En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
andersson

Anderssons Blogg

Lite skryt...

Ja jag måste skryta lite över vår kille... Han är grymt duktig...
Han är jätteskraj för paraplyer, men idag har han visat att han visst kan umgås med dem på riktigt nära håll... Jag var en riktigt elak matte idag, jag satte upp paraplyt och ställde det på den säkraste platsen Milou vet nämligen i köket. Han gick omvägar runt det och helt plötsligt så blev han så trött så han la sig HELT själv bara 1,5 meter från det, han fick så mycket beröm att han nästan undrade vad han hade gjort... Sen bad jag honom bära paraplyt till mig och det gjorde han med viss tvekan, men matte hade ju köttbullar och vad gör man inte för köttbullar....
Sen satte jag mig på golvet med uppfällt paraply över mig och bara satt där till slut la han sig en halv meter från mig och bara pustade högt, massa beröm igen...

Nu ikväll gjorde han nåt som jag blev riktigt chockad över. När vi var i Tvååker för ca 2 veckor sedan så köpte jag en metallapport till Milou. Vi provade den med en gång i tältet, han luktade lite fundersamt på den men jag frågade honom om inte matte kunde få den som jag brukar göra när jag vill att han hämtar nåt till vår återvinning tex. ( Vi har nämligen Milou som hjälper oss att vara lite mera miljövänliga, vi lägger tomma mjölkpaketer, toarullar, smörpaketer, konservburkar och glasburkar ja allt som han kan bära så får han komma och lämna det till oss så vi kan lägga det i vår påse som vi har återvinning i och då får han godis för besväret, han älskar denna uppgift, för han skiner upp som en sol när vi säger att:
- Då får du hämta den, får matte/husse den???? Å då kommer han och lämnar saken han hämtat i handen. Jag började med detta när han var 10 veckor, min tanke var att jag skulle vänja honom vid så många olika material som möjligt, och det har verkligen gett utdelning... ) och han hämtade den och gav mig den i handen, den var lite otrevlig att ha i munnen men det gick, jag slängde iväg den en gång till och då var det med riktig glädje som han kom tillbaka med den.

Efter det så har vi kanske tränat med den ca 5-10 gånger och idag satte jag verkligen det hela på stort prov.
Jag satte upp vårt agilityhinder och satte honom fot bredvid mig och kastade iväg metallapporten på andra sidan hindret, han satt snällt kvar tills jag sa APPORT, han for iväg som en skottspole och tog tag i apporten med en gång och for tillbaka över hindret och kom fram till mig och sträckte upp apporten till mig framifrån, jag blev helt överlycklig och överöste honom med beröm och han fick leka med sin favvoleksak (en trossboll med handtag) en liten stund. Sen funderade jag över om han skulle kunna komma in fot och lämna den, NEJ det kan han väl inte.... Jag tänkte jag provar.... Han satt bredvid och jag kastade iväg apporten och väntade lite...å APPORT, han for iväg igen, tog apporten lika fint denna gången och över hindret och jag sa FOT... kan det verkligen gå..... Han chokade mig totalt, han satte sig lite snett men eftersom jag inte klickade med klickern och inte tog apporten tillräckligt fort så flyttade han in baken och satte sig rakt och fick ett KLICK och en JUBLANDE MATTE som blev så stolt över sin kille!!!!
Man ska ju sluta när det går bra... men jag var ju bara tvungen att kolla om det var nybörjartur och en tillfällighet att detta funkade så bra och gjorde om det igen, han gjorde ALLT kalasfint en gång till, denna gången hade jag sagt till husse att han skulle komma ut och kolla åxå, han blev faktiskt lite imponerad av vår kille...
Det gick åt mycket godis i form av korv och köttbullar ikväll men det var det värt när man provar nåt sånt här kul för första gången.

Efteråt satte vi upp 6 pinnar slalom och hans favorittunnel, han sprang som en galning genom sin tunnel. Sen gjorde vi en pytteliten bana på ett hinder, en tunnel och en slalombana på 6 pinnar. Han var grym!!!!!

Vill passa på att tacka för alla trevliga kommentarer som ni skriver... TACK!!!!!!!!!!!!!
Har inte fotat nåt idag utan sätter in en gammal bild, han har ju helt underbar stil....

