakar vara en av mina basta vanner som skriver den) som finns pa:
http://www.syrran.blogspot.com

Dessutom skulle jag vilja tipsa om en fantastisk bok jag just last, "APM" (anti-patriarkalt manifest) av Maria Lindhgren och Maria-Pia Boëthius. Underbar lasning och nog den skarpaste och basta feministiska bok jag nagonsin last.

Och tja, nar jag anda haller pa kan jag ju meddela att mina oden och aventyr i Sydamerika finns att lasa om pa:
http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=28833&userId=-1

(sedan, nar resan ar over kommer jag tillbaka till Bloggis igen!)

Puss och kram
Annika

Skrivet av annika, 2005-09-17

Visa hela (2 kommentarer)

På måndag lämnar jag Sverige. Om inte för gott, så i alla fall tillräckligt länge för att det ska vara vår igen när jag åter sätter fötterna på fosterlandets mark.

Först blir det en månad i Colombia, sen en låååång bussresa mellan Colombia och Argentina (med stopp på vägen, såklart) och sen blir det minst ett halvår i Buenos Aires.

Tänkte skriva dagbok under resans gång, och den kommer att finnas här:
http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=28833

Tänk att jag snart får återse mitt älskade Sydamerika!

Puss och kram och lycklig sommar på er alla

Skrivet av annika, 2005-06-25

Visa hela (2 kommentarer)

Okej alla som läser detta. Sök upp mig och straffa mig om ni någonsin kommer på mig med att bryta detta löfte! När mina två B-uppsatser är inlämnade och godkända och klara ska jag aldrig mer ta på mig dubbelt så mycket arbete som en normal människa anses ska klara av på en termin, plus lite till (varför nöja sig med att bara läsa 40 poäng på en termin när man kan ta på sig att leda en studiecirkel på helgerna också?)... Så var det sagt.

På måndag ska uppsatserna vara inlämnade och sen är det opponeringar veckan som kommer, sen äntligen blir det sommarlov! Fyra veckor får jag här i Uppsala innan jag åker till andra sidan jorden. De veckorna ska jag bara njuta av - äta picknick i solen, jogga, åka och bada (tja... det kanske i och för sig är lite väl optimistiskt för juni). Så skönt!

För övrigt håller jag på att krångla med mitt visum för Argentina. Här är ett verkligt exempel på den sydamerikanska byråkratin i sitt esse:
Jag har ett skriftligt...

Skrivet av annika, 2005-05-26

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har efter hur lång väntan som helst ÄNTLIGEN fått ja från en praktikplats! Jag har sökt alla möjliga FN-platser, runt om i hela Sydamerika, men dit jag helst ville komma var Argentina och det ställe jag helst ville vara på var UNFPA (FNs befolkningsfond som håller på med genus och utveckling, sexuella och reproduktiva rättigheter och mäns våld mot kvinnor, bl.a.) och jag har fått praktikplats på....

...UNFPA i Argentina!!!

Det är helt sjukt, jag vågar nästan inte tro det ännu. Min handledare skulle skicka ett skriftligt intyg, jag hoppas att det kommer snart så jag kan se praktiken framför mig, så jag har något att ta på.

Innan jag åker iväg (i slutet av juni, för en månad i Colombia, sen en bussresa genom hela Sydamerika för att sedan börja praktiken i september) har jag två B-uppsatser att skriva. Det går, men jag ser fram emot sommarlovet.

Tog en tripp till London för inte så länge sedan. Det var en välbehövlig semester och jättemysigt att träffa Jon...

Skrivet av annika, 2005-05-12

Visa hela (4 kommentarer)

Efter drygt ett och ett halvt år med dreads var det dags för något nytt så jag klippte helt enkelt av mig allt mitt hår. Det är helt fantastiskt jätteskönt, det är babymjukt och lent och luktar gott hela tiden. Mums.

(Och när det funkar ska jag ladda upp en bild på mitt nya jag också).

För övrigt var jag på gay-gasque i lördags och det var nog den absolut roligaste kvällen på hela året hittills! Några bilder eller så kanske kommer upp på någon hemsida någon gång. Isåfall ska jag länka.

Om två veckor åker jag till London och det ska bli helt underbart skönt att bara njuta av våren och chilla (och träffa Jon m.m. såklart!). Men först måste jag få färdigt en massa inlämningsuppgifter som egentligen ska in den veckan så jag bara kan ta det lugnt när jag är borta. Måste verkligen sätta igång NU.

Skrivet av annika, 2005-04-07

Visa hela (0 kommentarer)

Efter gråt och ilska och protester och frustration har nu Uppsala kommun ÄNTLIGEN tagit sitt förnuft till fånga! Uppsala kvinnojour fick under 10 års tid 750 000 kronor om året, vilket innebar att vi hade 3 anställda på 75%. Till 2004 beslöt sig kommunen att skära ner bidraget till 500 000 kronor om året och kvinnojouren fick nöja sig med 2 anställda på 75% (vilket redan det är lite lite). Så till i år drog de ned bidraget till 300 000 kronor. Katastrof! De anställdas kontrakt kunde inte förlängas och dagverksamheten fick i princip läggas ned.

Men nu har de alltså insett sitt fatala misstag och beslutat om att utöka bidraget med 200 000 kronor så vi kommer upp i 2004 års nivå åtminstone.

Den glada nyheten finns här.

"Kommunalrådet Jan Ask (s) skrev t ex i en insändare att han blev ledsen över att folkpartiet ägnade så mycket kraft på denna fråga i stället för att angripa ursprungsproblemet,...

Skrivet av annika, 2005-03-02

Visa hela (2 kommentarer)

Ibland undrar jag hur folk är funtade när de verkligen vägrar att ta en tydlig "dra åt helvete, jag är inte intresserad"-vink.

Igår var jag och några kompisar ute på ÖG, det var reaggekväll och i alla övriga avseenden en schysst kväll. Men så stod jag och några kompisar och snackade och en kille kom fram och drog ett dåligt skämt. Typiskt sådant beteende som jag verkligen hatar, alltså killar som tror att de har all rätt i världen att komma och avbryta mitt i en konversation och snacka om något helt annat tråkigt som de har fått för sig är intressant. Hur som helst, jag ignorerade honom ett tag men han stod kvar och försökte avbryta så till slut bestämde jag mig för att det krävdes tuffare tag. Han sa:
"Vad ska du bli när du blir stor då?" (Åh, tråkig och fantasilös replik!)
"Superhjälte", svarade jag.
"Jaha, vad ska du göra då?"
"Döda alla män."
"Menar du allvar?"
"Ja."
"Så du skulle vilja döda till exempel mig?"
"Ja."
"Men blablabla..."
"Jag är inte...

Skrivet av annika, 2005-02-12

Visa hela (1 kommentar)