En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
andersson

Anderssons Blogg

Tandvisning

I kväll var vi på tävlingslydnadskurs och vårt moment idag var tandvisning.
Alla som har träffat Milou vet att han gärna hoppar och skuttar när nån kommer fram till honom, UTOM när det gäller tandvisningen och beröringen på utställning, det har han alltid skött jättebra.
När jag provade tandvisning första gången på kursen så gick det inte alls bra, han hoppade på kursledaren och gjorde även en och annan markering. Detta tyckte jag absolut inte om utan försökte få hjälp med en gång med hur vi skulle gå till väga, vi har tränat en del på oss själva och på andra...
Resultat i dag blev att vår kursledare bara kunde gå rakt fram mot oss och kolla på hans tänder utan minsta ryck. Han satt så snyggt bredvid mig och visade upp sina fina tänder hur elegant som helst... Kursledaren gjorde samma sak en gång till och det gick även denna gången hur bra som helst, sen sattes vi verkligen på prov, de andra kursdeltagarna skulle åxå hjälpa mig och kolla så de kom fram på sina personliga sätt och han satt fortfarande kvar som en liten ängel...inte konstigt att man blir stolt över killen. (Tänk vad godis och en klicker kan göra...)

Jag och en tjej med en Border Collie fick samma hemläxa (våra hundar var lika vilda vid tandvisning och hälsningar) och Milou var stråt vassare på att lära in detta...
Nä nu är det sängen som gäller!!
God natt...

Skrivet av andersson, 2008-09-16 22:44

Ja, tänk vad godis, en klicker, bra inlärning och en massa tålamod kan göra!!! Fast sen är ju alltihop beroende av en bra matte (el husse) som gör det också!!! Duktiga du Linda!!!

Skrivet av Sandra, 2008-09-16 23:15

Instämmer helt! Duktiga du Linda!!

Kramar

Skrivet av Nadia, 2008-09-17 12:06

Låter ju som att allt går kanon!! Vad duktiga ni är ;0) Och när får man träffar er på tävlingsplanen...och inte bara på i vänstervarvet? Låter som om det kan börja närma sig ;0)
Kram
Jenny o Vixhen

Skrivet av Jenny o Vixhen, 2008-09-17 16:22

TACK för den fina hälsningen i min gästbok..jag blev alldeles rörd =)=) Jag hoppas att vi ses snart jag med.. Ni är tre jätte härliga individer...och jag trivs i ert sällskap !!
Ha det gott!
kramar

Skrivet av Marie, 2008-09-18 04:31

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?