Skrivet av andersson, 2008-07-22 23:19

Ååh så duktig han är :D Makea tycker också Metallen är lite konstig att ha i munnen men hon håller den försiktigt ;) Har också börjat med att gå med saker mellan tex mig och mamma, mest i form av post och sånt ;) Men ska nog börja med andra saker också, det verkar ju fungera!

Tycker du har helt rätt om att skryta om din kille, superduktigt gjort även med paraplyet :D

kramen

Skrivet av Tezze, 2008-07-23 08:58

Vad duktiga ni är:-) Måste ju berömma er också för den tid ni lägger ner på hans träning. Och när det ger resultat, då är det ju ännu roligare att fortsätta......:-)
Han visar ju verkligen hur duktig han är, och det funkar ju bara om man har en eller två bra tränare:-)
Hade varit så himla kul att träffa er igen och få träffa Milou också.....får se till hösten om vi inte kan komma och hälsa på er en helg eller så.....och ni är jättevälkomna hit också. Plats finns....

Kram och hälsa

Skrivet av Akk76, 2008-07-23 16:33

Tyvärr blir det inget lilla edet!!! Är i skottland då *mohahah* Lite synd iofs eftersom det är så nära och allt, men men nästa år så ;) Ni ska ställa där va?

Ja, lite gör det ju inget om hon lägger på sig, för att få lite ballans - MEN jag hoppas att hon håller sig i denna typen av hund då hon framför allt kommer att synas i lydnad, agility och bruks. Utställning kör vi för skoj skull och för att det är en träning i sig, inget vi hårdprioriterar. Har jag lite tur så blir hon en fin smidig agilityaussie även som vuxen som vänder på en 5öring, som hon gör nu ;)

Tack för grattiset i förskott - lite coolt är det ändå att fylla 18år 080808! Hade jag bott i kina hade jag varit världens tursnubbe eftersom talet 8 betyder tur där. I sverige kanske man mer traktas som en 08 (stockholmare) *muttrar*

Hur gick det med krypet????
kram

Skrivet av tezze, 2008-07-23 22:39

Vad kul att det går så bra! Min lille vän tar helst inte något annat i sin mun förutom godis och en och annan pälstuss från Sigge...får jobba hårt med den där apporten tror jag....Ha det gott..Kram Pernilla

Skrivet av Siggenemo, 2008-07-23 23:06

Milou kunde verkligen inte ha fått någon underbarare matte än du Linda!!
Det är väl självklart att du får en så duktig och snäll hund när du lägger ner hela din själ i honom!!! Underbart att läsa!
Har helt glömt av att ringa dig och stämma av inför imån och jag vet att du sover för lääängesedan så jag slår en pling imån bitti....ser fram emot Överraskningen!!! Undra vad det kan vara???? *Hihi*

Kramis

Skrivet av Nadia the one and only, 2008-07-23 23:50

Självklart ska ni skryta, vilken duktig liten kille ;0) Javisst e Stättared mysigt! Japp, ska riva och bygga nytt på samma ställe. Se bloggen 2008-06-11 för ett par bilder. Så nu blir det massor av packande och slängande på Klovsten och grejande. Men det ska bli kul!

Skrivet av Jenny & Vixhen, 2008-07-23 23:55

Ååååhhhh vad du är duktig Milou!!! Du är en STJÄRNA! Utställningsdomare kan slänga sig i väggen för det du gör nu är såååå mycket mera värt än någon utseendebedömning, hp, ck,cert osv. Självklart är det din duktiga mattes o husses förtjänst också, som jobbar så bra o mycket med dig och som framförallt ser till att ha kul tillsammans med dig.

Själv har jag så mycket att lära när det gäller lydnad. Jag kan gå fot med koppel (bättre utan faktiskt) utan störningar, men är t.ex. lillmatte med och går före oss, så använder jag kopplet att dra dit matte så fort som möjligt. Matte funderar på att söka hjälp hos Cesar Millan...Hur går det för dig med kopplet, Milou? Din matte o husse har kanske något bra tips att dela med sig?

Kram

Skrivet av Winston, 2008-07-24 19:53

Härlig läsning! Lycka till nu i Ransäter, ge dom va dom tål!! Själv ska vi bygga staket i 100 graders värme...så att vi kan få till ett riktigt aussieparty ;)

Skrivet av Tessan & Gucci, 2008-07-24 22:41

STORT lycka till i Ransäter ! Jag håller alla tummar jag !!
Kramar i massor

Skrivet av Marie, 2008-07-26 08:41

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?