En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
andersson

Anderssons Blogg

Spåret i fredags

Spåret som vi gick i fredags gick bara åt ett håll, åT SKOGEN!!! Han blev störd av en annan hund som skällde å pep lite å som gick med sin matte vid sidan av vårt spår, men de försvann nästan med en gång så de utgjorde inte nåt hinder MEN SEN...han hade till en början ett mycket bra sug i linan å följde spåret mycket bra i första vinkeln tappade han bort sig TOTALT, å bara yrade runt... Han brukar fixa vinklar bra annars, men nu var det ju ett tag sen sist så jag kanske ska förlåta honom trots allt...
När vi fick rättat till det hela å han äntligen hittade spåret igen så var där ett enormt sug i linan igen å första apporten var i hamn!!!! Där satte vi oss å han fick massa godis och kel...
Sen gick vi vidare å där kom nästa vinkel som han fixade GALANT å samma sug i linan!!!
Vid 3:dje vinkeln va vi bortblåsta igen, massa snurr...MEN väldigt lite hjälp behövdes från min sida (jag bara stod stilla å höll emot i linan, jag sa inget alls...) så plötsligt for han upp över vägen å det var precis där jag hade gått å in i skogen...
Väl inne i skogen hittade han inte nåt till en början, som tur va så hade jag ju satt upp snitslar över apporterna annars hade han kunnat lura mig till Kina för jag hade helt plötsligt ingen aning om vart jag hade gått bara 2 timmar tidigare...
Men han hittade till slut den andra apporten och sen även slutet MEN här behövde han mycket hjälp från mig, han hoppade och stuttsade över grenar å blåbärsris och vi trasslade in oss i alla träd som fanns i vår väg kändes det som, han ska nog gå spår i en granskog där inte träden står så tätt...iallafall blir det lättare för matte där bak i linan då ;o)

Efter vårt spår gick vi tillbaka till bilen med selen å linan och bytte mot vår träningsväska, efter en liten vattenpaus gick vi ut på planen, just då fanns det bara ett ekipage till på hela klubben, de tränade på en helt annan plan men de var så vi såg de men jag kände att jag MåSTE våga ha honom lös...
Å lös fick han vara under hela vårt träningspass...
Vi tränade på:

Platsliggning i 2,5 minut å han var jätteduktig, han lyfte på huvudet nån gång MEN han låg blickstilla hela tiden. Jag gick ca 3-5 meter bort å stod inte stilla hela tiden utan vandrade omkring å gick även in mot honom å även över honom å han låg helt stilla!!!! Jag var jätte stolt över honom!!!!
Snart kan jag nog lämna honom lite längre igen...
Nu har jag även bestämt en datum för vår nästa tävling, så nu ska här tränas!!! Å då ska jag INTE stå över platsen!!!!!!

Hopp över hinder i både 1:an och 2:an, han var jätteduktig på 2:ans, han satte sig en bit ut och även mitt för hindret!!!!!!! Bättre än så tycker inte jag att det kan bli!!!!

1:ans apportering gjorde han KALASBRA!!! Jag la sen apporten mellan oss och han plockade ut den jättefint å satte sig utmärkt fint vid min sida, inget att klaga på!!!

Vid linförigheten satte jag upp en kvadrat med mina 4 koner å gick där höger och vänster svängar och vi tränade även lägganden och ställanden, å han var bara så grym på detta!!!!

Några inkallningar gjorde vi åxå och nu har han slutat med att nästan springa ner mig när han ska sätta sig, förut sprang han så fort att han hade problem att stanna bredvid mig så han nästan höll på att välta mig, men nu börjar det att arta sig.

Framförgående han vi åxå göra några stycken men idag var han inte riktigt med på noterna, han drog mer än han gjort tidigare så varje gång han gick perfekt fick han sticka å ta godiset, vi gjorde inga långa stäckor utan istället perfekt marsch i kopplet.

Tänk om jag bara kunde slappna av på tävlingarna så kanske han hade gjort allt precis lika bra som han gjorde nu, för han gjorde säkert 8:or, 9:or och även 10:or på alla moment som vi gjorde!!

Damen som tränade en bit bort packade ihop sina saker å satte sina hundar i bilen å körde upp till klubbstugan å kom sen fram till mig å sa:
- Å jag som trodde att det var en mycket snygg Border Collie som du jobbade med MEN så var det ju inte, det var ju nåt helt annat...
- Ja det är en Aussie, sa jag
- Ja å vad duktiga ni är, jag har suttit å tittat på er när ni har arbetat tillsammans här uppe, själv tävlar jag i elit å har tävlat i SM flera gånger med min gamla herre, han är 14 år nu...
Hon fortsatte att berätta om deras tävlande å det var jätte intressant att lyssna på sen sa hon nåt som värmde i hjärttrakten...
- Jag tror att ni kommer att komma långt, för han följer dig jättebra och är jätte duktig!!
Tror ni att jag blev PAFF men ändå väldigt MALLIG över Milou!!!!! Jag kunde inte riktigt fatta att det var Milou som hon pratade om...
Milou som alltid varit det svarta fåret, men nu är han verkligen på väg att bli VIT!!!!!

Sen stod vi där å pratade lite mer å jag bad Milou att lägga sig ner å han gjorde som jag sa och han skötte sig UTMäRKT under tiden som jag bara stod där å pratade, han har ALDRIG förr accepterat att jag inte har 100% fokus på honom, men nu slappnade han bara av!!!!
Han skällde INTE EN ENDA GåNG!!!!! Han hoppade inte upp på mig å bet mig, nej han var precis som den killen jag önskat mig!!!

Nu har vi äNTLIGEN fått VåR HUND!!!!!

Jag var så nöjd när jag gick där ifrån sen, nu har han verkligen visat mig att han faktiskt kan uppföra sig!!!!!!
Det ligger ju många timmars slit bakom att ha kommit dit där vi e idag MEN det är värt varenda minut och varje droppe svett...vi har fortfarande LåNGT kvar å vi kommer att få många bakslag å gå på många minor ännu MEN det är så skönt att se ljuset i tunneln!!!!
Vi är helt enkelt på G!!!!!

En bild från 2008

Skrivet av andersson, 2009-09-13 10:44

Se där! Skoj att höra alla positiva ord över goa Milou, men som jag skrev innan, 70 % är miljö och det kan ni sträcka på er för!! Om man blir nervös och inte klarar att tävla är väl inte hela världen? Huvudsaken är att man har en lydig hund som man har kul med.

När det gäller spåret så mitt tips är att gå tillbaka till lite motivationsspår och kanske lägg en apport och ett skoj slut. Inte göra det så tävlingsmässigt så skall du se att det löser upp knuten!

Kram Tina i sängen

Skrivet av Tina, 2009-09-13 12:10

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?