En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
andersson

Anderssons Blogg

Hoppsan hoppsan...

Oj oj oj.... Gick precis in på SKK för att kolla om PM:et för utställningen i Växjö hade kommit ut, å det hade det... Oj oj oj.... 25 Aussie ska vara med.... oj oj oj.... Herre gud vad kul det ska bli....
Det blir Milous första utställning som unghund, det ska bli väldigt spännande. Vi kommer att få åka väldigt tidigt för det börjar i ringen 9.00 och det är Aussie som ska först ut. Det är samma domare som vi hade i Visby som vi då fick ett cert och en finfin kritik av men det var då det, nu är det en ny dag och det var ju inte riktigt samma konkurrens då heller...

Var på bilprovningen i Partille i dag, det kändes riktigt bra att åka där ifrån med ett blankt papper (som man sa förr), han som kollade bilen sa till mig när jag fick pappret att:
- Å här får du diplomet på bilen, njut nu i ett år framöver... Alltid kul när det går bra...

Idag åkte jag och Milou till Nadia, Caddy och Nea för att gå ut i skogen å lägga spår. Milou fick för första gången springa helt fritt i skogen utan några större regler, han njöt i fulla drag när han tillsammans med sina polare Caddy och Nea sprang ner i ett dike å plaskade lite för att att sekunden senare springa ner i nästa, de hade jättekul.
Jag la ett spår till Milou med naturapporter som fick ligga i ca 50 minuter, (tiden rann ifrån oss så vi hann tyvärr inte låta det ligga längre...) Jag la en apport mitt i nånstans och sen ett slut men jag såg inte honom markera nånting...MEN han gick precis där jag hade gått å det är jag mycket nöjd med, han höll sig väldigt bra i kärnan nästan hela vägen så nu blir det till att lära oss att apportmarkera!!! Nadia la ett spår till Caddy å ett till Nea. Caddy fick ta sitt först å han var jättegrym!! Han var lite het innan påsläppet, men väl inne i skogen gick han på hur bra som helst... Lilla Nea gick sitt spår samtidigt som jag gick med Milou så jag vet inte så mycket om hur det gick riktigt, men det kommer ni att få all info om på Nadias blogg senare i kväll eller i morgon, där kommer även att komma bilder på vår dag i skogen!!!
Nadia fick nämligen agera fotograf idag, jag hade med mig kameran men den låg längst ner i ryggsäcken. Trots regnskurar och kalla vindar så hade vi några helt underbara timmar ute i skogen idag. Både jag och Milou är helt slut efter dagens äventyr. Vi gör jätte gärna snart om det igen!!!
Alla 3 hundarna var trötta, våta och jätteskitiga när vi kom hem igen.
TACK Nadia för dagens skogstur!!!

Skrivet av andersson, 2008-10-16 21:41

Låter som en utmärkt dag!!!

Skrivet av Sandra, 2008-10-17 11:35

Tack. NI är duktiga ni med. :) Ja,fy på matte som inte tänkt på det innan. Att så små saker kan göra så stor skillnad. Härligt!

Trevlig helg!
Kram

Skrivet av Malin & Lipton, 2008-10-17 14:26

Det blir jätteintressant att läsa hur du lär Milou att apportmarkera - det behöver jag också lära mig, tycker/tror matte. Jag tar upp pinnen i munnen o släpper den sen meddetsamma o vill gå vidare i spåret. Kan det vara en slags markering?

Ha en riktigt skön helg - hoppas det blir fint väder för alla som är lediga...

Skrivet av Winston , 2008-10-17 15:00

Vad duktiga ni är. Ni aktiverar era hundar jättebra. De kunde ju inte fått ett bättre hem.
Hur står det till annars?
Vi köpte ju bil, men så gick avgassystemet sönder, så hela bakre delen är väck....hehe....så nu låter bilen som ett reaplan......Det blir ju en dyr historia att få lagat den, men, men, ska man ha bil så vet man ju att det kommer kosta.
Vi får se när vi får lagat den, det blir väl kanske inte förrän slutet av nästa månad. Då måste vi ju få kommit oss till er och hälsat på.
Det är ju så länge mellan varje gång och det är jättetråkigt.
Du är ju min bästa vän:-)

Kram på dig och hälsa så gott.

Skrivet av Aina, 2008-10-18 11:02

Hej Linda,
Vadå för erbjudande, nyfiken, nyfiken ;0)
Läser eran blog men hittar inget!
Mail: jenny.nyberg@neuro.gu.se
Kram
Jenny & Vixhen

Skrivet av Jenny, 2008-10-19 00:42

Nu äntligen!!!! är bloggen uppdaterad! Tog lite tid men kraften har verkligen inte infunnit sig tidigare.
Fick pm:et till den lilla inoffen på lördag och det var lite skillnad mot växjö, 1st Aussie, vi *hahaha* Hade väl väntat mig lite konkurans men nähä... Det blir kul att få smygställa henne i junior innan växjö, var ju ett tag sen sist nu.

Hoppas ni får en underbar dag trots vädret, själv jobbar jag kvällen och åker buss igen.

Kramisar

Skrivet av Nadia, 2008-10-21 10:35

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?