En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
andersson

Anderssons Blogg

En titt i backspegeln

Det känns som att det inte händer nåt alls här nu när det inte är några utställningar på gång.
Men om man tittar tillbaka lite i backspegeln så gör det ju faktiskt det...
I onsdags förra veckan var vi på 4:e kurstillfället på Rallylydnadskursen som vi går, det är jättekul, och jag har ALDRIG haft så bra kontakt med Milou nån gång som jag har under själva banan.
Idag är det sista gången och det skulle inte förvåna mig om vi kommer att ha en liten tävling som avslutning, vem vet...
Efter kursen förra veckan åkte vi direkt till Nadia och Mattias som har Nea och Caddy (se länkar) ja vi får inte glömma alla deras husdjur som de som tur var hade utomhus, alla knott, herre gud det kryllade av dem, vi viftade och kliade hela tiden. Sandra och Andreas var åxå där med (tjockisen) Silly, Dizzy (se länkar) och Carrey. Varför jag kallar Silly för tjockis är för hon förhoppningsvis har valpisar i magen... Jag hoppas och håller alla tummar för att hon har små söta valpisar i magen. Under kvällen grillade vi och åt en jättegod chokladkaka som Nadia bakade när vi var där. Allt var jättegott MEN den chokladkakan gick inte av för hackor... mums... Hundarna fick "hund"tårta som Nadia gjort på bla. falukorv och leverpastej för att fira Caddy som fyllde 5 år. Slörp sa det så var den tårtan slut. Sen satt vi och tjötade om allt möjligt kul tills klockan blev strax efter 23 och då var det dax för oss att åka hemåt, jag skulle ju upp till jobbet 4.45 som vanligt dagen där på.
I lördags var vi på fest i närheten av Herrljunga hos våra kompisar som bodde här i Lerum förut men de har hittat en gård med massa skog och mark som de flyttade till istället. Festen var en inflyttningsfest/35-års fest/5 årig bröllopsfest på en gång. Vi fick grillat vildsvin, potatissallad, hembakt bröd och god grönsallad. Allt var perfekt förutom att de åxå hade mängder med knott och vi satt utomhus för det var ca 90 personer på festen. Vi viftade och sprayade in oss men den bästa platsen att vara på var vid grillen, där var det minst knott.
När vi kom hem sent på lördagskvällen bakade jag den berömda tårtan som Nadia hade med sig till utställningen på Tjolöholm, efteråt var det pang i säng. På morgonen insåg jag att vi inte hade ägg så jag gick ut en sväng med killen sen satte jag mig i bilen och åkte till Lerum å köpte ägg. Jag tänkte att jag tar en 12-pack om inte första satsen blir bra. Men det löste sig redan första gången som tur var. När tårtan sen var klar packade vi ihop och åkte ner till mina föräldrar i Onsala. Pappa fyllde år i måndags.
I måndags gjorde vi ett superduper enkelt spår åt Milou. Jojje gjorde ett spår åt mig och Milou.
Han gick hemifrån ca 5-10 minuter före oss, sen gick vi iväg. Jojje hade skrapat lite i gruset så jag visste vart han hade börjat och Milou hittade det direkt och vi for iväg...
Han snurrade 1 gång men sen var det raka spåret fram till husse, han gick precis så som jag vill att han ska göra. Vi har inte lagt några spår till honom på länge för han har inte haft det rätta intresset och han har slarvat jättemycket, har bara hittat allt annat att lukta efter.
Men denna gången gjorde han helt rätt hela vägen.
Så vi fick blodad tand och la 2 små korta ca 50 m även i går kväll. Spåren låg i ca 1 - 1,5 timme innan vi gick dem. Han snurrade lite men hittade spåret ganska snart igen. Vi hade bara start och mål.
Idag ringde jag till veterinären och bokade tid för Milous 1-års spruta, det närmar sig med stormsteg. Så nästa onsdag ska vi dit. Hon som svarade rekommenderade att vi tog sprutan strax innan han fyller 1 år eftersom vi är på många utställningar. Nu längtar vi bara till nästa utställning i Borås. Vi letar efter flera nya hela tiden!

Till slut vill vi passa på å önska ALLA 2 och 4 benta en riktigt trevlig midsommar!!!

Skrivet av andersson, 2008-06-18 14:18

Glad Midsommar till er med!!

Skrivet av Sandra, 2008-06-18 21:01

Ha en trevlig midsommar utan knott!! Det har till o med vi i år, som aldrig känt ett ända knott innan!
Kram Tina mfl

Skrivet av Tina, 2008-06-18 21:26

Trevlig midsommar önskar vi er! Snart så måste vi ses tycker jag. Det är på tok för länge sen nu. *nickar instämmande* Kram

Skrivet av Malin & Lipton, 2008-06-18 22:25

Det där med vädret kan diskuteras, visserligen hade vi jätte fint väder på lördagen med söndag var värre. Så fort solen gått i moln satt vi och huttrade och fick nästan hålla i oss i den hårda vinden ;0)

Vad roligt att tårtan blev så bra!! Den såg i alla fall jätte fin ut på bilderna du skickade, vad tyckte dom om den?? Jag har inte haft tillfälle än att prova dina bullar men det får bli lite längre fram för mumma vad dom e goa!!

Hoppas ni får en underbar Midsommar!!

Skrivet av Nadia, 2008-06-18 23:52

Hej alla!

Vad bra tips med rallylydnad, det är nog något som passar oss!

Annars är jag också jätteduktig på att spåra - när jag vill. Jag brukar lura min matte att jag ska visa hur jag spårar perfekt, så första rapporten markerar jag så fint så, sen sticker jag snabbt förbi de andra rapporterna till slutet där köttbullsburken ligger gömd. Matte tappar spårlinan (o humöret) men då gör jag som jag brukar, lägger huvudet på sned o ser ut som jag varit den duktigaste hund matte någonsin skådat.

Nu ska man behöva gå till veterinären igen (tog rabiesblodprovet förra veckan) för att få en spruta ...suck...Matte hade alldeles glömt bort ettårssprutan så hon vill nog också göra det innan Stockholmsutställningen. Hoppas många av mina syskon kommer! Kommer Milou?

Vi önskar er en Trevlig Midsommar!!!

Skrivet av Winston, 2008-06-19 15:53

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?